25 Kasım 2024
  • İzmir6°C

MKE ALİAĞA LOJMANLARI SATILIYOR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü, Aliağa ilçesi Çakmaklı Mahallesi sınırları içinde bulunan, 8 blok 48 daireden oluşan lojmanlarını arazisi ile birlikte satmak üzere ihale açtı. Natamam binaların satışına da

MKE Aliağa Lojmanları Satılıyor

10 Haziran 2014 Salı 19:50

ALİAĞA MKE LOJMANLARI SATILIYOR
 
MKE, ALİAĞA’DA DENİZE NAZIR 8 BLOK, 48 DAİREYİ SATIŞA ÇIKARDI
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü, Aliağa ilçesi Çakmaklı Mahallesi sınırları içinde bulunan, 8 blok 48 daireden oluşan lojmanlarını arazisi ile birlikte satmak üzere ihale açtı. Natamam binaların satışına dair satış ilanı 10 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.
Toplam 34 bin 550 metrekare alana sahip, birbirine bitişik 8 adet tarla vasıflı taşınmaz ile bu taşınmazlar üzerinde %52'si tamamlanmış 8 blok 48 adet daire için 25 Haziran 2014 günü saat 14.00'te Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü, Yatırım Planlama Dairesi Başkanlığı, Tandoğan Ankara'da kapalı teklif usulü ile ihale düzenlenecek. İhale komisyonunun gerekli görmesi halinde ihale açık arttırma ile devam edebilecek. 
Aliağa, Çakmaklı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na ait 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ve 270 nolu parseller ile bu parseller üzerinde yer alan 8 blok 48 daireden oluşan natamam binaların ihale yolu ile satışına bu kez yoğun ilgi olması bekleniyor. 
İhale dokümanı; Ankara’da MKE Genel Müdürlüğü Yatırım Planlama Dairesi Başkanlığı’nda, İstanbul’da MKE Pazarlama Şubesinde, İzmir’de ise Aliağa Hurda Müdürlüğü’nde görülebilecek ve 1.000 TL bedelle satın alınabilecek. 
 
ECEVİT DÖNEMİNDE TEMELİ ATILMIŞTI
1970"li yılların başında Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye’nin ağır Sanayi bölgesi olarak kabul edilen İzmir’in Aliağa ilçesinde 1979 yılında MKEK tarafından Aliağa’ya Türkiye’nin en büyük Demir-Çelik fabrikası kurulması için proje hazırlandı. Kurulması planlanan çelik fabrikasından önce, hemen lojman inşaatına başlandı. Ancak ülkedeki ekonomik ve siyasal istikrarsızlıklar nedeniyle Fabrika projesi iptal edildi, yerine hurda üretim tesislerinin yapılmasına karar verildi. Bu arada yapımına devam edilen 6 blok lojman tamamlanmış, kullanıma açılmıştı. Fakat geriye kalan 8 bloktaki 48 daire atıl durumda bırakıldı. Ecevit’in başbakanlığında temeli atılan ve 35 yıldır çürümeye terkedilen lojmanlar için daha önce de çeşitli satış ihaleleri düzenlenmiş ama satış gerçekleşmemişti. 
8 blok 48 daireden oluşan lojmanlar oturulamayacak ve onarılamayacak bir şekilde bulunuyor. Her blok bodrum + zemin + 2 normal kattan müteşekkildir. Bodrum dışında her katta 2 dairesi bulunuyor. Daireler toplam 115.78 metrekare yüzölçümlü 2 oda 1 salon 1 mutfak 1 wc 1 banyo ve holden ibarettir.
Toplam yüzölçümü 34 bin 550 metrekare olan arazilerin binalarla birlikte toplam muhammen bedeli 6 milyon 910 bin YTL olarak belirlendi.
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.