ÇİÇEK PASAJI YENİLENİYOR
Tarihi Çiçek Pasajı, Mey’in katkılarıyla yeniden eski güzel günlerine dönüyor. 1876 yılında inşaa edilen o zamanki adıyla Cite de Pera, eski günlerini aratmayacak bir görünüme kavuştu. Çiçek Pasajı Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’nin önderliğ
2005-12-11 21:24:37
Tarihi Çiçek Pasajı, Mey’in katkılarıyla yeniden eski güzel günlerine dönüyor. 1876 yılında inşaa edilen o zamanki adıyla Cite de Pera, eski günlerini aratmayacak bir görünüme kavuştu. Çiçek Pasajı Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’nin önderliğinde, Mey’in desteği ile yenilenen mekan, edebiyatçısından gazetecisine, işçisinden aydınına, şairinden, öğrencisine her kesimden müşterisini bir arada ağırlamaya devam edecek.
Mimar Mustafa Öney ve ekibi tarafından yaklaşık 2 ay gibi kısa bir zamanda tamamlanan Çiçek Pasajı’nda, dış cephe bakımından çatı yenilemesine, çiçeklendirmeden aydınlatmaya kadar pek çok çalışma gerçekleştirildi. Bu çerçevede pasajın ismine uygun dekoratif çiçekler kullanıldı. Ayrıca Çiçek Pasajı’nın ünlü müdavimlerinin fotoğraflarına dekorasyon unsuru olarak yer verildi. Siyah – beyaz eski fotoğraflar arasında Aydın Boysan ve adı neredeyse Çiçek Pasajı ile özdeşleşen Madam Anahit’in de fotoğrafları yer alıyor.
Açılışa katılan Beyoğlu Kaymakamı A. Kazım Başar, Mey İçki’ye Çiçek Pasajı’na yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. “Hepimizin Çiçek Pasajı’nda bir anısı vardır” diyen Başar, şunları söyledi:
“İstanbul’un kalbi Beyoğlu’ndadır. Bir şairin de dediği gibi ‘Beyoğlu Türkiye’nin dünyaya değdiği yerdir’ ve ülkemizin de çağdaş yüzüdür. Kültür, sanat ve eğlence dünyasının kalbi burada atıyor. Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan değerlerden biri de Çiçek Pasajı’dır.”
Çiçek Pasajı’nın açılışında konuşan Mey İçki CEO’su Galip Yorgancıoğlu, Çiçek Pasajı’nın İstanbul kent ve eğlence kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Mey olarak bu değere sahip çıkıyoruz” dedi. Yorgancıoğlu şöyle devam etti:
“Şirket olarak eğlence kültürümüzün değerlerini sahipleniyor ve bu yöndeki projeleri destekliyoruz. Çiçek Pasajı’nın yenilenmesi projesini de böyle değerlendirdik. Kent kültürümüzün bu çok önemli mirasının gelecek nesillere aktarılmasını sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak gördük. Bu nedenle daveti alır almaz çalışmalara başladık ve mekanı, tamamen aslına sadık kalınarak yeniden düzenlenmesini sağladık. İstanbul için böylesi önemli ve anlamlı bir mekanın yenilenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.