MEHMET OKUR “OTİSTİK ÇOCUKLARA HERKES SAHİP ÇIKMALI”
Menemen, Emiralem’deki Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezince bu yıl 5’ncisi düzenlenen geleneksel “Otizm Bahar Şenliği ve Atatürk’ün 125. doğum yılı etkinlikleri ”dün yapıldı. Bu yılki bahar şenliğine milli basketbolcü Mehmet Okur eşi Yeliz Okur ile birlikte onur konuğu olarak katıldılar. Öğrenci gösterileri, Grup Nostalji, halk oyunları gösterisi, Otistik çocukların spor müsabakaları gibi etkinlikler yer aldı. Etkinliklere Menemen Kaymakamı Mustafa Ergün Emiralem belediye başkanı Veli Dal, Garnizon komutanı Topcu Kıdemli albay Tunçer Kalaycı Otizm merkezinin kurucusu Sabahat Akşıray öğrenci velileri, öğrenciler ve okul idarecileri katıldılar.
Sabah erken saatlerde okul bahçesini dolduran veli ve öğrencilere Ege Ordusu bölge komutanlığı orkestrasının yaptığı müzik ile unutulmayacak bir gün geçirdi. Mehmet ve Yeliz Okur’un okul bahçesine girmesi ile bir anda çocukların ilgi odağı oldular. Çocuklarla şakalaşan ve onları seven Mehmet Okur, Otizm merkezinde kendi katkıları ile yapımına başlanan ve 350 bin YTL’ye mal olacak olan 180 metrekare genişliğinde atölyeler olarak kullanılacak olan 2 katlı iş merkezi inşaatını gezdi. İnşaatı gezdikten sonra Okur, Okul Müdürü Sadettin Akçi’ye inşaatın hızlı gittiğini bundan da memnunluk duyduğunu belirterek “Beni beklemeden temeli atıp inşaata başladığınıza sevindim. Çocuklarımızın bu atölyelere acil ihtiyaçları olduğunu da biliyorum. Güzel bir olaya imza atmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hele hele yeni yıla girmeden 30 Aralık biteceği beni ayrıca mutlu etti. Sizleri kutluyorum. Atölyeler bittiğinde 15 yaş üstü çocuklarımız burada üretim yapacaklar ve para kazanacaklar. Açılışında da burada olmak beni mutlu edecektir” dedi.
İnşaatı gezdikten sonra Atatürk’ün 125. doğum yılı sergisinin açılışını da otistik öğrenci Ali Rıza Caner ile birlikte kurdeleyi keserek birlikte yapan Mehmet Okur Sergi açılışından sonra 80. yıl kongre merkezi salonunda geçerek ilköğretim okulu öğrencilerinin müzik ve halkoyunlarını izledi. Gösteriler öncesi yapılan konuşmalarda tüm konuşmacılar, Herkesin otizme karşı duyarlı olması ve otistik çocuklara destek vermesi gerektiği vurgulandılar. . Menemen Milli Eğitim Müdürü Oğuz Sezgin “Türkiye’de 166 insandan biri otistik. Türkiye’de 100 bin civarında otistik var. Bunlardan bin 600’ü İzmir’de bulunuyor. Bu eğitim merkezimizde 80 öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerimize 65 öğretmenimiz eğitim vermek için görevli. İzmir’de sırada bulunan 450 öğrenci okulumuza başlamak için sırada bekliyor. Bu sırada bekleyen öğrencilerimizin burada eğitime başlaması için hayırseverlerimizin buraya mutlaka destek vermeleri gerekir. Maddi ve manevi destek bu çocuklar için çok önemli. Arkadaşlarımız burada görev yaparlarken çocuklarımıza özgün terapi yöntemlerini uygulanıyorlar. Burada müzik, spor, doğa etkinlikleri ile çocuklarımızın ilgisini gündelik hayata çekmek istiyoruz. İşte Aramızda NBE’de basketbol oynayan kendisini Otizme adamış milli basketbolcümüz Mehmet Okur var. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Büyük önder Atatürk’ün dediği gibi Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur. Bu çocuklara ilginizi, sevginizi ve şefkatinizi esirgemeyin ”dedi.
Sabahat Akşiray’da Burada olmaktan çok mutluyum. Hayallerim sınırsız. Ama bu okul için düşlediğim hayallerim büyük çoğunluğunu yerine getirdim. Mehmet Okur mükemmel bir Türk çocuğu onunla gurur duyuyorum İyi ki Mehmet okur var. Ve okulumuza destek oluyor. Diğer arkadaşlarına da örnek olduğunu sanıyorum”dedi
Mehmet Okur ise yaptığı konuşmasında “Otistik çocuklarla ilk olarak bundan dört yıl önce Detroit Pistons’da oynarken takımın gerçekleştirdiği bir sosyal etkinlik sırasında tanışma olanağı bulmuş ve çok etkilenmiştim. Bu çocukların topluma kazandırılması için yapılan çalışmanın benzerinin Türkiye’de de yapılmış olması beni ayrıca mutlu etti. Bu gün byrada duygularımı paylaşan öğrenci velilerinin çocuklarının geleceği ilşe ilgili olarak duydukları “Benden sonra ne olacak” kaygısını çok anlamlı buluyorum. Her yönüyle bu ailelere ve çocuklara sahip çıkan Sabahat Akşiray Otizm çocuklar merkezine nasıl destek olabiliriz fikrinden yola çıkarak bizlere düşen görevi yerine getirmeyi amaç edindik” İnşaatı devam een bu çalışma atölyesi ile 15 yaş üzeri otistiklerin gerçekleştirecekleri çalışmalarla toplumun üreten bireyleri olmasını ve yaşam içinde onlara da bir alan açmayı hedefliyoruz. Ben buradan profesyonel sporla uğraşan tüm sporcu arkadaşlarıma sesleniyorum. “Gelin Otistik çocuklara destek olmak için bu okulumuza yardımcı olun. Bu çocuklar hepimizin çocuğu. Otistik çocuklara herkes sahip çıkmalı”diyerek seslendi..(Erdal Çarboğa)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.