23 Kasım 2024
  • İzmir9°C

SAHURDA NELER TÜKETİLMELİ

Sahurda Neler Tüketilmeli

Sahurda Neler Tüketilmeli

06 Haziran 2017 Salı 16:37

Her Ramazan’da sahurda hangi besinlerin tüketilmesi, hangi besinlerden uzak durulması gerektiği gibi konular gündeme geliyor. Günlerin uzaması ve havaların ısınmasıyla birlikte sahurda tüm gün zinde kalmaya yardımcı olan besinleri tüketmek büyük önem taşıyor. Türkiye’nin en popüler yemek tarifleri sitelerinden biri olan Yemektarifleri.com, sahurda tüketilmesi gereken besin önerilerinin yanında, Ramazan’a özel tarifler ve haberlerle de kullanıcıların sorularına cevap bulmalarını sağlıyor.

Her Ramazan’da olduğu gibi bu Ramazan’da da zinde tutan yiyecekler çok araştırılıyor. 50 bin farklı tarifin yer aldığı Yemektarifleri.com sitesinin trafiği de Ramazan ayı ile birlikte 66,6 oranında artıyor. Yemektarifleri.com, sahura özel derlediği tarifler ve haberler ile oruç tutanlara yol gösteriyor. Ramazan’da havalar ısındıkça, tüm gün zinde kalmaya yardımcı olan besinleri tüketmek daha da önem kazanıyor. Peki, zinde kalmak için sahurda neler tüketilmeli?

Sahurda yumurtanın önemi
Ramazan’da gün içinde tüketilen öğün sayısı azaldığı için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılamak zorlaşıyor. Sahurda tüketilen yumurta, vücudun ihtiyaç duyduğu protein miktarının bir kısmını karşılıyor. Yumurta sevmeyenler ya da farklılık arayanların en çok tercih ettiği tariflerin başında çılbır, yumurtalı kumpir, patatesli krep ve yumurta salatası geliyor.

Su kaybını yoğurtla önleyin

Uzmanların önerileri dikkate alınarak hazırlanan sahur sofraları oruç tutanları tüm gün tok tutuyor. Aynı zamanda vücutta oluşabilecek su ve mineral kaybını da önlüyor. Yaz aylarında vücudunuzun gün boyunca kaybettiği su ve mineral ihtiyacını karşılayabilmek için yoğurdun bol bol tüketilmesi öneriliyor. Yoğurdu tek başına tüketmek istemeyenlerin alternatifleri ise Limonlu Cacık, Ayran Aşı Çorbası, Yoğurtlu Parfe gibi lezzetler oluyor.

Lifli gıdalar tüketin

Lifli gıdalar, sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Tam anlamıyla lif deposu olan enginar, badem, elma, yulaf ezmesi ve baklagiller ile gün boyunca tok kalmak kolaylaşıyor. Ramazan’da reflü, kabızlık, hazımsızlık gibi şikâyetlerin önüne geçmek için lifli gıdalara ağırlık verilmesi gerekiyor.

Beyaz ekmeğe dikkat!

Beyaz ekmek, kan şekerinde ani değişimler yaratabiliyor. Bu yüzden glisemik indeksi düşük olan buğday ekmeğinin tercih edilmesi gerekiyor. Diyetisyenler, pirinç pilavı yerine bulgur pilavının tercih edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Semizotu, roka, brokoli gibi besinlerden oluşan salata tarifleri de gün boyunca zinde kalmamızı sağlıyor.

Gece yemek yiyip yatmayın

Sahur vaktinin bu yıl gecenin ilk saatlerinde olmasından dolayı, pek çok insan gece yiyip yatmayı veya tek öğün beslenmeyi tercih ediyor. Sahurun yapılmaması metabolizmayı zayıflatacağı ve kısa sürede acıkmaya neden olacağı için bu yöntem sağlığı tehdit ediyor. Uzmanlar, imsak vaktine yakın bir saatte sahurun yapılmasını öneriyor.

En çok merak edilen pratik ve önemli bilgiler

Yemektarifleri.com, kullanıcılarına bu yıl yemek tariflerinin yanında hem Ramazan hem de günlük hayat için pratik ve önemli bilgiler veriyor. Sahur için pratik ve tok tutan tarifler, oruç tutarken kilo almamanız için altın değerinde öneriler, Ramazanı rahat geçirebilmeniz için yapmanız gerekenler gibi pek çok blog ve haber yazısıyla kullanıcılara yol gösteriyor. // EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.