24 Kasım 2024
  • İzmir9°C

İZMİRLİ ÇOBANLARIN İLETİŞİM PROJESİ

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin mobil iletişim kaynaklarından daha fazla faydalanmaları için İZKA desteğiyle hayata geçirdiği ‘‘TEKNO ÇOBANLAR’’ projesi, TBMM’de yılın en iyisi olmak için yarışa

İzmirli Çobanların İletişim Projesi

06 Nisan 2016 Çarşamba 12:14

İZMİRLİ ÇOBANLARIN İLETİŞİM PROJESİ TBMM’DE GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin mobil iletişim kaynaklarından daha fazla faydalanmaları için İZKA desteğiyle hayata geçirdiği ‘‘TEKNO ÇOBANLAR’’ projesi, TBMM’de yılın en iyisi olmak için yarışacak.
 
Yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı projelerin desteklenip bu yöndeki uygulamaların yaygınlaştırılması için TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen e-TÜRKİYE Ödülleri 8 Mart Cuma günü sahiplerini bulacak.
 
İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin ‘‘Tekno Çobanlar’’ şeklinde lanse ettiği ‘‘İnovatif Koyun-Keçi Veri Sistemi Projesi’’ ile kırsal kesimde yaşayan ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan yetiştiriciler, hak ediş, destek, kredi başvurusu, yem talebi, süt girişleri gibi birçok işlemi sanal ortamda gerçekleştirebilecek. Birlik, üyelerine verdiği desteği teknolojik boyuta taşırken; proje sektörel verimliliğe katkı sağlayacak, yetiştiriciler resmi belgelere ulaşım için harcanan işgücü, zaman ve maddi kayıplardan kurtulacak. “Tekno Çoban” projesi sektörde istatiksel bilgi erişiminin sağlanmasına da katkıda bulunacak.
 
Ağırlıklı olarak kırsal kesimde yaşayan ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin iş geliştirme süreçlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Birlik Başkanı Özer Türer, uygulama ile 8200 üyenin, işletme kayıt takiplerinin yapılabileceğini ifade etti. Türer; proje ile Türkiye'de erişilebilir, sürdürülebilir yetiştirici ve hayvan veri sistemi oluşturarak, bilgi kaybını önlenmek ve sektörde istatistiksel bilgi erişiminin sağlanmasına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.
 
ISLAH KAYITLARI ÇEVRİMİÇİ İZLENEBİLECEK
 
Yetiştiricinin daha kaliteli tarım danışmanlığı hizmeti alınmasını sağlamak ve teknoloji ile barışmasını sağlamak için projeye start verdikerini belirten Türer, projenin küçükbaş hayvan hastalıklarının azaltılması, süt dökümleri ve ıslah kayıtlarının takibi gibi çalışmalara da kolaylık sağlayacağına dikkat çekti.
 
14 BELEDİYE, 11 KAMU KURUMU ARASINDA TEK YETİŞTİRİCİ ÖRGÜTÜ
 
Tekno çobanlar projesi, ‘‘Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler’’ kategorisinde; Adalet Bakanlığı’nın SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ve Veraset Sistemi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın DİNAMİK- Spor Bilgi Sistemi ve Sağlık Bakanlığı’nın e-Nabız projeleri ile yarışacak. TBMM’de yapılacak elektronik oylama sonucu birincilerin belirleneceği yarışmada 6 kategoride 26 finalist yer alacak.
 
Kaynak: Ege Basın Grubu  
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.