Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü tarafından EBİLTEM ve TÜBİTAK desteğinde “12.Biyomedikal Teknolojiler Sempozyumu/ Biomed 2005” düzenlendi. Sempozyumda yapay doku ve organ üretiminin insanlarda hasar gören organ ve dokuların yerini alacağı ifade edildi.
Türkiye’nin değişik üniversitelerinden konuyla ilgili uzman ve lisansüstü öğrencilerinin yanısıra, İtalya, Yunanistan, Japonya ve Hollanda’dan 4 yabancı bilim adamının katıldığı sempozyumda biyomedikal uygulamalara yönelik mühendislik çalışmaları ele alındı.
Sempozyumun multidisipliner birçok konuyu kapsadığını açıklayan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölüm Başkan Yardımcısı ve Sempozyum Organizasyon Komitesi Başkanı Doç.Dr.İsmet Deliloğlu Gürhan, “Gerçekleştirilen bilimsel toplantılarda ortopedi alanında uygulanan implant üretimi, dişhekimliği uygulamaları, ilaçların organizmada yönlendirilmesi, tanı yöntemleri, genetik mühendisliği ve moleküler biyoloji, kök hücre ve doku mühendisliği gibi konular ele alındı” dedi.
Kök hücre yoluyla doku mühendisliği (yapay doku ve organ üretimi) konusunda dünyada çok sayıda araştırma yürütüldüğünü açıklayan Doç.Dr.Gürhan, “Çalışmalar şu anda klinik düzeyde. Ancak yakın bir gelecekte yapay doku ve organ üretiminin insanlığın hizmetine sunulacağını düşünüyoruz. Bu sayede vücutta hasar gören organ ve dokular çıkarılarak yerine yenileri takılabilecek” diye konuştu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.