• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İzmir 27 °C

Şakran'daki Elektrik Kesintileri Vatandaşı Bıktırdı

Şakran'daki Elektrik Kesintileri Vatandaşı Bıktırdı
Son dönemde Aliağa ilçesi Şakran Mahallesi'nde sık sık yaşanan elektrik kesintileri, vatandaşları bezdirdi.

Son dönemde Aliağa ilçesi Şakran Mahallesi'nde sık sık yaşanan elektrik kesintileri, vatandaşları bezdirdi. Özellikle Şakran Sayfiye Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, kesintiler nedeniyle günlük yaşamlarının aksadığını belirterek, elektrik dağıtım şirketine tepki gösteriyor.

Şakran Sayfiye Mahallesi Muhtarı Metin Yıldız, yaz ve kış aylarında mahallesinde elektrik kesintileri olduğunu ve son dönemlerde bu kesintilerin sıklaştığını belirtti. Ayrıca bazı sokaklarda bulunan evlere tek fazlı elektrik geldiğini dile getirerek yetkililerden bu sorunun acil olarak çözülmesini istedi. Muhtar Yıldız, "Aliağa ilçesinin sahil mahallesi olan Şakran Sayfiye Mahallesi muhtarıyım. Mahallem pandemi sonrası hızlı göç aldı ve beraberinde sorunları getirdi. Mahallede GDZ elektrik arızaları her gün daha fazla artmakta. Bu günlerde halkımız büyük sorun yaşıyor. Sıcaklık arttığından klimalar çalıştığında elektrik tek fazlara düşüyor. Elektrikli ev aletleri çalışmıyor, yananlar oluyor. Görevliler ilgileniyoruz dese de kalıcı çözüm üretemiyorlar. Aynı arızalar tekrarlanıp duruyor. Mahallem doğalgaz kullanarak ısınıyor. Kışın en küçük rüzgar veya yağmurda elektrikler kesiliyor . Doğal olarak kombiler çalışmıyor. Yeni yapılan binalarda baca da yok, soba kurulacak durumda değil. Biz muhtarlar olarak GDZ elektriğin bir ekibinin Şakran'da beklemesini istiyoruz. Vatandaş 186'yı aradığı zaman çabuk müdahale edilsin. Yetkili kişiler de arızanın yapılıp yapılmadığını biz muhtarlara kısa bilgi verirlerse, vatandaşı da bizler bilgilendiririz. Vatandaş ne olacağını bilmeden arızanın giderileceğini bekler. 17 Temmuz 2024 gününden beri bazı mahallelerde her gün fazlar düşük. Mahallelerimizde sık sık elektrik kesintisi yaşanmaması için GDZ elektrik şirketinin yetkililerinden kalıcı çözüm istiyoruz," dedi.

Şakran'da yaz kış ikamet eden Hüseyin E. isimli vatandaş ise, elektrik borcunu zamanında ödediği halde yeterli hizmet alamadığını, Şakran'a gereken yatırımların ve yenileme çalışmalarının yapılmadığını iddia ederek yaz aylarında artan elektrik kullanımı nedeniyle sık sık kesinti yaşandığını ve bu durumun Şakran halkının günlük hayatını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Diğer bir vatandaş ise elektrik kesintisi nedeniyle evlerinde bunaldıklarını, elektronik cihazlarının bozulmasından endişe ettiklerini ve bu sorun için artık kesin çözüm bulunmasını istediklerini belirtti.

Öte yandan Şakran'da ikamet eden vatandaşlar, bu yaşanan sorundan dolayı tepkilerini sosyal medya hesaplarında dile getirdiler. Bazı paylaşımlar şu şekilde:

G.D. "İmza toplayalım, toplu olarak dilekçe verilirse belki bizi ciddiye alırlar. Dün bana yangından dolayı sizi güvenceye almak için elektrik kesintisine gittik diye mesaj geldi. Bizimle dalga geçiyorlar."

Ö.Y. "Yaz gününde çekilen çileye bakın, yazık günah. Eşyalar yanınca hesap veriyorlar mı? Mahrumiyet bölgesinde yaşıyoruz gerçekten."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894