26 Kasım 2024
  • İzmir11°C

KALDER’DEN YENİ BİLGİ KAYNAKLARI

Türkiye Kalite Derneği (KalDer), “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” ve “Kurumsal Performans Yönetimi” konularında hazırladığı raporlarla, kıyaslama çalışmalarına yeni halkalar ekledi. Çalışmalar, Türkiye’deki başarılı “Kurums

KalDer’den Yeni Bilgi Kaynakları

2006-06-30 02:18:23

KALDER’DEN İŞ DÜNYASINA ÖZEL YENİ BİLGİ KAYNAKLARI

Türkiye Kalite Derneği (KalDer), “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” ve “Kurumsal Performans Yönetimi” konularında hazırladığı raporlarla, kıyaslama çalışmalarına yeni halkalar ekledi. Çalışmalar, Türkiye’deki başarılı “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” ve “Kurumsal Performans Yönetimi” uygulamalarını ortaya çıkarmak hedefiyle gerçekleştirildi.

Yapılan kıyaslama çalışmaları neticesinde tespit edilen başarılı uygulamalar, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” ve “Kurumsal Performans Yönetimi” konularında hazırlanan kıyaslama raporlarında yer aldı.

“Kurumsal Performans Yönetimi”, kuruluşa özgü strateji ve planların oluşturulmasından, bunların iş sonuçlarına dönüşmesine kadar tüm süreçleri kapsayan ve bu süreçleri teknolojik bir altyapı ile ilişkilendiren bir performans şemsiyesi olarak açıklanıyor. “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” ise, kurumların, mevcut ve gelecekteki sosyal paydaşlarının beklentilerini karşılamak amacıyla topluma, çevreye, sosyal ve ekonomik anlamda destek vererek yaşam kalitesini artırmaya yönelik faaliyette bulunması şeklinde tanımlanıyor.

KalDer Kurumsal Hizmetler Süreç Sorumlusu Canan Tezsezen, gerçekleşen kıyaslama grubu çalışmalarının süreci hakkında şunları söyledi: “Kurumsal Performans Yönetimi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk kıyaslama çalışmalarının her ikisinde de katılımcı kuruluşlar, proje çalışma sürecinde tespit edilen iyi uygulama sahibi kıyas ortaklarını ziyaret etti. Kıyas ortaklarının bir kısmı “Kurumsal Performans Yönetimi”, bir bölümü ise “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” konularındaki iyi uygulamalarını, katılımcı kuruluşlara aktardı. Proje yöneticileri ve proje katılımcılarının yaptığı değerlendirme toplantıları sonrasında, katılımcı kuruluşlardan kapanış toplantısında ziyaret ettikleri şirketlerde gözlemledikleri iyi uygulamalara ait bilgileri kıyas ortakları ve KalDer ile tekrar paylaşmaları istendi. Bu sayede her katılımcı kuruluş, bir kez daha örnek uygulamaları gözler önüne sererken, bağımsız bir şekilde çalışmada yer almış iyi uygulama sahibi kıyas ortakları da birbirlerinin yaptığı iyi çalışmalardan haberdar oldu.”

“Kurumsal Performans Yönetimi” kıyaslama raporu, Erdemir A.Ş, İsdemir A.Ş, Viko Elektrik ve Elektronik A.Ş, Soyak Yapı İnş. San. ve Tic. A.Ş, Erbakır Elektrolitik A.Ş, Petkim A.Ş ve Aksa Akrilik A.Ş. gibi katılımcı firmalarla yürütülen çalışmalar sonucu ortaya kondu.

 “Kurumsal Performans Yönetimi”, mükemmel bir kuruluşun tüm paydaşlarını memnun edecek sonuçları elde etmesini amaçlıyor.

KalDer tarafından düzenlenen “Kurumsal Performans Yönetimi Kıyaslama Grup Çalışması”nda bilgi ve deneyimini katılımcı kuruluşlarla paylaşan kıyas ortakları şöyle: Marshall Boya, Siemens, DHL, TNT Express ve Eczacıbaşı Baxter.

“Kurumsal Sosyal Sorumluluk” konusundaki kıyaslama raporu da KalDer tarafından, projenin katılımcıları olan Bilim İlaç, Erdemir A.Ş, Mars Lojistik, Soyak Yapı İnş. San. ve Tic. A.Ş ve Viko Elektrik ve Elektronik A.Ş. firmalarıyla hazırlandı. Sosyal sorumluluk kapsamında, artık çevre sorunları, etik, çalışanlarla ilişkiler, insan hakları gibi konular kuruluşların gündemine kolayca girebiliyor.

“Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kıyaslama Grup Çalışması”nda yer alan kıyas ortakları ise şöyle: TNT Express, SKF Turk, DHL ve Siemens.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.