AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI YAPILIYOR
Yıldırım, sınır kapılarındaki günübirlik geçişlerle alakalı yapılan kısıtlamalarla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Verilen hakkı layıkıyla kullanmazsanız sınırlamalar gelir. Bugün sınır kapılarımızda getirilen bu kısıtlamanın nedeni de; şimdi bir hak
2006-08-28 05:02:01
BAKAN YILDIRIM: PROJE YAPIP DAHA SONRA ÇEKİP GİTMEK ÜLKEYE YAPILAN EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, proje yapıp daha sonra çekip gitmenin ülkeye yapılan en büyük kötülük olduğunu belirterek, "Milyar dolarlar vererek barajlar yapıyorsunuz. Barajı bitiriyorsunuz, su tutuyorsunuz. Ama barajı kullanamıyorsunuz. Çünkü yolları yapılmamış. Bugün ülkemizde 30 - 40 yıldan beri devam eden bitirilemeyen yatırımlar, yollar var." dedi.
Artvin'e gelen bakan Yıldırım, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile görüşmeler yaptı. Artvin'e geliş amacının yolları ve yapılan işleri yerinde görmek olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Hani damdan düşen olmak var ya hep onu söylüyorum; onun için geldik, gördük. Bu bizim zihnimizde yer etti ama bu meseleleri bugünden yarına çözülecek mesele olarak görmeyin. Unutmayın ki bu ülkede 30 - 40 yıldan beri devam eden bitirilemeyen yatırımlar ve yollar var" diye konuştu. Proje noktasında sıkıntılarının olmadığını kaydeden bakan Yıldırım, 4 bin 500 tane Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) stoğunda proje bulunduğunu bu projelerin hayata geçmesi için ise 300 yıl gerektiğini söyledi. Bu nedenle hükümet olarak bir ayıklama yaptıklarını ve bu projelerin 3 bin küsurunu bir kenara koyduklarını ifade eden bakan Yıldırım, diğerlerini ise programa alarak adım adım gerçekleştirdiklerini bildirdi. Yıldırım, "Şimdi proje yapmak, vaat etmek ondan sonra çekip gitmek bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür" dedi.
"KAYIT DIŞI AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI YAPILIYOR"
Yıldırım, sınır kapılarındaki günübirlik geçişlerle alakalı yapılan kısıtlamalarla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Verilen hakkı layıkıyla kullanmazsanız sınırlamalar gelir. Bugün sınır kapılarımızda getirilen bu kısıtlamanın nedeni de; şimdi bir hak veriyorsunuz, bu hakkı kamu yararına insanlarımızın hakikaten geleceği için kullanmak yerine organize bir işe dönüştürüyor ve maksadı da saptırılıyor. Bu sefer kurunun yanında yaş da yanıyor. Şimdi bir sınır kapımızda günübirlik geçiş koymuşuz ve bir münübüscü günde 13 sefer giriş çıkış yapıyor. Deposunu dolduruyor geliyor Türkiye'de boşaltıyor. Tekrar giriyor şimdi bunu yaptığınız zaman ülke ekonomisine bir faydası yoktur. Sonra kayıt dışı akaryakıt kaçakçılığı yapıyor."
İki sene önce Gürcistan'ın Altyapı ve Ekonomi Bakanı ile bir araya geldiklerini hatırlatan Bakan Yıldırım, Tiflis Havaalanını yaptırmak istediklerini ve bu konuda Türkiye'den yardım istediğini anlattı. Bunun üzerine Türk firmalarını Gürcistan'a gönderdiklerini dile getiren Bakan Yıldırım, ancak anlaşmanın yürümediğini buna rağmen ikinci firmayı gönderdiklerini bu kez de Gürcistan'a bir şart koştuklarını ifade etti. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı işin içerisine Batum'u dahil ettik. Bu proje böyle başladı. Hopa'dan Batum yarım saatlik mesafe. Batum Havaalanı'nı çalıştıracağız. Burada kimsenin bir endişesi olmasın, bunun tüm hazırlıkları devam ediyor. Havaalanın açılışına kadar mutlaka bir çözüm üretilecek."
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, geçmişteki eksik yatırımları önceliğine göre tamamlamaya çalıştıklarını da kaydederek, özellikle baraj yatırımlarının yüksek maliyetli olduğunu ama bu ülke içinde gelecekteki birkaç yıl içerisinde olmazsa olmaz yatırımlar olduğunun altını çizdi. Artık suların dünyanın en stratejik malzemesi haline geldiğini, hatta petrolden de daha önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "2012 yılında artık sular, ister kaynağı nerede olursa olsun ister sınırı aşsın, sınır aştığı zaman muhakkak kendi topraklarında 'ben istediğimi yaparım' diyemeyecek. O bakımdan bizim bu hükümranlık hakkımızı paylaşmadan gerekli çalışmalarımızı tamamlamamız lazım. O yüzden başbakanımız ve hükümetimiz bu Artvin'deki projelere çok önem veriyor." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.