PO İSKELESİ KAÇAK İDDİASI
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya hakkında ilçe siyasetinde yöneltilen bir takım iddiaların Doğan Medya Grubuna ait yayın organlarında ulusal çapta gündeme getirilmesinin ardında yatan gerçek ne?
14 Ekim 2008 Salı 22:06
KANAL 7, DOĞAN MEDYA GURUBU YAYIN ORGANLARINDA ULUSAL GÜNDEME TAŞINAN ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TANSU KAYA"YI YIPRATMA MAKSATLI HABERLERİN PERDE ARKASINI ARAŞTIRIYOR
KANAL 7"NİN HABERİNE GÖRE; DOĞAN'IN PETROL OFİSİ İSKELESİ DE KAÇAK İDDİASI
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya hakkında ilçe siyasetinde yöneltilen bir takım iddiaların Doğan Medya Grubuna ait yayın organlarında ulusal çapta gündeme getirilmesinin ardında yatan gerçek ne? Konunun üzerine giden Kanal 7 Ana Haber şok iddialar ortaya attı: Aydın Doğan"a ait Aliağa"daki Petrol Ofisi İskelesi Ruhsatsız. Belediye"nin uygun görüşü gerekiyor
Tansu Kaya hakkında ortaya atılan iddialar sonrasında konuyu birinci sayfalarından, ulusal sayfalarından ve CNN Türk Televizyonu aracılığıyla duyuran Doğan Gurubuna ait medya kuruluşları bu haberler ile ne amaçlamıştı? Haberlerin arkasında yatan gerçek Kanal 7 Ana Haber Bültenlerinde tüm çıplaklığı ile deşifre ediliyor.
Doğan Medyasında geniş yer bulan iddiaların ardında yatan gerçeğin araştırıldığı haberde Aydın Doğan"ın Aliağa"da Petrol Ofisi Tesisi"nin kurulu bulunduğu ve tesisin Nemrut Limanlar Bölgesinde yer alan iskelesinin de kaçak olduğu vurgulanıyor.
İşte haberden çarpıcı satırbaşları ve haberin ayrıntısı;
DOĞAN"IN ALİAĞA"DAKİ İSKELESİ RUHSATSIZ
Aydın Doğan'a ait Petrol Ofisi'nin Aliağa'daki tesislerinden kötü kokular yükseliyor. Doğan'ın yurtdışından ithal ettiği akaryakıtı getirdiği Petrol Ofisi iskelesinin de kaçak olduğu ortaya çıktı.
Limanlar bölgesindeki kaçak iskele konum açısından bölgenin en önemli yerinde. İskelenin bulunduğu alanda deniz derinliği 50 metreyi aşıyor.
Böylece yüksek tonajlı petrol yüklü gemiler bile çok rahatlıkla bu iskeleye yanaşıp yükünü boşaltabiliyor..
Aydın Doğan Aliağa'daki Petrol Ofisi tesislerini 2000 yılında Özelleştirme İdaresi'nden satın aldı. Doğan'a akaryakıt yüklü gemilerden milyonlarca dolar kazandıran iskele tam 8 yıldan bu yana ruhsatsız; kaçak bir şekilde denize uzanıyor. Aliağa'da kamuya ait bir çok tesis son yıllarda teker teker özelleştirildi.
Örneğin TÜPRAŞ 2005 yılında özelleştirildikten sonra iskelesine ruhsat almak üzere başvurdu. Petkim'de. Ama Aydın Doğan kaçak iskelesinin ruhsat başvurusu için yıllarca bekledi
Daha sonra başvuruda bulundu. Doğan'ın başvurusu Bakanlık'ta. Danıştay kararına göre Bakanlığın Belediye'den olur alması gerekiyor.. Ancak Aydın Doğan boş durmuyor. Hem kendisi hem medyası Aliağa'ya büyük ilgi gösteriyor.
BU İLGİNİN ARKASINDA NE VAR?
43 bin nüfuslu bir ilçenin belediye meclisindeki tartışmalar niçin Doğan medyasında manşete taşınıyor? Doğan medyası Aliağa Belediyesi'ni neden hedef seçti?
Aydın Doğan'ın son aylarda neden Aliağa'ya gidiyor ?
Doğan için Aliağa'daki iskele neden bu kadar önemli?
Haberde Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya"ya da mikrofon uzatılarak konu hakkında görüşü soruluyor. Başkan Kaya, Aydın Doğan"a ait söz konusu iskelenin İmar planında onanmış ve ruhsatı alınmış bir iskele olmadığına dikkat çekiyor.
Başkan Kaya, İmar planını açtığınız da Aydın Doğan"ın iskelesi görünmez. Çünkü İmar Planlarında görünen bir iskele değil. 2004 yılında biz göreve başladıktan sonra bizim dememizle planlar belediyeye sunulmuş ve hala uğraşıyorlar. Ortada bir keyfiyet söz konusuydu. Biz bu keyfiyeti resmiyete dökmek istedik diyor.
Kanal 7, Ana haber bülteninde konuya ilişkin iki gündür yayınladığı haberlerle işte bu noktalara dikkat çekerek Doğan Grubunun Aliağa"ya olan ilgisini sorguluyor. Kanal 7 yayınladığı her haberin arkasından bu soruların yanıtlarını aramaya devam edeceğini duyururken, Aliağa"da işte bu çarpıcı gelişme konuşuluyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.