• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • İzmir 19 °C

Pandemi Sürecinde E-Ticaret Hacmi Zirve Yaptı

Pandemi Sürecinde E-Ticaret Hacmi Zirve Yaptı
Pandemi süreci ile birlikte internet üzerinden alışverişlerin artması ve evden çalışma şekline geçilmesi ile birlikte tüm özel hizmet alanlarında değişim yaşanıyor.

PANDEMİ SÜRECİNDE E-TİCARET HACMİ ZİRVE YAPTI! GÜNLÜK TESLİMAT SAYISI YÜZDE 50 ARTTI!

Pandemi süreci ile birlikte internet üzerinden alışverişlerin artması ve evden çalışma şekline geçilmesi ile birlikte tüm özel hizmet alanlarında değişim yaşanıyor. Koronavirüs süreciyle birlikte önem kazanan sektörlerin başında ise şüphesiz kargo sektörü geliyor. Hızlı kargo teslimatı evden çalışma döneminde daha da önem kazanmaya başlarken devam eden pandemi sürecinde artık hızlı kargo sistemi de müşterilerin ihtiyacını karşılama konusunda yetersiz kalıyor. Jetizz Kargo Genel Müdürü Çetin Otçeken, dünyanın ve Türkiye'nin geçtiği bu zor günlerde müşterilerin kargo taleplerine cevap vermeye çalıştıklarını belirterek ‘’ Hızlı kargonun yanı sıra aynı gün kargo teslimatında yeni nesil teknolojiler kullanarak firmaların ürünlerini saatler içerisinde teslim etmeye çalışıyoruz. Kovid-19 pandemisi ile birlikte iç ve dış ticarette e-ticaretin etkin olarak kullanması önem kazandı. 2019'un ilk altı ayında 55,9 milyar TL olan e-ticaret hacmi, 2020'nin ilk altı ayında 91,7 milyar TL oldu ‘’ diye konuştu.

İnsanlar artık internet üzerinden yapılan alışverişler sayesinde günün 24 saati, dünyanın her yerinden alışveriş yapabiliyorlar. Alışveriş mağazalarında gezmek yerine aradıkları ürünün en uygun fiyatlısını birkaç saniye içinde karşılaştırma sitelerinde bulabiliyorlar. Karşı karşıya kalınan koronavirüs salgını ve mücadelesi çerçevesinde uygulanan kısıtlamalar artıyor. Bu süreç insanların sosyal mesafe kurallarını dikkate alıp daha az etkileşim yoluyla online alışverişi tercih ettiklerini gösteriyor.

‘’ Nüfusun Yüzde 50’si Internetten Alışveriş Yapıyor ’’

Çetin Otçeken Kovid-19 salgınının e-ticaret sektörüne etkilerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.Her sektörde yaşanan yavaşlamanın kargo sektöründe tersine döndüğünü dile getiren Otçeken, şunları kaydetti: ‘’ Pandemi sürecinden önce nüfusun yüzde 20’ si internetten alışveriş yaparken bu rakam şu an yüzde 50 bandında seyrediyor. Evden çalışmanın yoğunlaştığı bu dönemde şirketler arası ya da çalışanlar arası ulaştırılması gereken kargoların olması ve e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapılması ile birlikte gün içi teslimat hizmetine talep arttı. Temizlik, sağlık ve elektronik ürünlerinin temininde de özellikle gün içi ve hızlı teslimat hizmetimiz daha çok tercih edildi ve bu süreçte yeni nesil kargoculuk anlayışı da müşterilerde yer edinmeye başladı.‘’

E-Ticaret Pazarının 2020 Yılı Sonunda 100 Milyar TL Olması Düşünülüyor

İhtiyaçlar ve beklentilerin değişmesiyle birlikte son tüketicinin artık fiyat rekabetini bir yana bırakıp hızlı ve iyi hizmet aldığı yerleri tercih ettiğine dikkat çeken Otçeken ‘’ Artık bir tıkla dünyaya ulaşmak mümkünken üretici ve tüketici aynı hızı ulaşımda da bekliyor. Türkiye e-ticaret pazarının, 2020 yılı sonunda 100 milyar lirayı aşması düşünülülyor. Bu süreçte gördük ki kargo şirketleri ticaretin devam edebilmesi için en önemli ayaklardan biri. Artan e-ticaret hacmine ayak uydurabilmek kargo şirketleri açısından da önemli. Günlük teslimat sayımız pandemi dönemiyle birlikte yüzde 50 oranında arttı. Bu yeni döneme ayak uydurabilmek adına bizlerde sürekli olarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Özellikle uygulamaya koyduğumuz gün içi ve hızlı teslimat hizmetimiz daha çok tercih edilirken, bu süreçte yeni nesil kargoculuk anlayışı da müşterilerde yer edinmeye başladı ‘’ ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894