PLASTİK SEKTÖR PLATFORMU
Plastik Sektör Platformu, plastik sektörünün sorunlarının çözümü için işbirliği sağlamak, yeni eğitim projelerini hayata geçirmek ve plastiğin kamuoyundaki algısını güçlendirmek amacıyla çalışacak. Adanada yapılan toplantıyla kurulan platform sayesinde,
25 Nisan 2008 Cuma 09:12
PLASTİK SEKTÖRÜNDE GÜÇ BİRLİĞİ SAĞLANDI
Plastik Sektör Platformu kuruldu
Türk ekonomisinin lokomotiflerinden plastik sektörünün temsilcileri, sektörü daha ileriye götürecek yeni bir oluşuma imza attı. PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı) öncülüğünde kurulan Plastik Sektör Platformu, plastik sektörünün sorunlarının çözümü için işbirliği sağlamak, yeni eğitim projelerini hayata geçirmek ve plastiğin kamuoyundaki algısını güçlendirmek amacıyla çalışacak. Adana"da yapılan toplantıyla kurulan platform sayesinde, sektör temsilcileri bundan böyle sektörün geleceği için birlikte hareket edecek.
Plastik sektöründe faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerini aynı çatı altında toplayan platformun başlıca çalışma alanlarını; kanuni yaptırımlar, mesleki eğitim, plastiğin kamuoyundaki algısı ve kriz yönetimi oluşturuyor. Platform, bu sektörel birlikten güç alarak plastik sektöründeki gelişmeleri, beklentileri, sektörün başlıca sorunlarını ve sorunların çözümüne yönelik önerileri tartışarak sinerji yaratmayı hedefliyor.
Platform sayesinde, plastik sektörünün gelişimine yönelik yapılan çalışmalar, raporlar ve proje teklifleri kamu kurum ve kuruluşlarına da iletilecek. Bu yolla, devletin her yıl yüzde 15 büyüyen ve ülke ekonomisine en fazla katma değeri yaratan plastik sektörüne yönelik yapıcı politikalar üretmesine aracılık edilecek. Platform aracılığıyla, sektörün ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılamak için eğitim alt yapı yatırımları gerçekleştirilecek. Platform, sektör için Ar-Ge merkezi ve akredite edilmiş test ve laboratuar kurulması için de çalışmalarda bulunacak.
Günümüzde hayatımızın her alanını kolaylaştıran, 21. yüzyılın vazgeçilmez malzemesi plastiğin çok değerli ve tamamen geri dönüştürülebilir olduğunu anlatacak projeler de platform çatısı altında hayata geçirilecek. Bu yolla plastik konusundaki ön yargıların kırılması, toplumun geri dönüşüm ve çevre konusundaki bilinç düzeyinin artırılması amaçlanıyor.
Plastik Sektör Platformu, ülkemizin AB ile entegrasyon sürecinde, plastik sektörünün karşılaşabileceği mevzuat ve uygulama sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar da yürütecek. Platformunun uzun vadeli hedefinin ise, Plastik Sektör Federasyonu"nun kurulması olduğu belirtildi.
Sektör için büyük önem taşıyan platformun Adana"daki kuruluş toplantısına; SEPA (Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği), FASD (Fleksıbl Ambalaj Sanayicileri Derneği) ve PÜKAD (Plastik Profil Üreticileri Kalite Birliği Derneği) da davet edildi. PAGEV"in girişimleri ile kurulan Plastik Sektör Platformu"nda; PAGDER (Plastik Sanayicileri Derneği), PAGDER Bursa Şubesi, EGEPLASDER, Adana Çevre ve Plastik Sanayicileri Derneği ile plastikle ilgili sektörel dernekler ve plastiğin yoğun olduğu illerin sanayi ve ticaret odalarının Plastik Meslek Komite üyeleri yer alıyor. Platform üyeleri yılda en az dört kez bir araya gelerek sektörü artı ve eksileriyle değerlendirecek. Platformun bir sonraki toplantısı, 15 Mayıs 2008 tarihinde Konya"da, TÜYAP Ambalaj Fuarı"nın açılış gününde, Konya Sanayi ve Ticaret Odalarının katkıları ile gerçekleştirilecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.