20 Eylül 2024
  • İzmir25°C

MURAT KOÇ: SUYUNUZ ÇOK MU GELİYOR ?

Yağmurların yağması ile Türkiye genelinde meydana gelen sel baskınları hakkında açıklama yapan 25. Dönem İzmir

Murat Koç: Suyunuz Çok Mu Geliyor ?

24 Ocak 2018 Çarşamba 15:14

Yağmurların yağması ile Türkiye genelinde meydana gelen sel baskınları hakkında açıklama yapan 25. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç, ‘Yirmi yıldır su planlamalarıyla ilgili yapılması gerekenleri söylüyorum. Yeraltı sularının kuruduğunu, kuraklığın oluştuğunu, dere yataklarının yeniden düzenlenmesi ve ıslah edilmesi gerektiğini, depolama alanlarının yapılmasını dile getiriyorum. Sunduğum bu projeleri göremeyen gözlere, düşünemeyen beyinlere bir daha seslenerek vurgulamak istiyorum.’ Dedi.

Artık sularla ilgili planlamaların yapılmasının şart olduğuna değinen Murat Koç, ‘Sular artık kanallarla denize götürülmesin. Sular depolansın. Tüm dünyanın suya ihtiyacı var. Dünya genelinde suların tükendiği ve belli bir zaman sonra su kıtlığı yaşanacağı araştırmacılar tarafından sürekli vurgulanıyor. Peki biz neden hala tüm yağmur sularını denize döküyoruz? Dikkat ederseniz sürekli yağmur suları için su kanalları yapılıyor. Neden şehri boydan boya kazıyarak denize su götürmeye çalışıyorlar? Her sene de yolların ortaları kazınarak bu kanallar değiştirilerek, yeniden yapılıyor. Çok mu suyumuz bol? Çok mu yağmur yağıyor? Bir kuraklıktan bahsediliyor, iklimler değişiyor. Eskisi gibi sindirerek yağan yağmurlar yok artık. Bir defa yağmur yağıyor, hemen şehrin her ilçesinde sel meydana geliyor.’ Dedi.

Yap-boza dönen kanalların yapımı ve yenilenmesine harcanan paraların, su depolarına harcanması gerektiğini belirten Koç, ‘Bu kanallara harcanan paralar suları depolamaya harcansın. Hiç olmazsa bu depolanan sular ile yazın yeşil alanlar sulanır. Ana caddelerdeki yeşil kuşakların altları su deposu yapılsın, üstüne konulacak bir motor ile yazın yeşil alan sulamaları buradan yapılsın.’ Dedi.

Suyun dağlardan şehre inmesinin önüne geçmek için projeler üreten 25. Dönem Milletvekili, ‘Derelerin yataklarını ve akım terazilerini oluşturacaklar, suyun şiddetini kesecekler, yani dağlardan suyu indirtmeyecekler. Dağların iç noktalarında ve dağ şehre inmeden,  sular depolanacak. Bu depolarda biriken sular yeraltı sularını besleyecek. Bu söylediğimi bazı devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları yaptı fakat dağlarda oluşturulan depolama alanları küçükse eğer büyültülsün. Dağlarda biriken su, orman yangınlarını söndürmede kullanılsın. Dağlara kurulacak depolama alanlarına yakın konumdaki barajlar da biriken su ile doldurulabilir.’ Dedi.

‘İçme suları ile artık yeşil alanları sulamasınlar’ diyen Murat Koç, ‘yağmur berekettir fakat artık şehirlerin büyük çoğunluğu beton. Bu yüzden de bereket, felakete dönüyor. Sel baskınları birçok mağduriyete sebep oluyor. Yukarıda belirttiğim önlem ve çalışmalarla kar ve yağmur sularını berekete çevirelim. Vatanımızın, milletimizin kullanımına sunalım’ diyerek sözlerini bitirdi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.