ALTO’DAN FUAR TANITIM
İZFAŞ'ın düzenlediği Vinolive 2006- Üçüncü Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Alkollü İçecekler Fuarı dün Uluslararası İzmir Fuar alanında açıldı. Fuarda Aliağa Ticaret Odası, üyeleri için stand tahsis ederek, Aliağa ve çevresinde üretilen zeytin zeytinyağı ve
2006-03-17 18:38:51
İZFAŞ'ın düzenlediği Vinolive 2006- Üçüncü Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Alkollü İçecekler Fuarı dün Uluslararası İzmir Fuar alanında açıldı. Fuarda Aliağa Ticaret Odası, üyeleri için stand tahsis ederek, Aliağa ve çevresinde üretilen zeytin zeytinyağı ve diğer ürünlerin tanıtımının yapılmasını sağlıyor.
VİNOLİVE’DE ALİAĞA TİCARET ODASI STANDINA BÜYÜK İLGİ
Açılışı dün yapılan fuarda 4046 nolu standa yer alan Aliağa Ticaret odası üyelerine ait ürünler ziyaretçilerin büyük ilgisini çekerken, standı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Konak belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, Aliağa’da üretilen ürünlerle uzun süre ilgilendi.
Aliağa Ticaret odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, Pazar gününe kadar sürecek olan Fuarın, Aliağa’daki üreticilerin kendilerini tanıtmaları için büyük bir fırsat yarattığını dile getirdi. Aliağa Ticaret Odası olarak Oda üyelerine ücretsiz fuar tanıtım hizmeti sunduklarını dile getiren Saka, bundan böyle Ulusal ve uluslar arası fuarlara katılımlara daha çok önem vereceklerini belirterek, “Markalaşma ve fuar tanıtımlarıyla, Sanayi kenti Aliağa’da başka ekonomik sektörlerin de önemli aşamalar kaydetmesini sağlayacağız.” Dedi.
ADNAN SAKA; “TANITIM VE PAZARLAMADA ETKİN REKABET İÇİN FUARLARIN ÇOK ÖNEMLİ İŞLEVLERİ VAR”
Gelecek aylarda Aliağa’da ticaret erbabı ve sanayici için fuar kültürünü geliştirici çalışmalar yapılacağını kaydeden Saka, “Fuarların; KOBİ’lerin ulusal ve uluslar arası rekabet şanslarının artmasına, ticaret hacminin geliştirilmesinde, kentlerin tanıtımında ve üretilen ürünlerin pazarlanmasında çok önemli işlevi var. Fuarların önemi, ağırlığını küçük ve orta ölçekli işletmelerin oluşturduğu Türkiye'deki sektörlerin buluşma noktası olma özelliğiyle de ön plana çıkıyor Fuarlar, şirketlerin ve kuruluşların gelişip pazarı tanımaları için büyük fırsat sağlıyor. Aliağa’da sanayiden ticarete, tarımdan, imalata kadar her konuda faaliyet gösteren üreticilerin ve ticaret erbabının bu tanıtım fırsatlarını kaçırmaması için Aliağa Ticaret odası olarak büyük çaba harcayacağız. Tanıtım ve pazarlamada etkin rekabet için fuarların çok önemli işlevleri var. Bu önemli pazarlama ve tanıtım mecrasına ilgisiz kalınamaz”” dedi.
1851’DEN 2006’A DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE FUARCILIK
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, Dünya’da 1851’de Londra Hyde Park ta başlayan ve 1856 yılında yine Londra’da Crystal Palace ile fonksiyonel hale gelen fuarcılığı 1940’lardan sonra Almanya’nın bir Endüstri haline getirdiğini belirterek, “Günümüzde Artık, bir malı üretmek yetmiyor. Yoğun rekabet ortamında o malın satışını yapmak ancak tanıtımla mümkün oluyor. Fuarlar da tanıtım için çok önemli araçlar haline geldi” dedi.
FUARLARA KATILIMDA MARKALAŞMA: MARKALAŞAN FİRMA GÖNÜL RAHATLIĞI İÇİNDE FUARLARDA YER ALABİLİR
Aliağa Ticaret odası Başkanı Saka, fuarlara katılımda markalaşmanın önemine işaret etti. Saka, 2000’li yıllarda artık markalaşmanın en önemli üretim ve pazarlama değeri haline geldiğini ifade ederek küçük imalatçılar, üreticiler ve KOBİ’lerin markalaşma konusuna hassasiyet göstermesini istedi.
Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, “Markalaşma çok uzun ve zorlu bir süreç gibi algılanıyor. Oysa bu sanıldığı kadar uzun süreli ve pahalı bir süreç değil. Tescilli bir marka, sahibine sınırsız kullanım hakkı sağlar. Ayrıca markanın devredilmesi, miras yolu ile intikal edilebilmesi, kullanma hakkının lisans konusu olabilmesi, rehin ve teminat olarak gösterilebilmesi de mümkün. Markalaşan firma gönül rahatlığı içinde fuarlarda yer alabilir” dedi.
“MARKALAŞMA SÜRECİ PAHALI DEĞİL”
Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, “Marka geleceğe yatırımdır. Marka uzun bir yol haritasıdır. 30 yılda markalaşabilirsiniz ama 1 yılda da sonucunu görürsünüz. Marka tescili; ihracatta, ulusal ve uluslararası pazarlara hakimiyet ve tanıtım ile markanın taklitleri için gereklidir. Tescil, markayı korur” dedi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.