24 Kasım 2024
  • İzmir7°C

ÇELİK SEKTÖRÜ AR-GE VE İNOVASYON MERKEZİNE KAVUŞTU

Çelik İhracatçıları Birliği’nin sektörün Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını yürütmek üzere kurduğu Matil A.Ş., “Çelik Test ve Araştırma Merkezi (ÇETAM)”nin fiziki kurulumunu tamamladı.

Çelik Sektörü AR-GE Ve İnovasyon Merkezine Kavuştu

16 Haziran 2016 Perşembe 09:45

ÇELİK SEKTÖRÜ AR-GE VE İNOVASYON MERKEZİNE KAVUŞTU

Çelik İhracatçıları Birliği’nin sektörün Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını yürütmek üzere kurduğu Matil A.Ş., “Çelik Test ve Araştırma Merkezi (ÇETAM)”nin fiziki kurulumunu tamamladı. Türk çelik sektörünün ilk bağımsız merkezi, Haziran itibariyle endüstriyel test ve analiz hizmetleri vermeye başladı. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) proje desteğiyle, Matil A.Ş. tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde kurulan ÇETAM; mekanik test, kimyasal analiz, ürün ve malzeme karakterizasyon hizmetleri sunarak başta çelik olmak üzere ilgili sanayilerin gelişimine katkı verecek.

Çelik İhracatçıları Birliği, sektörün uluslararası rekabet gücünü artırmak ve katma değerli çelik üretimini desteklemek amacıyla 2013 yılında çalışmalarını başlattığı “Çelik Test ve Araştırma Merkezi (ÇETAM)” projesinde sona geldi. Birlik tarafından Ar-Ge, inovasyon, teknoloji geliştirme, akredite laboratuvar hizmetleri, ürün uygunluk değerlendirmesi ile mesleki ve teknik eğitim alanlarında faaliyet göstermek üzere kurulan Malzeme Test ve Analiz Laboratuvarları (Matil) A.Ş.’nin çalışmalarını yürüttüğü ÇETAM, Haziran ayı itibariyle endüstriyel test ve analiz hizmetleri vermeye başladı.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destek verdiği proje kapsamında merkez, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Maslak kampüsünde yer alıyor. ÇETAM, kamu, özel sektör ve üniversite işbirliğinin özgün bir örneği olurken; İstanbul’da güdümlü proje desteği almaya hak kazanan ilk proje olma özelliğini de taşıyor.        

Türk çelik sektörünün ilk bağımsız Ar-Ge ve teknoloji merkezi olan Çelik Test ve Araştırma Merkezi; mekanik test, kimyasal analiz, ürün ve malzeme karakterizasyon hizmetleri sunarak başta çelik olmak üzere çelik kullanan ana sektörlerin gelişimine katkı verecek. ÇETAM bünyesinde sunulacak hizmetler, sektör firmalarının ihracatta karşılaştığı belgelendirme ve test zorunluluğu gibi tarife dışı teknik engellerin ortadan kaldırılmasına olanak sağlayacak.

Merkez, sertifikasyon testlerine ek olarak malzeme ve proses geliştirmeye imkan tanıyan altyapısı sayesinde sektörün karşılaştığı sorunların çözümünde etkin rol alacak. Ayrıca ÇETAM, sanayi kuruluşlarına bilgi ve teknoloji transferi sağlanarak işbirliklerinin artırılması ve yenilikçi projeler geliştirmesine katkıda bulunacak.

Yaklaşık 3 yıldır büyük bir gayret ve emekle çalıştıkları Çelik Test ve Araştırma Merkezi projesinde sona gelmiş olmaktan mutlu olduklarını belirten MATİL A.Ş Genel Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Soykan, “İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğini aldığımız merkezimizin İTÜ Maslak Kampüsü’ndeki fiziki kurulumunu tamamladık. Haziran ayı itibariyle endüstriyel test ve analiz hizmetlerini vermeye başladık. Tüm süreçlerde kalite yönetim ve laboratuvar akreditasyonu sistemleri, tarafsızlık, bağımsızlık, dürüstlük, gizlilik ve güvenilirlik ilkeleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Son teknoloji ile donattığımız Çelik Test ve Araştırma Merkezi’mizin sektörümüzün uluslararası rekabette elini kuvvetlendireceğine ve katma değerli yüksek ürün üretimine geçişini kolaylaştıracağına inanıyoruz” dedi. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.