25 Kasım 2024
  • İzmir11°C

ATATÜRK'ÜN ALİAĞAYA GELİŞİ KUTLANDI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağalılar Mustafa Kemal Atatürk"ün Aliağa"ya Gelişini Kutladı. 13 Nisan 1934 tarihinde İzmir ve kuzey ege ziyareti kapsamında Aliağa"ya gelen Atatürk"ün ziyaretinin 79. yılını düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Atatü

Atatürk'ün Aliağaya Gelişi Kutlandı

13 Nisan 2013 Cumartesi 20:29

Atatürk’ün Aliağaya Gelişi

ALİAĞALILAR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ALİAĞAYA GELİŞİNİ KUTLADI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağalılar Mustafa Kemal Atatürk"ün Aliağa"ya Gelişini Kutladı. 13 Nisan 1934 tarihinde İzmir ve kuzey ege ziyareti kapsamında Aliağa"ya gelen Atatürk"ün ziyaretinin 79. yılını  düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi"nin organize ettiği kutlama Atatürk İlköğretim Okulu"nun Fevzi Paşa Caddesinde bulunan arka kapısı önünde düzenlendi. Kutlamaya CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, MHP Aliağa Teşkilat Başkanı Serkan Acar, çok sayıda Aliağalının yanında sivil toplum örgütleri öncüleri, Emekli öğretmenler, Aliağa Cumhuriyet Dönemi kitabının yazarı Cevat Yıldırım, Atatürk"ün Aliağa ziyaretine tanıklık eden kişiler, ve öğrenciler katıldılar.  Etkinlikte o günü yaşayan tanıklarından, belge ve arşivlerinden topladıkları bilgiyi aktaran Muhasebeci Selim Erkmen, Atatürk"ü karşılayan öğrencilerin ve Aliağalıların isimlerin aktardı. Atatürk"ün Edremit’e kadar yaptığı ziyaretlerin bugün resmi tören olarak kutlandığını söyledi. Erkmen “bizde Aliağa’da sivil insiyatif olarak bugünü kutluyoruz. Bu törenin resmileşmesi için gerekli çalışmaları, girişimleri yaptık herkesten destek bekliyoruz” dedi. Selim Erkmen Atatürk’ün geçiş güzergahında bugüne ait bir anı, eser olduğuna dikkat çekerek “bugüne ait Aliağa’da da bir anı olmasını çok istiyoruz. Bu bir heykel olabilir yada bir yere isim verilmesi de olabilir bu konuda belediyemizin bir çalışma yapmasını istiyoruz” dedi.

 Yazar Cevat Yıldırım Atatürk Devrimlerinin çok önemli olduğunu söyledi. Yıldırım “En önemli devrimlerden bir tanesi Cumhuriyet Devrimidir. Biz Cumhuriyetten, Bayrağımızdan ve Türklüğümüzden vazgeçemeyiz” dedi. Yıldırım Atatürk’ün 17 Şubat 1926’da çıkardığı medeni yasa ile kadın ve erkeğin eşit olduğunun belgelendiğini söyleyerek “Bugün hala geri kafalar ve kötü insanlar karısını kız kardeşini dövüyorsa bunun karşılığı kanunda da bellidir. Kadının bütün hakları medeni yasada bellidir. Atatürk’ünde dediği gibi medeniyet kadının eseridir” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.