28 Kasım 2024
  • İzmir12°C

ALİAĞA’DA KURBANLIK SATIŞ YERİ

Aliağa Belediyesi, Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarına, kurban satış yerini belirleyerek başladı. Aliağa Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre bu yıl ilçede kurban satışları Aliağa Belediyesi Atölyelerinin ve Enka Spor Salonu yanında

Aliağa’da Kurbanlık Satış Yeri

2005-12-22 12:30:07

Aliağa Belediyesi, Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarına, kurban satış yerini belirleyerek başladı. Aliağa Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre bu yıl ilçede kurban satışları Aliağa Belediyesi Atölyelerinin ve Enka Spor Salonu yanında bulunan boş sahada yapılacak. Her türlü altyapısı hazırlıkları süren kurban satış yeri veteriner ve zabıta ekipleri tarafından sürekli denetlenerek, her gün temizlenecek ve hayvanlara su servisi yapılacak.

Aliağa Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Kurbanlık satış yerinde Zabıta ve Veteriner ekipleri tarafından bayram sonuna kadar aralıksız denetim yapılacak. Belgesi olmayan, sağlıksız ve hastalıklı hayvanların satışına kesinlikle müsaade edilmeyecek.” Denildi.

Belediye tarafından belirlenen Kurban satış yerinde geçtiğimiz haftadan itibaren satışlar başladı. Belediye satış yerlerini büyükbaş kurbanlıklar için 150 YTL, küçükbaş kurbanlıklar için 75 YTL bedelle satıcılara tahsis etti. Kurban satışları 15 Ocak 2006 tarihine kadar sürecek

HASTALIKLI HAYVANLARA DİKKAT

Aliağa Belediyesi veterineri Hakan Onur, veteriner hekim kontrolü yapılmadan kesilen kurbanlık hayvanların etlerinin, sağlık açısından riskli olduğunu açıkladı. Kurban Bayramında kesilecek büyük ve küçük baş hayvanların verem, şarbon kist hidatid, toksoplazmoz, sistiserkoz, sarkoplazmoz, gibi hastalılıkların kaynağı olabileceğini ve bu hastalıkların insanlara bulaşabileceğini belirten Onur, “Türkiye'de insanlara geçen bu hastalıkların kurban bayramlarında görülme sıklığı yaklaşık yüzde 30 oranında artıyor” dedi.Aliağa’mızda yerli üreticiler için böyle bir riskin söz konusu olmadığını belirten Hakan Onur, “Yerli üreticimiz için böyle bir risk yok ama dışarıdan gelen kurbanlıklarda böyle riske karşı dikkatli olmak lazım.  Kurban bayramında sağlıklı et elde edebilmek için hayvanların, veteriner hekim kontrolünde satış yapan yerlerden alınması, kesimlerinin de mezbahalarda yada belediyemiz tarafından oluşturulan kesim merkezlerinde yaptırılması gerekir” dedi. Aliağa Belediyesi veterineri Hakan Onur, etlerin en az 12-24 saat bekletildikten sonra yenmesinin sağlık açısından daha uygun olduğunu belirterek, “kurban ve hayvan sağlığı  konusunda veterinerliğimize danışılabilir.” Dedi. Onur, vatandaşların; yorgun, gözleri yaşlı, titreyen, tüylerinde bozukluk olan hayvanları almamaları konusunda uyardı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.