26 Kasım 2024
  • İzmir5°C

FOÇA ÖÇK PLANI MASADA

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / “Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Muğla ve İzmir’de gerçekleştirilen Yerel Çalışma Grubu Toplantıları’nda, Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgeleri’ne yöneli

Foça ÖÇK Planı Masada

13 Nisan 2014 Pazar 11:24

Muğla ve İzmir için planlar masaya yatırıldı

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / “Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Muğla ve İzmir’de gerçekleştirilen Yerel Çalışma Grubu Toplantıları’nda, Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgeleri’ne yönelik Yönetim ve Eylem Planları değerlendirildi.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Muğla ve İzmir’de yapılan Yerel Çalışma Grubu Toplantıları’nda, ÖÇK Bölgeleri’nin Yönetim ve Eylem Planları gözden geçirildi.

Geniş katılım sağlandı

Muğla ve İzmir’deki Özel Çevre Koruma Bölgeleri olan her bir proje alanında koruma faaliyetlerinin bütünleşik şekilde yönetilmesine yönelik olarak yönetim planlarının hazırlanması ve uygulanması için oluşturulan Yerel Çalışma Grupları çalışmaları kapsamında iki ayrı toplantı yapıldı. Toplantılara,  Gökova, Datça-Bozburun, Fethiye-Göcek ve Köyceğiz-Dalyan ve Foça ÖÇK Bölgeleri paydaşları arasında yer alan Valilikler, Kaymakamlıklar, il müdürlükleri, belediyeler, Sahil Güvenlik Komutanlığı, liman başkanlıkları, üniversiteler, yerel sivil toplum kuruluşları ve UNDP Türkiye temsilcileri katıldı.

Diyalog ve bütçenin önemi büyük

Bölgelere ilişkin Yönetim ve Eylem Planları’nın değerlendirildiği toplantılarda, Deniz ve Kıyı Koruma Alanları ve proje ile ilgili sunumların ardından, ÖÇK bölgelerinde gelinen son nokta hakkında proje uzmanları tarafından bilgi verildi. Yerel Çalışma Grubu üyelerinin önerilerinin alındığı toplantılarda, ÖÇK Bölgeleri’ne yönelik önemli görüşler de öne çıktı. Bunlar arasında,

koruma faaliyetlerinde bütçenin çok önemli bir husus olduğu, kamu kurumlarının faaliyetleri sahiplenmesinin ve paydaşlar arası diyalogun önemi, Eylem Planı olan bölgelerde ilgili uygulamaların hayata geçirilmesinin aciliyeti, Yönetim Planı olmayan bölgelerde en kısa sürede daha sonra yapılacak Yerel Çalışma Grubu Toplantıları ile hazırlıkların tamamlanması gibi başlıklar yer aldı. Toplantılarda güncel durum tespiti yapılarak, bu durumun daha da geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için görüşler de tartışıldı.

Proje hakkında:

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.