KIRAÇ TARLALAR CANLANACAK
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 1997 yılından bu yana hayal olan Aliağa Hacıömerli köyü Bozgöl Göleti sulama projesi hayata geçti. Yaklaşık 2 milyon TL.ye mal olan proje ile başta Aliağa’nın Hacıömerli köyü olmak üzere Kapıkaya, Bahçedere, Kalabak köy
02 Kasım 2012 Cuma 22:38
İÇÖZ:BOZGÖL GÖLETİ ALİAĞA’NIN KIRAÇ TARLALARINA CAN VERECEK
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 1997 yılından bu yana hayal olan Aliağa Hacıömerli köyü Bozgöl Göleti sulama projesi hayata geçti. Yaklaşık 2 milyon TL.ye mal olan proje ile başta Aliağa’nın Hacıömerli köyü olmak üzere Kapıkaya, Bahçedere, Kalabak köylerini kapsayan toplam bin 850 dekarlık alanda sulu tarım yapılabilecek. İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Bulut , Daire başkanları ve Hacıömerli Köyü Muhtarı Ali Dündar tarlalara su akıtmayla başlayan göleti ve gölete su sağlayan derivasyon hattında incelemelerde bulundular. Sulama Projesi yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak. Dikili-Çandarlı’da yapımı devam eden Yahşibey Göleti ve su tutmaya başlayan Aliağa Hacıömerli köyü Bozgöl Göleti İncelemelerinin ardından İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz yaptığı açıklamada ''Bu proje il özel idaresinin gerçekten göğsünü kabartan, bölge için önemli yatırımların başında geliyor. Kunduz Deresi üzerinde yaptığımız ikinci barajımızı, göletimizi ve derivasyon hatlarını yerinde gördük. Aynı zamanda, Yenişakran cezaevinin, köylerimizin bağlantısını sağlayacak yol çalışmalarını ekibimizle birlikte yerinde inceledik. Bölgemiz kurak bölgelerin başında geliyor. Bulduğumuz her derenin mutlaka baraj ve gölet şeklinde suyunun tutulması ve çiftçinin istifadesine verilmesi gerekmektedir. Bende bir köylü çocuğuyum, suyun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ege’de su kavgaları çok olmuştur. Bunların yaşanmamasını istiyoruz” diyerek su konusunda yaşanan sıkıntıların önemine değindi. İçöz, “Yağan her yağmurun mutlaka bir yerde toplanması ve üretime kazandırılması amacını taşıyoruz. Burada yaptığımız incelemeye göre sulama tesisleri 300 çiftçimizin istifadesine sunulacak. Bu tesislerdeki mevcut ürün dengesine baktığımızda; Zeytin, Mısır, Yonca gibi ürünler yetiştirilmekte. Suyun düzenli olmasından sonra inanıyorum ki ürün çeşitlenmesi artacak. Biz zaten İl Özel İdaresi olarak İzmir genelinde envanter çalışması yapıyoruz. İzmir'deki üretimi desteklemesi açısından İzmir il özel idaresi, Tarım İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Tapu Kadastro, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak İzmir'in genelinde toprak envanteri ve tarım sayımı adı altında bir çalışma yürütmekteyiz. Burada temel hedefimiz öncelikle elimizdeki toprağın niteliğini bilmek. Orman, hazine ve tarım arazilerinin kimyasal ve fiziksel özelliklerini bilerek , çiftçimize şu ürünü ekersiniz şu kadar verim elde edersiniz başka bir ürün ekerseniz şu kadar verim elde edersiniz şeklinde bir yönlendirme yaparak katkı sağlayabileceğiz. İnşallah Bölgede yaşayan halkımız adına güzel bir kazanım olur . Tesis 8 aylık gibi kısa bir sürede bitirildi. Rakam olarak Bir milyon 200 bin liraya mal oldu . Aliağa'mıza köyümüze hayırlı olsun'' dedi.
MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Yüz yıllık hayallerinin gerçekleştiğini belirten Hacı Ömerli Köyü’ nün Muhtarı Ali Dündar da Genel Sekreter İrfan İçöz' e teşekkür ederek ''Genel Sekreterimiz göreve geldiği saatten itibaren projemize sıcak baktı. Çünkü, 1997 yılından bu yana 13-14 yıllık bir proje olarak içimizde uhde olarak kaldı. Kunduz barajının bir iki prosedür engellemeleri ile daha sonra ceza evinin gelmesi nedeniyle projede aksamalar oldu. Ama Genel Sekreterim göreve geldikten sonra projemize olumlu baktı ve bizi suya kavuşturdu. Daire başkanlarım, Proje ve Kontrol mühendisim Kemal Nazım Ergin'e teşekkür ederim'' dedi. Köy Muhtarı Ali Dündar, İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz'e şükranlarını sunarak desteğinden ve katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.