52 ÜLKEDEN 450 MATEMATİKÇİ
“Uluslararası Matematik Öğretimi Kongresi”nin üçüncüsü, Türk Matematik Derneği’nin evsahipliğinde bu yıl İstanbul’da yapılacak. İstanbul The Marmara Otel’de 30 Haziran – 5 Temmuz 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilec
2006-06-21 13:05:08
“3. ULUSLARARASI MATEMATİK ÖĞRETİMİ KONGRESİ”NE 52 ÜLKEDEN 450 MATEMATİKÇİ KATILIYOR
“Uluslararası Matematik Öğretimi Kongresi”nin üçüncüsü, Türk Matematik Derneği’nin evsahipliğinde bu yıl İstanbul’da yapılacak. İstanbul The Marmara Otel’de 30 Haziran – 5 Temmuz 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kongre kapsamında; sunum, toplantı, konferans, panel, poster sergisi ve teknoloji ağırlıklı atölye çalışmaları yer alacak .
Türk Matematik Derneği, ‘Matematik Öğretimi’ konusunda uluslararası düzeyde yapılan dizi kongrelerin üçüncüsünü, 30 Haziran - 5 Temmuz 2006 tarihleri arasında The Marmara Otel’de gerçekleştirecek. Kongre’ye 52 ülkeden 450 matematikçi katılacak.
‘3. Uluslararası Matematik Öğretimi Kongresi’, çağdaş teknolojinin araçlarını kullanmayı, dünya matematikçileri arasında özgür bir etkileşim ağı kurmayı ve öncelikleri tamamen farklı olabilen coğrafyaların ve kültürlerin gündemini bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Her dört yılda bir düzenlenen Kongre’nin ilki, 1998’de Sisam Adası’nda, ikincisi ise 2002 yılında Girit’te düzenlenmişti. “Matematik Öğretimi Konferansları” dizisi, matematik öğretimi konusunda yapılan en geniş katılımlı konferans olma özelliğini taşıyor. Farklı eğitim ve pedagojik sisteme sahip pek çok ülkeden akademisyeni bir araya getiren konferans dizilerinde, özgün matematik metotlarının tanıtımı yapılırken bilginin paylaşıldığı bir platform da oluşturuluyor.
Kongre’nin Organizasyon Komitesi’nde; Sabancı Üniversitesi Rektörü ve Türk Matematik Derneği Başkanı Prof. Tosun Terzioğlu, Harvard ve Arizona Üniversitesi’nden Prof. Deborah Hughes Hallett, Capital Üniversitesi’nden Prof. Ignatios Vakalis, Keele Üniversitesi’nden Prof. Douglas Quinney ile Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Huriye Arıkan bulunuyor.
Kongre’de ele alınacak konular arasında ise şu başlıklar yer alıyor:
• Eğitim Araştırmaları: Matematik eğitimi, öğrencilerin öğrenme becerilerini değerlendirme, ölçme ve ölçütleri konusunda güncel (daha önce yayımlanmamış) araştırmalar.
• Teknoloji/Teknoloji Temelli Eğitim Sistemleri: Bilgisayar teknolojilerinin (hesap makinesi, bilgisayar cebir sistemleri gibi kaynaklar) eğitim müfredatına entegrasyonu.
• Yenilikçi Öğretme Biçimleri: Matematik lisans derslerinin yeni ve özgün öğretme biçimleri, ortak ve katılımcı öğretme ve öğrenme tarzları.
• Uzaktan Öğretim: Matematik öğretimi ve öğrenimi amaçlı ‘Uzaktan Erişim Teknolojileri’ güncel bilgisayar yazılım/donanım, geleceğe yönelik medya ve görüntü dağıtımı.
• Belirli Dersler: Bazı matematik derslerinde yapılan reform çalışmaları ve değerlendirme sonuçları.
• Farklı Disiplinler: Matematik öğretimi konusundaki yenilikler ve değişimlerin matematik dışında diğer dersler üzerinde etkileri (matematiği araç olarak kullanan disiplinler, disiplinlerarası konulardaki gereksinimler).
Matematik öğretiminin gelişmesine büyük katkı sağlayacak organizasyona evsahipliği yapan Türk Matematik Derneği’nin yanı sıra; TÜBİTAK, Amerika Matematik Derneği, Yüksek Öğrenim Calculus Konsorsiyumu, Capital Üniversitesi, Holy Cross Koleji, Franklin W. Olin Mühendislik Koleji, Harvey Mudd Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Keele Üniversitesi, Koç Lisesi, Koç Üniversitesi, Pomona Koleji, Project Kaleidoscope Projesi, Sabancı Üniversitesi, Ohio State Üniversitesi, Girit Üniversitesi, Arizona Üniversitesi ve Wabash Kolej gibi kuruluşlar da Kongre’ye destek veriyor.
Ayrıca; Beko, IBM, Eczacıbaşı ve Canon Hesmak organizasyon sponsoru olarak yer alıyor.
Tarih : 30 Haziran – 5 Temmuz 2006
Yer : The Marmara Otel, Taksim / İstanbul
Not: Kongre dili İngilizce olacaktır. Ayrıntılı Bilgi için: http://www.tmd.org.tr/ictm3
E mail: [email protected] Telefon: 0216 483 90 07 – 483 90 68
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.