25 Kasım 2024
  • İzmir10°C

KALKINMA AJANSI ALİAĞA’DA

İzmir Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ve KOBİ Mali Destek Programlarını Aliağa Halk Eğitim Merkezinde Aliağalılara tanıttı. Dün saat 14.30 başlayan seminer saat 16.00'da bitti.

Kalkınma Ajansı Aliağa’da

14 Ocak 2009 Çarşamba 18:47

 

 

 

İZMİR KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARINI ALİAĞA HALK EĞİTİM MERKEZİNDE DÜZENLENEN BİR SEMİNERLE TANITTI

 

İzmir Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ve KOBİ Mali Destek Programlarını Aliağa Halk Eğitim Merkezinde Aliağalılara tanıttı. Dün saat 14.30 başlayan seminer saat 16.00'da bitti. Katılımın az olduğu toplantıya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Savran, Aliağa Müftüsü Osman Canbolat, köy ve mahalle muhtarları katıldı. KOBİ ve Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluşları gibi birçok sektöre mali destek sağlayan ajans mali destek programlarını ayrıntılı bir şekilde izleyicilere sundu. Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında verilen bilgilerde başvuru yapacak olan kişilerin kimler olacağı belirtildi. Bütçesi 11.7760.000 TL olan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı bölümünde İzmir Kalkınma Ajansı Uzmanları Volkan Güler, Sedef Özer sunulacak 4 projeden sadece 2 tanesinin değerlendirileceğini belirttiler. Program Çerçevesinde sağlanacak asgari tutarın 20.000 TL azami tutarın ise 150.000 TL olarak belirtilirken başvuruların elden veya taahhütlü posta yolu ile ulaştırılabileceği açıklandı.

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can yaptığı açıklamada kendilerine başvuran ve başvuru şartlarına uygun olan herkesin projelerini değerlendireceklerini belirtti.

Sosyal Kalkınma Mali Destek Programına Kimler Başvurabilir;

1) Tüzel kişiliği haiz olmak (kamu kurum ve kuruşları ve bunlara bağlı birimler için şart aranmaz)

2) Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluş olmak, Örneğin;

a) Kamu Kurum ve Kuruluşları,

b) Belediye, İl Özel İdaresi ve Muhtarlık gibi yerel yönetimler ve birlikleri,

c) Sivil Toplum Kuruluşları, (İş Destek Merkezleri, Çiftçi Birlikleri, Birlikler, Dernekler, Vakıflar, Tarımsal Üretim-Üretici Birlikleri ve kar amacı gütmeyen kooperatifler (kooperatif tüzüğünde, üyelere kar dağıtılmasını yasaklayan hükmü göstermeli veya kooperatif Genel Kurulu"nun üyelere kar dağıtmayacağı kararını beyan etmelidir)

d) Sendikalar,

e) Üniversiteler

f) Odalar,

g) Mesleki Okullar

h) Toplum Merkezleri

3) İzmir Bölgesinde (TR 31) kurulmuş olmak veya kayıtlı olmak veya faaliyet göstermek (merkezi ya da şubesi)

4) Yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere, proje başvuru tarihi itibarı ile vadesi dolmuş veya ödenmemiş hiçbir sosyal sigorta primi ve vergi borcu olmaması

5) Projenin hazırlığından ve yönetiminden (eğer varsa ortakları ile birlikte) doğrudan sorumlu olmak, aracı olarak hareket etmemek

6) Proje konusunun, proje sunan kurum / kuruluşun görev ve yetki alanı içerisinde bulunması

 

KOBİ Mali Destek Programı amacı için hazırlanan Mali Destek Programının amacı, işletmelerin rekabet güçlerinin ve istihdamın artırılmasını sağlamanın yanı sıra temiz ve alternatif enerji kaynaklarının üretim ve tüketimini ve yenilikçi faaliyetleri teşvik etmek olduğu belirtildi. Program çerçevesinde her bir projeye sağlanacak asgari tutar olarak 20.000 TL azami tutar olarak ta 400.000 TL mali destek ayrılan projenin toplam mali desteği 17.664.000 TL olduğu belirtildi.

KOBİ Mali Destek Programı"na kimler başvurabilir;

1) 18.11.2005 tarih ve 25997 sayılı Resmi Gazete"de yayımlanan Yönetmelikte yer alan KOBİ tanımına uyması (İki yüz elli kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu yirmi beş milyon Yeni Türk Lirasını aşmayan işletmeler)

2) Sermayesinin veya oy haklarının %25"inden fazlasını KOBİ kapsamında olmayan bir işletmeye ait olmaması

3) İzmir"de yasal olarak kayıtlı ve faal olması

4) Teklif çağrısı ilan tarihinden en az 3 ay önce kurulmuş olması

5) Yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere vadesi dolmuş veya ödenmemiş hiçbir sosyal sigorta primi ve vergi borcu olmaması

6) Projenin hazırlığından ve yönetiminden (eğer varsa ortakları ile birlikte) doğrudan sorumlu olması, aracı olarak hareket etmemesi.

 

İzmir Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destel Programı ve KOBİ Mali Destek Programı kapsamında yapılacak mali desteklere son başvuru tarihi 25 Mart 2009 saat 17.00"a kadar olduğu belirtildi.

Ayrıntılı Bilginin İçin www.izka.org.tr adresinden temin edilebilecek Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Mali Destek Programı Başvuru Rehberinden bilgi alınabileceği belirtildi.

İzmir Kalkınma Ajansı Adresi: Şehit Fethi Bey Caddesi No: 49/1 Birlik Plaza Kat:3 35210 Gümrük/İZMİR

  

Haber/Foto: Zana AKKUŞ Görüntü : Serkan ŞEN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.