• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 21 °C

Senfoni’de Gitar Esintisi: Celil Refik Kaya

Senfoni’de Gitar Esintisi: Celil Refik Kaya
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) gitarın genç ve başarılı ismini ağırlayacak. Konser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 13 Ocak Cuma günü saat 20:30’da başlayacak.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) gitarın genç ve başarılı ismini ağırlayacak. Konser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 13 Ocak Cuma günü saat 20:30’da başlayacak.

İzmir’in  yetiştirdiği  tanınan şeflerden  Tolga Taviş  yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’na solist olarak klasik gitarın “Altın Çocuğu’’ Celil Refik Kaya eşlik edecek. Programda J.Rodrigo “Gitar Senfoni’’ seslendirilecek.

TOLGA TAVİŞ  KİMDİR?
Ülkemizde genç kuşağın kayda değer müzisyenlerinden biri olan Tolga Taviş, günümüzde orkestra şefliği, bestecilik, aranjörlük, ve eğitimcilik dallarında aktif olarak çalışıyor.

İzmir’de doğan, çocukluk ve gençliğini bu şehirde geçiren Taviş, 1994 yılında İzmir Devlet Konservatuarı’na kabul edildi. Sınıf atlayarak 6 yılda bitirdiği bu okuldaki tüm müzikal eğitimini Tolga Alpay’dan aldı. 1999 Kasım’ında açılan sınavı kazanarak 19 yaşında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Fagot Sanatçısı oldu. 9 yıl boyunca Antalya’da sanatçılık görevini sürdürdü ve tanınmış orkestra şefleri yönetiminde yüzlerce  konser verdi.   

CELİL REFİK KAYA  KİMDİR?
1991de İstanbul’da doğan Celil, altı yaşında babası Dr. Mehmet Refik Kaya  ile klasik gitara olan ilgisiyle gitar eğitimine  başladı. 19 yaşında İstanbul’daki En Büyük Onur Derecesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan Lisans Öğrenimi alma hakkı kazandı.  Türk Eğitim Vakfı tarafından “Mükemmellik’’ bursu aldı. Celil, Mannes Koleji Yeni Müzik Okulu’nda New York’ta Müzik Yüksek Lisans programını sürdürdüğü süre boyunca Yeni Müzik Okulu Mannes Koleji tarafından “Performansta Mükemmellik Ödülü’’ nü kazandı.

Kaya, Carnegie Hall’daki  D’Addario Performans Serisinde, konçerto gösterileri ve ana sınıflar da dahil olmak üzere ABD’nin en prestijli konser salonlarında ve festivallerinde konser verdi. / EGE BASIN GRUBU // Osman savaş Oğuz-Süleyman Aldemir-Dilara Taner

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894