22 Eylül 2024
  • İzmir20°C

ALİAĞA BELEDİYESİ KASIM AYI MECLİSİ TOPLANDI

Aliağa Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, belediye başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirildi.

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Meclisi Toplandı

02 Kasım 2016 Çarşamba 09:55

Aliağa Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, belediye başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirildi. Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantının gündeminde başkanlıktan gelen önergeler ve komisyonlardan gelen raporlar yer aldı. Meclis üyelerinin görüşüne sunulan 16 madde tek tek görüşülerek oylandı.


Aliağa'da Kasım Ayı Meclisi Toplandı paylaşan: egeplay

Başkanlıktan gelen önergeler arasında yer alan ve 6.maddeyi kapsayan; Bergama ilçesi sınırları içerisinde bulunan Örlemiş ve Kızıltepe Mahallelerinin, Bergama ilçe sınırlarından ayrılarak Aliağa’ya katılması talebi oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis üyelerinin görüşüne sunulan; 2-3-4 ve 9. Maddeler oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. 5-7 ve 8.maddeler oy birliği ile kabul edilirken gündemin 1. Maddesi Plan, Bütçe Komisyonuna havale edildi.

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR
Komisyondan Gelen Raporlar arasında yer alan 1-2-4-5 ve 6. Maddelerin komisyondan geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi. 

3’nolu rapor olarak ele alınan; Kyme Turistik Tesis İşletmeciliği Ltd.Şti'nin içkili yer bölgesine ilave edilme talebinin reddine ilişkin olarak alınan Belediye Meclisinin 07.06.2016 tarih ve 108 sayılı Meclis Kararının tekrar değerlendirilmesi ve şirketlerinin mağduriyetinin giderilmesi talebinin oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Çevre Sağlık ve Esnaf Komisyonu Raporları’nın komisyondan geldiği şekliyle kabulüne oy çokluğu ile karar verildi.

7’nolu raporda görüşülen; Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Getirme Merkezi Tebliği gereğince; Aliağa’da 31.12.2016 tarihine kadar 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi Kurulması gerektiğinden, organik evsel atıklar dışında kalan (kağıt, karton,lastik, metal,cam, tekstil, piller,eski lastik,elektronik eşya vb.) atıkların toplanabilmesi faaliyeti için gerekli olan "1.Sınıf Atık Getirme Merkezi" yapılmak üzere belediyeye ait parsellerden birinin belirlenmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Çevre-Sağlık ve İmar Komisyonu Raporları oy birliği ile gündemde bırakıldı. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.