KREDİ KARTI BORÇLARINI SORDU
HASAN ESER / DEMOKRAT FOÇA GAZETESİ/ Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, artan kredi kartı borçlarını TBMM gündemine taşıdı. MHP’li Tanrıkulu, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın
15 Ağustos 2012 Çarşamba 19:59
MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ AHMET KENAN TANRIKULU, ARTAN KREDİ KARTI BORÇLARINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI
TANRIKULU, BORÇLARIN AİLE FACİALARINA YOL AÇABİLECEĞİ UYARISINDA BULUNDU
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ HASAN ESER / DEMOKRAT FOÇA GAZETESİ/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, artan kredi kartı borçlarını TBMM gündemine taşıdı. MHP’li Tanrıkulu, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, artan kredi kartı kullanımı ve borçlarının aile facialarına neden olabileceği uyarısında bulundu. Geç olmadan tedbir alınmasını isteyen Tanrıkulu, "Gün ekonomide pembe tablolar çizme zamanı değil, önümüzdeki günler için tedbir alma günüdür" uyarısında bulundu.
Tanrıkulu, önergesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre, 2008 yılında 346 bin olan kredi kartı ve bireysel kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısının bu yılın ilk 6 ayında 580 bin kişiyi aştığına dikkat çekerek, "2008 yılında 117 milyar TL civarında olan bireysel kredi toplam tutarı, 2012'nin ilk 3 aylık döneminde 230 milyarı TL’ye ulaşmıştır. Bu istikrarlı artan borçlanma rakamlarından, bankaların takipteki alacak oranları da nasibini almıştır. Bu konuda ciddi tedbirler alınmadığı takdirde, yıl sonuna kadar daha da vahim rakamların ortaya çıkacağı bu günden belli olmuştur" dedi.
Detay incelendiğinde borçların yüzde 50'sinin ihtiyaç ve geçim nedeniyle yapıldığına dikkat çeken Tanrıkulu, şöyle konuştu: "Bu borçlanma istikrarı, vatandaşımızı ileriki dönemde oldukça zor durumda bırakacak rakamlara ulaşmıştır. Vatandaşlarımız artık borçlarını, borçla kapatmaya mecbur bırakılmakta. Bu yüzden gün ekonomide pembe tablo çizme zamanı değil, önümüzdeki günler için tedbir alma günüdür."
Ekonomi politikalarının bir an önce vatandaşımız, girişimcimiz lehine gözden geçirilip revize edilmesi gerektiğini anlatan Tanrıkulu, şunları söyledi: "Bütçenin açık vermesinin ardından, halen yılın ikinci yarısı için alınacak tedbirler, öngörüler açıklanmamaktadır. Bu sessizlik, iç piyasada da tedirginlik yaparak nakit daralmasına yol açmaktadır. Bahsetmiş olduğum tüm bu olumsuzluklara ekonomi yönetiminin dikkatini çekmek için ve gerekli tedbirleri alması için TBMM’de vermiş olduğum yazılı soru önergesi, inanıyorum ki; vatandaşlarımız lehine olacaktır.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.