• BIST 9659.96
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • İzmir 6 °C

Aliağa’da ÇevreTatbikatı

Aliağa’da ÇevreTatbikatı
Çevre ve Orman Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca, 27-28 Mayıs 2009 tarihlerinde, ''İzmir Aliağa Ulusal Deniz Kirliliğine Müdahale Tatbikatı'' düzenlenecek.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI, DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI İLE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINCA, DENİZLERDE KAZA VE KİRLİLİĞE KARŞI ACİL MÜDAHALE KAPASİTESİNİN ARTTIRILMASI AMACIYLA ALİAĞA'DA 27-28 MAYIS 2009 TARİHLERİNDE TATBİKAT DÜZENLENECEK

 

Çevre ve Orman Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca, 27-28 Mayıs 2009 tarihlerinde, ''İzmir Aliağa Ulusal Deniz Kirliliğine Müdahale Tatbikatı'' düzenlenecek.

AA muhabirinin Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, tatbikatla denizlerde kaza ve kirliliğe karşı bütünsel acil müdahale kapasitesinin arttırılması amaçlanıyor.

Türkiye, üç tarafının denizlerle çevrili olması, 8 bin 333 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi ve stratejik konumu nedeniyle karasuları, boğazları, iç suları ve denize yakın ekonomik bölgesinde yoğun bir deniz trafiği ile karşı karşıya bulunuyor. Deniz trafiğinden kaynaklanan kirliliğin önlenmesi konusunda, Çevre ve Orman Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yasal mevzuat çerçevesinde koordineli olarak görev yapıyor.

Türkiye'nin denizlerinin, yüksek verimliliği, ekonomik değeri, ekolojik ve biyolojik yapısı ile Marpol Anlaşması kapsamında hassas alanlar olarak nitelendirildiğini anlatan yetkililer, buna karşın İstanbul Boğazı'ndan yılda 50 bin, Çanakkale Boğazı'ndan ise 40 bin geminin geçiş yaptığına dikkati çekti.

Yetkililer, bu durum göz önünde bulundurulduğunda gerek kıyıdaş ülkeler ve gerekse boğazlardan gemileri geçiş yapan devletlerin deniz kirliliğine karşı çok daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti.

''Deniz Çevresinin Petrol Ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale Ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanun Ve Uygulama Yönetmeliği''nin yürürlüğe girdiğine dikkati çeken yetkililer, bu çerçevede acil müdahaleye hazırlıklı olmak için gerekli eğitim ve tatbikatları düzenlemenin Denizcilik Müsteşarlığının görevleri arasında yer aldığını belirtti.

    

TATBİKATLAR HER YIL DÜZENLENECEK    

Buna göre, yönetmelik kapsamında, 6 ayda bir bölgesel tatbikatlar ve yılda 1 kez de ilgili kurumlar, kuruluşlar, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılarak bölgesel hazırlıklı olma, müdahale, işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla ulusal tatbikatlar düzenlenecek.

Bu çerçevede, 27-28 Mayıs 2009 tarihlerinde ''İzmir Aliağa Ulusal Deniz Kirliliğine Müdahale Tatbikatı'' yapılacak. Tatbikata ulusal katılımın yanı sıra uluslararası katılımın da sağlanması öngörülüyor.  Tatbikat kapsamında, arama kurtarma, kirliliğe müdahale, kıyı temizliği, uluslararası yardım talep etme, ihale ile hizmet alma, zararların tazmini faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Denizlerde periyodik olarak tekrarlanması planlanan tatbikatlarla her geçen gün artan kaza ve kirliliğe karşı acil müdahale kapasitesinin artırılması ve bütünsel bir acil müdahale yaklaşımının ortaya konulması amaçlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ ARŞİVİ İÇİN FOTOLARA TIKLAYINIZ

 

 Son Sayı Son Sayı Son Sayı

Son Sayı Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa1. Sayfa 1. Sayfa Son Sayı 1. Sayfa
Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa

1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 

1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894