20 Nisan 2025
  • İzmir19°C

ALİAĞA SANATÇI FABRİKASI GİBİ

Aliağa Belediyesi, bir ilke daha imza atarak Konservatuar Müdürlüğü bünyesindeki kursiyerlerine Milli Eğitim onaylı sertifika belgesi verdi. İlk etapta 150 saatlik ders süresini tamamlayan 38 Kursiyer, bu belgelerden almaya hak kazandı.

Aliağa Sanatçı Fabrikası Gibi

2006-01-31 14:08:07

     Aliağa Belediyesi, bir ilke daha imza atarak Konservatuar Müdürlüğü bünyesindeki kursiyerlerine Milli Eğitim onaylı sertifika belgesi verdi. İlk etapta 150 saatlik ders süresini tamamlayan 38 Kursiyer, bu belgelerden almaya hak kazandı. Şimdilik herhangi bir enstrümanı çalma yeterliliği kazanan kursiyerler, 1200 saatlik kursu tamamlamaları durumunda kendilerini usta öğretici konumunda meslek sahibi olmalarını sağlayacak sertifika belgesi almaya hak kazanacak. Aliağa Belediyesi Milli Eğitim onaylı sertifikaları verilebilmek için İzmir valiliğine müracaat etmiş, müfettişlerce yapılan incelemeler sonucunda gerekli olan izin alınmıştı.

KEMANA BÜYÜK İLGİ

TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını alan 38 sanatçı adayı aynı zamanda hünerlerini de sergileme fırsatı buldu. Kısa zamanda bir enstrüman çalmayı öğrenen kursiyerler salonu dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. Grup Klasik’in tören öncesi bir konser verdiği programda Aliağa Belediye Tiyatrosu oyuncuları da skeçlerle geceye renk kattı. Gece sonunda keman dalında 18, piyano dalında 3 gitar dalında 7 ve bağlama dalında 10 öğrenci sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Başkan Tansu Kaya, Garnizon Komutanı Osman Miran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı da katılarak kursiyerlere belgelerini takdim etti. Törende konuşan Belediye Konservatuar Müdürü Cengiz Savaş, İzmir Valiliğince İl Milli Eğitim Müdürlüğünden görevlendirilen bir heyetin Aliağa’ya gelerek Belediye Konservatuarında incelemelerde bulunduktan sonra böyle bir belgenin verilmesinin uygun görüldüğüne dikkat çekti. Savaş, “Belediye’nin açtığı kurslarda görev yapan öğreticilerin yeterliliğini ve bina yapısını denetleyen müfettişler, kurslardan yetişen öğrencilere sertifika verilmesinin uygun olacağı kanaatine vardı” dedi.

ALİAĞA’DA BİR MİLAD

Aliağa Belediyesi’nin Konservatuar Müdürlüğü bünyesinde kurs gören öğrencilerine, öğretici yeterliliğine sahiptir sertifikası verebilecek olmasının Aliağa’da bir milat olduğunu söyleyen Başkan Kaya ise “Aliağa’da yine bir ilki gerçekleştirdik. Sıfırdan yetişen bir kursiyerin öğretici olabilecek seviyeye gelmesi ve bunu da Belediye bünyesinde devam ettiği bir kurstan aldığı sertifikayla yapabilecek olması kültür sanat adına son derece güzel bir gelişme” dedi. Sertifika alan kursiyerlerin usta öğretici olma hakkını kazandığında aynı zamanda bir meslek sahibi de olacağına dikkat çeken Başkan Kaya, “öğretici olabilir sertifikası verdiğimiz öğrencilerimiz, bu yeterlilikleri sayesinde bir meslek de edinmiş olacaklar. Aldıkları bu belgeler onlara başta kamu kurumları olmak üzere gidecekleri her yerde öğretici olarak çalışabilmeleri imkanını sunuyor. Sanata ve sanatçıya önem veriyoruz” şeklinde konuştu

AYSUN LAÇİNEL BÖLAT:"HİZMETTE ÖNCE İNSAN!"

“Yerel yönetimler asli görevlerini insan merkezli bir anlayışla yapmalıdır.” Diye konuşan  Aysun Laçinel Bölat, tüm çalışmaların bir plan ve program dahilinde sürdürüldüğünü anlattı. “Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak çağdaşlaşma yolunda her türlü gelişime açık ve kültürel değerlerini en üst noktaya taşıma bilinci ile hareket etmekteyiz. Göreve geldiğimizde kültür ve sanat adına yapacağımız çalışmaların bir programını oluşturduk ve 30 kadar öğrenciyle devraldığımız atıl durumdaki  Belediye Konservatuarını yeniden düzenledik. Konservatuarı, hak ettiği seviyeye getirmek için öncelikle Açık Hava Tiyatrosu'nu depo olarak kullanılmaktan çıkarıp, modern bir şekilde her türlü imkana sahip derslikler haline getirdik. Şu an 454 Konservatuar öğrencisi keman, piyano, gitar, bağlama,şan,satranç, konservatuara hazırlık dersleri alıyor. Bu rakam çeşitli dönemlerde yoğunluğuna ve açılacak kursların niteliğine göre 700 kişiyi buluyor.” Dedi. Kültürel alanda yapılan çalışmaların odağında insan olduğunu ifade eden Laçinel Bölat, “faaliyetlerimiz arasında ayrıca Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Belediye tiyatromuz ve Halk Dansları ile 700 kişilik dev bir sanatsever topluluğuna Kendi alanlarında uzman öğretim görevlilerimiz hizmet veriyor.  Kısa sürede kurumsallaşan Belediye Konservatuarına devam eden öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz” dedi. Belediye Konservatuarının mevcut 4 sınıfında halen, tiyatroya 60, Gitar Kursuna 64, bağlamaya 40, kemana 65, piyanoya 25, baleye 30, satranca 40, resim kursuna 10, çok sesli çocuk korosuna 10, THM 50 ve TSM korolarına da 50 kursiyer devam ediyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.