22 Kasım 2024
  • İzmir17°C

HP’DEN MASAÜSTÜ SANALLAŞTIRMA

HP’nin Citrix-Ready ince istemcileri ve blade PC ürünleri, şimdi Citrix XenDesktop ile birlikte sunuluyor. VMware, Inc. tarafından da onaylanan bu ürünler, VMware Sanal Masaüstü Altyapısı ile uyumlu çalışıyor.

HP’den Masaüstü Sanallaştırma

28 Temmuz 2008 Pazartesi 21:44

HP"DEN MASAÜSTÜ SANALLAŞTIRMA ATAĞI

 

HP, sektörün en geniş kapsamlı sanal iş teknolojisi çözümlerini sunmak üzere yazılım çözümlerini genişlettiğini ve yeni işbirlikleri kurduğunu açıkladı.

HP"nin Citrix-Ready ince istemcileri ve blade PC ürünleri, şimdi Citrix XenDesktop ile birlikte sunuluyor. VMware, Inc. tarafından da onaylanan bu ürünler, VMware Sanal Masaüstü Altyapısı ile uyumlu çalışıyor.

HP ayrıca, istemci sanallaştırma çözümleri arasında en zengin medya deneyimlerinden birini sunmak üzere Uzaktan Grafik Yazılımı (RGS) teknolojisini de genişletmeyi planlıyor.

HP"nin masaüstü sanallaştırma çözümlerinden oluşan kapsamlı uzaktan istemci çözümleri portföyünde şunlar yer alıyor: ince istemci serisi, blade PC"ler ve iş istasyonları, HP Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI), HP Görüntü Yöneticisi ile birlikte HP duraksız istemciler, uzaktan uygulama, yönetim yazılımı ve hizmetler. HP Uzaktan İstemci Çözümleri, kurumsal müşterilere, bilgi işlem donanımını ve hassas verileri veri merkezi içinde merkezileştirmek suretiyle, hem güvenlik risklerini, hem de yönetim ve destek maliyetlerini ciddi oranda azaltmada yardımcı oluyor.

IDC yetkililerinin konu hakkındaki açıklaması şöyle: “IDC olarak, masaüstü sanallaştırmada erken bir çıkışa şahitlik ediyoruz. Bu eğilimin, önümüzdeki 12-18 ayda hızlanacağını tahmin ediyoruz. Bu teknolojiyi benimsemeyi düşünen şirketlerin, bütün ağ genelinde güvenilir ve uygun bir kullanıcı deneyimi sağlamaları gerekiyor. HP, bu ihtiyaçlara, kendi IP ve stratejik ortaklıkları aracılığıyla yanıt veriyor. Söz konusu ortaklıklar, donanım ve yazılımı sektörel güvenle birleştirerek, bu teknolojiye yatırım yapmadan önce güvence arayan firmaları kendine çekiyor.”

 

MASAÜSTÜNDEN VERİ MERKEZİNE KAPSAMLI ÇÖZÜMLER

HP"nin ince istemcileri ve blade istemci çözümleri, Citrix ortamlarında uzun zamandır kullanılıyordu. Şimdi, şirketin tüm ince istemci, blade PC ve iş istasyonu portföyü, basit ve güvenilir bir Citrix deneyimi için “Citrix Ready” (Citrix"e Hazır) olarak adlandırıldı.

HP ince istemcileri, aynı zamanda yeni Citrix XenDesktop cihaz programı için de onay aldı. Buna göre, HP Compaq t5730 İnce İstemci, XenDesktop “Appliance Plus” deneyimi ve onaylı Citrix Ready for Citrix Password Manager™, Citrix XenApp (Citrix Presentation Server™ 4.0 ve 4.5) ve Citrix XenDesktop sunuyor.

Citrix XenDesktop, işletmelere, veri merkezindeki Windows masaüstüleri sanallaştırma ve bunları herhangi bir lokasyondaki ofis çalışanlarının talebi üzerine sunma imkanı veriyor. Bu ise uzak lokasyonlarda çalışan kullanıcılar için esnek ve akıcı bir yazılım mimarisi sağlıyor, sanal altyapılar genelinde yüksek hızlı uygulama sunuyor. HP"nin endüstri lideri ince istemcileri ve blade PC"leri, XenDesktop ortamlarını uygulamayı daha kolay, güvenilir ve uygun maliyetli hale getiriyor. Bu da şirketlere, Citrix XenDesktop ve Citrix XenApp çözümlerini güvenle ve kolaylıkla uygulama imkanı veriyor.

HP ayrıca, seçilmiş HP ProLiant ve HP BladeSystem platformlarında Citrix XenServer"ın yanı sıra HP Select ve Enterprise Edition of Citrix XenServer için de destek sağlıyor. Citrix müşterileri, HP StorageWorks dizilerini ve HP ProLiant sunucuları kullanarak, yeni sanal makineleri kolay ve güvenilir bir biçimde uygulayabiliyor ve teknoloji altyapılarını optimize edebiliyorlar.

HP"nin ince istemci portföyü, VMware sertifikasyon programı için de tümüyle test edildi ve onaylandı. Müşteriler, bu sertifika sayesinde, VMware sanal masaüstü platformunun kolayca uygulanması, yönetilmesi, ayrıca esnek ve açık platformunun ve güvenilirliğinin sunulması konusunda HP ince istemcilere güvenebiliyorlar.

HP sanallaştırma portföyünün genişletilmesiyle, yakın geçmişte Citrix, VMware ve Microsoft ile yapılan ProLiant iVirtualization ortak girişimi de güçleniyor. Bu girişim kapsamında, müşterilerin mevcut sunucu yönetimi araçları kullanılarak, sanallaştırma teknolojisi, HP ProLiant ve BladeSystem platformlara doğrudan entegre ediliyor. Bunun gibi, bir sunucu çalıştırıldığında, otomatik olarak ve anında, tam özellikli bir sunucu sanallaştırma ortamı şeklinde yapılandırılıyor. Bu da işletmelere sunucu sanallaştırmayı daha hızlı ve kolay benimseme imkanı veriyor.

 

ZENGİN MULTİMEDYA DENEYİMLER

HP, ileri düzey multimedya teknolojisine daha fazla yatırım yapacağını da açıkladı. HP Laboratuvarları"nda, söz konusu teknoloji kullanılarak HP Uzaktan Grafik Yazılımı (RGS) yaratılmıştı. HP şimdi de lider sanallaştırma yazılımı firmalarıyla birlikte çalışarak, ince istemcilerden ya da diğer uzak cihazlardan erişilen zengin multimedya deneyimini artırmayı amaçlıyor.

HP, iş ortaklarıyla birlikte, kurumsal PC kullanıcılarına hizmet veren büyük sanal masaüstü uygulamalarda daha fazla video performansı, birlikte işlerlik ve ölçeklenebilirlik için çözümler geliştirecek.

HP RGS, global işletmelerin karşılaşabildiği mesafe engelini aşmaya yardımcı olan, işbirliğine dayalı uzaktan çalışma modelini destekliyor. Böylece, uzak istemci ortamlarında, yerel masaüstü deneyimiyle eşdeğer zengin kullanıcı deneyimleri sunuyor. İnternet erişimi olan herhangi bir fiziksel lokasyonda bulunan profesyoneller, HP RGS sayesinde birlikte çalışabiliyor ve flash animasyon, video, donanım olarak hızlandırılmış 2D ve 3D uygulamalar dahil multimedya içeriğe daha güvenli erişmek suretiyle gerçek zamanlı kararlar alabiliyorlar.

RGS yazılımı, görüntünün karmaşıklığıyla birlikte büyüyen kullanıcı verileri ya da grafik komutları göndermek yerine, uzak ya da “sanal” sistemin masaüstü görüntüsünü alıyor ve standart bir ağ üzerinden yerel ince istemcideki bir pencereye aktarıyor. Bu aktarım esnasında, metin, dijital görüntü ve yüksek çerçeve hızına sahip video uygulamaları için özel olarak tasarlanmış görüntü sıkıştırma teknolojisini kullanıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.