Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü tarafından düzenlenen “Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliğinde Entegre Savaşım” konulu Bitki Korumada İyi Tarım Uygulamaları kursunun açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, üniversitelerin toplumların yaşam kalitesini yükseltmek durumunda olduğunu söyledi.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda İzmir ve Ege Bölgesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 20 ziraat mühendisinin katılımıyla düzenlenen kursta konuşan Prof. Dr. Bayındır, paylaşılmayan bilginin tek başına bir anlam ifade etmeyeceğini belirtti. Prof. Dr. Bayındır, “Ege Üniversitesi bu amaçla halkın üniversitesi misyonunu benimsemiştir. Halka doğrudan birşeyler verebilmek üniversitelerin temel amacı olmalıdır” dedi. Son 10 yılda tıp, eczacılık ve ziraat gibi birçok alanda iyi uygulamaların ön plana çıktığını kaydeden Prof. Dr. Bayındır, söz konusu bu kursun da bu amaca hizmet etmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Tarımın ülkemizde lokomotif sektör konumunda bulunduğuna dikkat çeken Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Erkan, “Tarımsal üretimde en önemli konulardan biri kimyasal savaşım yöntemleri ve bunlarla mücadele yollarıdır. Düzenlenen bu kursun bu açıdan büyük fayda sağlayacağını umuyorum” diye konuştu.
Düzenlenen bu kurs ile öğretim üyelerinin bilgi ve uygulamalı deneyimlerini ziraat mühendislerine aktarmak amacında olduklarını açıklayan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yıldız Nemli, “Bölümümüz, tarımsal savaşım konusunda çok deneyimli bir öğretim elemanı kadrosuna sahiptir. Böyle bir kadronun tarımsal savaşımın değişik alanlarında meslektaşlarımıza yararlı olabilmesi en büyük isteğimizdir. Kurs süresince 21 öğretim üyesi görev alarak bilgi ve deneyimlerini meslektaşlarımıza aktaracaktır” dedi.
Bir hafta devam edecek kurs süresince; bitki hastalık ve zararlılarıyla mücadele yöntemleri, tohum ve fide ilaçlamaları, biyotyeknik yöntemler,. Örtüaltı sebze yetiştiriciliğinde zararlı emici böcekler, bakteriyel ve viral hastalıklar, seralarda problem olan seçilmiş bazı hastalıklarlaa entegre savaşım stratejileri konuları ele alınacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.