• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 21 °C

TÜRGÖK Kurucusu Yazgan Hasretle Anıldı

TÜRGÖK Kurucusu Yazgan Hasretle Anıldı
Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) Kurucusu Gültekin Yazgan, ölümünün beşinci yıl dönümünde sevenleri tarafından hasretle anıldı.

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) Kurucusu Gültekin Yazgan, ölümünün beşinci yıl dönümünde sevenleri tarafından hasretle anıldı. 53 yıllık eşi Gültekin Yazgan’ın aralarından ayrılışının 5’inci yılında onu anmak için bir araya geldiklerini söyleyen TÖRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan, “Onun bıraktığı mirası daha yukarıya taşımak için projelerimize ağırlık verip daha çok kişiye ulaşacağız” dedi. 

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK)’nın merhum Gültekin Yazgan ve arkadaşları tarafından 2003 yılında İzmir’de kurulduğunu belirten TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan, TÜRGÖK’ün Türkiye’nin her yerinde ve yurtdışında toplam 6 bin kişiye hizmet sağladığını açıkladı. TÜRGÖK olarak eğitim, kültür ve sosyal hizmetlerde bir çok kişiye ulaştıklarının altını çizen Yazgan, “Sesli kitaplar üretiyoruz. Ders kitaplarına destek oluyor, dergiler çıkarıyoruz. Artık sayılamayacak kadar çok hizmet var bu çatının altında. Gönüllüler büyük özveri ile çalışıyor” diyerek merhum Gültekin Yazgan’ı saygı, saygı ve hayranlıkla andıklarını ifade etti.

TÜRGÖK olarak daha çok görme özürlüye ulaşıp daha çok hizmet etmek istediklerinin altını çizen Yazgan, “Biz İngilizce konusunda eğitimlerine destek oluyoruz. Geniş kapsamlı dersler oluyor. Projelerde yemek kitabı projesi yaptık ve Çin’de birincilik aldık. Bu projemiz birçok bayana destek oldu. Çok çeşitli projeler yaparak birçok kişiye ulaştık. Çocuklarına kitap okumak isteyen babalarımıza, annelerimize kabartmalı kitaplar ve sesli kitaplar temin ettik. Amacımız bu süreçten sonra bu sayıyı daha da arttırmak olacaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, TÜRGÖK kurucusu merhum Gültekin Yazgan anısına üyelere bir CD dağıtılırken, üyelerde Gültekin Yazgan anısına şiirler okudu ve duygularını paylaştılar. // EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894