02 Şubat 2006 tarihinde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının ÖİB'ye tebliğ edilmesinin 27. gününde, Petrol-İş Sendikasına üye işçiler bugün bir kez daha eylem yaparak hükümeti ve tüm ilgilileri uyardı
Bugün sabah saat 08.00 sıralarında işe gelen işçiler, servis otobüslerinden inerek TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi dış kapı önünde toplandılar. Kapı girişine, üzerinde "TÜPRAŞ işçisi soruyor : Mahkeme kararları kimlere uygulanır? Burada orman kanunlarımı geçerli?" yazılı büyük bir pankart astılar. Saat 08.30 civarında gece vardiyasından çıkan Petkim işçilerinin de aralarına katılması ile sayıları 500'e yaklaşan işçilere hitaben bir konuşma yapan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül "Mahkeme kararları, (Anayasanın 2. ve 138. maddesi, İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27 ve 28. maddeleri) herkese eşit ve gecikmeksizin uygulanmak zorundadır." diyerek " Hiçbir nedenle bunun aksine davranılamaz; buna kalkışanlar, teşvik edenler, görevlerini yerine getirmeyenler suç işlemiş sayılırlar. Tüpraş ihalesini iptal eden D. İ. D. D Kurulu, yani en yüksek idari mahkeme kararı da tıpkı diğer bütün mahkeme kararları gibi tebligatın yapılmasını müteakip otuz gün içinde yerine getirilmelidir. Bu da şu demektir: Koç-Shell ortaklığı derhal Tüpraş'ı terk etmelidir. Bunun için yasal süre 30 Mart 2006 günü dolacaktır. Ancak şu ana kadar Ö.İ.B.'den ya da başka bir hükümet yetkilisinden herhangi bir açılama yapılmamıştır. Eğer mahkeme kararını uygulamamak gibi bir düşünceleri var ise şimdiden kendilerini uyarıyoruz: Tüpraş işçisi bu hukuksuzluğa göz yummayacak." dedi.
Çeşitli çevrelerin kamuoyunu yanıltmak için bazı gerekçeler öne sürdüklerini ama bunların hukuki ve mantıklı gerekçeler olmadığını ifade eden Doğangül "30 Mart 2006 tarihinden sonra karar uygulanmaz ise bunu uygulamayan hükümet yetkilileri kadar Koç-Shell ortaklığı da suçlu duruma düşecektir. Bu konuda kendilerini de son kez uyarıyoruz. 30 Mart 2006 tarihine kadar karar hayata geçirilmez ise ülkemizin itibarı, saygınlığı azalır; ama bununla birlikte akaryakıt fiyatları yarı yarıya düşebilir. Tüpraş çalışanlarının ücretleri de iki misli artabilir." diye konuştu.
Akaryakıtı üretenlerin kendileri olduğunu ve kendilerinin satabileceğini işçi ücretlerinide kendilerinin belirleyebileceklerini ve buna dayanak olarakta güçlü olduklarını sözlerine ekleyen İbrahim Doğangül Kendimizi ürettiğimiz akaryakıt üzerinde Koç-Shell grubundan daha fazla tasarrufta bulunma hakkına sahip görüyoruz. 30 Mart 2006 tarihinden sonra ürettiğimiz akaryakıtı kendimiz satacağız. Akaryakıt fiyatlarının yaklaşık üçte ikisi vergi, fon vb devlete kalan paylardan oluştuğu için biz bunları kayıt altına almayacağız. Parayı peşin veren, bezini mazotu alacak. Bunun sonucunda da fiyatlar yarıya azalacaktır. Ayrıca çalışanlar olarak ücretlerimizin üçte birine yakın bölümünü gelir vergisi olarak ödüyoruz, bunu da ödememeyi düşünüyoruz. İşte böylece benzin, mazot vb yüzde 50 ucuzlayacak, TÜPRAŞ işçilerinin ücretleri iki kat artacak. Geçen hafta yapılan müracaatların Beş Bini aştığı söyleniyor. Bunlar arasından Yüz Otuzu değil, Üç Yüz kişiyi işe alacağız. Niye mi, biz böylesini daha doğru ve gerekli görüyoruz da ondan. Kim karışabilir ki bize." dedi.Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Doğangül, bu konuda TBBM'de Başbakan'a soru önergesi veren CHP Kocaeli Mv. İzzet ÇETİN'e teşekkür etti. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Deniz BAYKAL'ı da daha duyarlı olmaya çağırdı.
Konuşmaların ardından gece vardiyasından çıkan Petkim işçileri otobüslerine binerek ayrıldı. Tüpraş işçileri ise eylemlerine devam ediyor. Bu konuda Petrol-İş Genel Merkezince yapılan basın açıklamasında ise eylemin tam gün ve tüm Rafinerilerde satış ve dolumu kesmek şeklinde devam edeceği, 30 Mart'tan sonra Mahkeme Kararlarına uyulmaması halinde ise, her türlü hukuki ve demokratik mücadele yöntemine başvurulacağı belirtildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.