DOĞANIN ŞİFRELERİ SİPİLDE
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nün TÜBİTAK desteğiyle yürüttüğü “Gediz Deltası, Spil Dağı Milli Parkı, Kula ve Çevresinde Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Projesi” kapsamında Manisa ve çevresinde incelemelerde bulunan ar
11 Temmuz 2007 Çarşamba 12:52
DOĞANIN ŞİFRELERİNİ BU KEZ SİPİL DAĞI’NDA ARADILAR
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nün TÜBİTAK desteğiyle yürüttüğü “Gediz Deltası, Spil Dağı Milli Parkı, Kula ve Çevresinde Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Projesi” kapsamında Manisa ve çevresinde incelemelerde bulunan araştırma görevlileri ve öğretmen izciler Spil Dağı’ndaki doğal ve tarihi ortamı yakından tanıma fırsatı buldu.
E.Ü. Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Mutluer, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüme öğretim üyesi Prof. Dr. Varol Tok ve E.Ü Zıraat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şerif Hepcan’ın rehberliğinde, Spil Dağı’nın doğal özelliklerini ve tarihi geçmişini yerinde inceleme fırsatı bulan kursiyerler ilk olarak Ağlayan Kaya hakkında mitolojik bilgiler aldılar. Ardından Spil Dağı milli parkının 1250. metresinde yeralan atalanı mevkiinde bölgenin doğal bitki örtüsü ve bölgede yaşayan canlı toplulukları hakkında uzmanlar tarafından ayrıntılı bilgi verildi. Yöreye özgü yılan türleri tanıtıldı.
Kursiyerler ardından Kızılbel Kanyonu’na girerek Manisa’ya doğru yaklaşık 6 kilometrelik doğa yürüyüşü yaptı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.