25 Kasım 2024
  • İzmir5°C

ALİAĞA'YA VERENLER KARŞILIĞINI ALIR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Ege Üniversitesi ve sanayi işbirliği çerçevesinde düzenlenen 3. Danışma Kurulu Toplantısı Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yıl

Aliağa'ya Verenler Karşılığını ALIR

13 Haziran 2014 Cuma 11:54

Ege Üniversitesi ve sanayi işbirliği çerçevesinde düzenlenen  “Danışma Kurulu Toplantısı” Aliağa Meslek Yüksekokulu’nda düzenlendi

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Ege Üniversitesi ve sanayi işbirliği çerçevesinde düzenlenen 3. Danışma Kurulu Toplantısı Ege Üniversitesi Aliağa Meslek  Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ve birçok iş adamı katıldı. Prof. Dr. Yılmaz sanayicilere, “Biz her türlü bilimsel desteğe hazırız. Elele verirsek mükemmel sonuçlara ulaşırız” dedi.

                Açılış konuşmasını yapan ve okul hakkında bilgi veren Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nesibe Avcı, "Okulumuz eğitimi 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK kapsamında bir protokolle beş programla başlamıştır. 2007 yılında belediyemizin desteği ve Sidan DIŞ TİC. A.Ş katkılarıyla şu an içinde bulunduğumuz binanın tadilatıyla yeni yerinde üç programlı örgün öğretimiyle eğitime başladı. Teorik olarak eğitimlerin okulumuzda yapılmasıyla birlikte uygulamaların hepsi Özkan Demir Çelik A.Ş argelerinde yapılmaktadır. Burada tüm programlarımız için laboratuarlarımız, teknik bir çizim salonumuz, kaynak atölyemiz, kütüphanemiz, bilgisayar laboratuarımız, aktivite merkezimiz ve şu an bulunduğumuz konferans salonumuz yer almaktadır. Eğitime ilk başladığımız 2002-2003 eğitim öğretim yılında öğrenci sayımız 240 iken  2013-2014 eğitim öğretim yılında 1411'e ulaşmıştır. Üniversite- sanayi işbirliği kapsamında işbirliği yapacağımız kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirilecek olan protokoller ile öğrencilerimizin sektöre uygun, nitelikli teknik eleman olarak yetiştirilmesi ilk hedeflerimizdendir. Mevcut olan programlarımızın geliştirilmesi ve uygulamalarımızın arttırılması da diğer hedefimizdir. Katılımlarınız için, burada olduğunuz için sizlere teşekkür ederim" dedi.

“BİZLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, " İnsan Yaşadığı yerin modern olmasını, kurumunun güzel, personelinin kaliteli olmasını her zaman ister. Arzu ediyorum ki yüksekokulumuz da kaliteli olsun. Rektörümüz Prof. Dr. Candeğer Yılmaz bu konuda çok gayretli. Bizim nitelikli elemanlara ihtiyacımız var. Bize çok işin düştüğünü biliyorum. Aliağa gerçekten ne verirseniz karşılığını alabileceğiniz bir yer. Dolayısıyla burada yapılacak çok şey var. Biz bunları insanımızın ihtiyacı olduğu için yapacağız. İnşallah el birliğiyle yüksekokulumuzun kalitesini zamanla daha da iyileştireceğiz. Çalışmalarımızın güzel sonuçlara vesile olmasını diliyor hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Candeğer Yılmaz," Biz Ege Üniversitesi olarak kaliteyi en temel unsur görüyoruz. Çünkü insanlara hizmet ediyoruz. Özgün bir Ege modeli ile üniversite-sanayi işbirliğini götürmeye çalışıyoruz. Biz aynı gemide seyahat ediyoruz. Gemide herhangi bir hasar ortaya çıkarsa hepimiz birlikte batarız. Sanayicinin ne istediğini bilmek istiyoruz. Birkaç tane sorunumuz var. Biz ikili eğitim sistemi, öğrencilerimize kalıcı bir yıllık stajlar, fabrika gezileri ve yeni programlarımızı bu doğrultuda geliştirmek istiyoruz. Ama sürekli istemek olmaz. Bizimde bir şeyler yapmamız gerekiyor. Çalışıyoruz ve daha çok çalışacağız. Ege Üniversitesi olarak her şeyi yapmaya, tüm imkânlarımızı sunmaya hazırız” diye konuştu.

 “Tüm sanayicilerimize sistemimiz açıktır” diyen Prof. Dr. Yılmaz," Analizleriniz için, sorunlarınız için, ne isterseniz biz açığız. Ege Üniversitesi olarak ‘teknoloji transfer ünitesi’ adı altında çok büyük bir sistemimiz var. Bu sistem 20 yıllık bir deneyime sahip. Proje yazma konusunda, uluslararası formlar konusunda, rehberlik konusunda, patent kütüphanelerini tarama konusunda tüm sanayicilerimize yardımcı olabiliriz. Biz Meslek yüksek Okulları olarak proje yarışmaları yapıyoruz ve bu proje yarışmalarını sanayicilerle buluşturuyoruz. Bu sene Aralık ayında İzmir’de AREGE dediğimiz proje pazarımızda bütün meslek yüksek okullarımızın ve sanayicilerimizin projelerini orada görmeyi çok arzu ediyoruz. Bizim esas istediğimiz sanayicinin isteği doğrultusunda eğitim ve öğretim yapmak, ama bizim de bu eğitimin laboratuarı olarak öğrencilerimizi sizin işyerlerinizde çalışır görmek. Bir başka isteğimiz, sanayicilerimizin konferanslar ve seminerlerle deneyim ve tecrübelerini aktarmalarıdır”  dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.