XEROX’A 'ULUSAL TEKNOLOJİ MADALYASI'
Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, iletişim, elektronik, baskı, sarf malzemeleri ve yazılım alanında 50 yılı aşkın süredir sunduğu yeniliklerden ötürü “Ulusal Teknoloji Madalyası” ile ödüllendiriliyor. A.B.D’nin en üst düzey onur madalyası olan bu ödül, 27 Temmuz 2007 tarihinde Beyaz Saray’da yapılacak törenle, A.B.D Başkanı George W. Bush tarafından Xerox’a takdim edilecek.
“Ulusal Teknoloji Madalyası”, teknoloji alanındaki buluşlarını hayata geçirerek ekonominin büyümesine, çevre korunmasına, sosyal kalkınmaya, iş ve yaşam kalitesini artırmaya katkıda bulunan kişi, çalışma grubu ve şirketlere veriliyor. Seçim süreci, Ulusal Teknoloji Madalyası Değerlendirme Komitesi tarafından belirlenen adayların Ticaret Bakanlığı’na sunulması, Ticaret Bakanlığının da belirlenen adayları A.B.D Başkanı’nın seçimine sunması esasına dayanıyor.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Xerox’un Keşif ve Teknoloji Grubu Başkanı Sophie Vandebroek, “Xerox olarak, dünyada yenilikçiliğin öncüsü ve bilgi çağının önemli mimarlarından biri olduk. İlk fotokopi makinesi, ilk lazer yazıcı, ilk faks, “mouse”, “Ethernet’in” de aralarında olduğu onbinlerce buluşa imza attık. Bu ödül, Xerox’da 60 yılı aşkın bir süredir yenilik ve buluşlara imza atan başta mühendis ve bilim insanları olmak üzere tüm Xerox çalışanlarına aittir ” dedi.
Ulusal Teknoloji Madalyası, teknoloji ve bilim alanında önemli yenilikler getirenlere verilen ülkenin en anlamlı ödülü olarak görülüyor. Ulusal Teknoloji Madalyası, teknolojik yeniliklerle ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda rekabetçi ortamı, teknolojik iş gücünü, iş standartlarını ve yaşam kalitesinin gelişimine katkıda bulunanları teşvik etmek amacıyla veriliyor. Geçmişte bu ödülü alan kuruluşlar arasında IBM, Bell Labs, DuPont ve Dow Chemical da bulunuyor.
Xerox’un 2006 yılı sonu itibarı ile 58.201 patenti bulunuyor ve bu patentlerin 8.000’den fazlası aktif, süresi dolmamış patent konumunda. Xerox bünyesinde, ürün geliştirme ve AR-GE faaliyetlerini yürüten 5.000 bilim insanı bulunuyor. Xerox, uzak doğu yapılanması Fuji Xerox’la beraber her yıl ortalama 1.5 milyar dolarlık bir kaynağı AR-GE çalışmalarına ayırıyor. Xerox, AR-GE çalışmaları ile ortaya çıkan buluşları yeni ürün ve çözümlerine entegre ettiği gibi, buluşlarını diğer kişi ve kuruluşların kullanımına da sunarak, yeni iş kollarının yaratılmasına öncülük ediyor. Xerox; A.B.D, Kanada ve Avrupa'da yer alan AR-GE laboratuvarlarında, iş uygulamaları, elektro mekanik sistemler, dijital görüntüleme, bilgisayar, renk bilimi ve baskı teknolojileri alanlarında araştırmalar yapıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.