25 Kasım 2024
  • İzmir5°C

ALTO BÜYÜK ŞURADA SORUNLARI AKTARDI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ankara’da düzenlenen 7. Sanayi ve Ticaret Şurasına katıldı.

ALTO Büyük Şurada Sorunları Aktardı

12 Ağustos 2014 Salı 14:20

ALTO Büyük Şûra’da Bölge Sorunlarını Aktardı

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ankara’da düzenlenen 7. Sanayi ve Ticaret Şurasına katıldı.

TOBB İkiz Kulelerde gerçekleşen 7. Ticaret ve Sanayi Şûrası’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ekonomiyle ilgili bakanların tamamı katıldı. TOBB bünyesindeki ticaret ve sanayi konseyleriyle birlikte 7 coğrafi bölge ve üç büyük şehrin küçük ve büyük ölçekli sorunlarına yer verildiği Şûra’da ALTO Başkanı Adnan Saka, hazırlanan 3 maddelik bölge sorunları raporunu da TOBB’a sunarak, bölgenin ticaret ve sanayi gelişimine engel olan sorunların çözümüne yönelik görüşmelerde bulundu.

Şûra’da Aliağa’yı temsilen bulunan ALTO Başkanı Saka, çok yakın zamanda önemli yatırımların faaliyete gireceği Aliağa’da bir an önce geleceğe yönelik, şehrin yaşam planının uygulanması gerektiğini söyledi.

Aliağa’nın önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olduğunu ve bir an önce makroplanlama yapılması gerektiğini belirten Başkan Saka, ”Hızla artan yatırımlarla birlikte önümüzdeki dönemde ilçemize büyük göç olacak. Bu nüfus potansiyelini karşılayabilecek alt ve üst yapının, yolların, hastanelerin, okulların ve sosyal yaşam alanlarının bir an önce, geleceğin Aliağa’sına hazırlanması gerekiyor” dedi.

Aliağa Ticaret Odası’nın Şûra toplantısında sunduğu rapor maddeler ise şöyle: 1- Aliağa bölgesinde yaşanan ticari ve ekonomik hareketlilik, gün içerisinde özellikle ağır tonajlı araçların Aliağa-İzmir Karayolu’nda trafik yoğunluğuna neden olduğu bilinmektedir. Bu sebeple “Aliağa-İzmir Çevre Yolu’nun tüm bağlantı yolları ile birlikte en kısa sürede tamamlanması gerekmektedir. 2- Ege sanayisinin dünyaya açılan kapısı olan Aliağa limanları alt yapı, yol, kavşak ve geri hizmet alanı eksiklikleri ile karşı karşıya kalmıştır. Gelişen Aliağa limanlarının planlamasının yapılarak geri hizmet alanlarının, limana giden demir ve kara yollarının uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi gerekmektedir. 3- Yatırım teşviklerinde Aliağa en az teşviklerin verildiği 1. Bölge kapsamında bulunurken, çok yakınımızda bulunan komşu ilimiz Manisa, teşviğin en çok verildiği 4. Bölge kapsamında bulunmaktadır. Bu durum, büyük bir dış göç alan ve nüfus baskısı altında bulunan Aliağa’da işsizlik sorununun giderek artmasına ve sosyo ekonomik yapının bozulmasına neden olmaktadır. Bu nedenle bölgemize doğru teşvik modellerinin uygulanması ve bölgesel teşvik yerine sektörel teşviğin verilmesi gerekmektedir.  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.