PETROL İŞ’DEN FAKS EYLEMİ!
Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi, ilçedeki PTT merkezine giderek Tüpraş özelleştirmesinde yargı kararlarının uygulanması için Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e faks çekme eylemi gerçekleştirdi. Petrol İş Aliağa Şube
2006-03-05 23:45:20
Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi, ilçedeki PTT merkezine giderek Tüpraş özelleştirmesinde yargı kararlarının uygulanması için Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e faks çekme eylemi gerçekleştirdi. Petrol İş Aliağa Şubesine bağlı Petkim ve TÜPRAŞ işçileri saat 17:00’de Petrol İş Aliağa Şubesinde buluşarak yürüyüşe geçti. Aliağa Hükümet Konağı yanından Sevgi yolunu takip ederek Atatürk Kültür Merkezi önüne gelen işçilere, burada Genel İş Sendikasına bağlı Aliağa Belediyesi işçileri de katıldı.
Eylemci işçilerden oluşan grup İstiklal Caddesine girerek PTT Hizmet merkezine geldiler. Sendikalı İşçilerin eylemi dolayısıyla istiklal Caddesi kısa süreliğine araç geçişine kapanırken, Polisin aldığı önlemlerle birlikte araç geçişi tek şeritten gerçekleştirildi. PTT binası önünde toplanan yaklaşık 500 işçi sık sık hükümetin özelleştirme politikalarına tepki göstererek sloganlar attı. Eylemde Petrol-İş üyeleri, çektikleri fakslarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Özelleştirme İdaresi (ÖİB) Başkanı Metin Kilci'den hukuk devletinin tesisi için Tüpraş'ta yargı kararının derhal uygulanmasını talep etti. Petrol İş üyesi işçiler, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de yargı kararı ile ilgili sürecin Cumhurbaşkanlığı makamınca izlenmesi talebini iletti. Petrol İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, eylemci işçilere yönelik yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en karlı kamu kuruluşu olan TÜPRAŞ’ın özelleştirilmesine toplumun karşı çıktığını dile getirdi. Doğangül, “Petrol -İş sendikası ve onunla birlikte bu mücadeleye katkı koyan ülkesini seven örgütler, kurumlar artık eskisinden çok daha gür bir şekilde sesini yükseltiyor. Çünkü halkımız Tüpraş’ın verimli ve son derece stratejik önemde olduğunu biliyor. Tüpraş kamuya geri döndürülmelidir. Çünkü Danıştay İdari Davalar Kurulu bu yönde 21 Ocak'ta tebliğ ettiği kararını kamuoyuna açıklamıştır. Dolayısıyla bugün istediğimiz şey ise biran önce mahkeme kararının uygulanmasıdır. Uygulamayanlar cezai sorumluluk alır, mali ve idari açıdan suçlu duruma düşerler.” dedi.
Rafineri işçileri çektikleri fakslarda “Anayasamızın 138. maddesi ile İYUK'un ilgili hükümleri son derece açıkken ve idarenin geçmiş yıllarda aynı yönde aldığı kararlar Danıştay tarafından hukuka uygun bulunmamışken, kararın uygulanmamasının yollarının aranması, her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşını derinden yaralayan bir sürece dönüşmüştür. Tüpraş ile ilgili yargı kararının uygulanmasının, Türkiye'nin hukuk devleti olması yolunda önemli bir adım olacağı, uygulanmayan yargı kararları gibi bir ayıbın ortadan kalkacağı inancıyla, yargı kararı ile ilgili sürecin makamınızca da izlenmesi talebimi saygılarımla sunarım" ifadelerine yer verdiler.“Suskun toplum olmayacağız”, “Tüpraş’ı satanlar hesap verecek” şeklinde slogan atan işçiler daha sonra topluca petrol iş sendikasına yürüyüşe geçerek eylemi sona erdirdiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.