25 Kasım 2024
  • İzmir6°C

10 PARMAĞINDA 10 MARİFET

Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / İzmirli genç müzisyen Gökhan Yarkent, girişimcilik ruhuyla imkânsızı başararak kahve sektöründe zirveye tırmandı.

10 Parmağında 10 Marifet

28 Aralık 2015 Pazartesi 10:21

10 PARMAĞINDA 10 MARİFET
Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
İzmirli genç müzisyen Gökhan Yarkent, girişimcilik ruhuyla imkânsızı başararak kahve sektöründe zirveye tırmandı. Şarkıcı, söz yazarı ve besteci kimliğine girişimciliği de ekleyen Gökhan Yarkent, "ayakta kahve modasını" ilk kez İzmir'de hayata geçirdi. Yarkent, kendisi gibi genç girişimcilere ise asla umutsuzluğa kapılmamalarını ve her zaman pozitif düşünmelerini önerdi. 
 
MÜZİKLE 5 YAŞINDA TANIŞTI
5.5 yaşındayken dayısını trafik kazasında kaybeden Gökhan Yarkent, bu olayın üzüntüsü ve korkusuyla babasının direksiyonda uyumaması için şarkılar söyledi. Böylece çocuk yaşlarda müzikle tanışan Yarkent, ailesinin desteğiyle bu alanda eğitim aldı. Sonraki yıllarda Kayahan'a ait olan ve Tarkan'ın da yorumuyla tazeliğini koruyan "Seni versinler ellere, beni vursunlar" parçasıyla yerel bir yarışmada birinci oldu. Birçok ses yarışmasında da dereceye giren Yarkent, viyola virtüözü Nursal Ünsal Birtek himayesinde eğitimine devam etti. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nın ardından bir yandan şarkı sözleri yazıp beste yaparken bir yandan da sahte tozu yutmaya devam etti.  
 
Müzikte iyi bir noktaya gelen Yarkent'in ticarete olan merakı onu farklı bir yöne doğru çekti. Nevyork sosisçilerinden yola çıkarak kahveyi, "al götür" sistemi haline dönüştürmek isteyen genç girişimci, bu hayalini gerçekleştirmek için harekete geçti. Ancak "Parasızlık" belini büktü. Türkiye'deki bir çok genç girişimcinin yaşadığı zorluklar onun da kapısını çaldı. yılmayan Yarkent, önce kahve markasının logosunu çizdi, bir grafikçi arkadaşından bu çizimi küresel bir görüntüye kavuşturmasını istedi. Bu arada markasını patent almak için girişimde bulundu. 
 
Kendisine destek olmak için melek girişimcilere yöneldi. Ancak "Bizim ülke insanı çay sever, tutmaz bu iş"  yanıtı aldı. Projeye destek bulmak için kapı kapı dolaştı her birinde hüsrana uğradı. Buna rağmen yılmadan hayal ettiği işi yapmak için yoluna devam eden Yarkent, bankalarını kapılarını aşındırdı. Fakat bankalardan da talep ettiği krediyi çekemedi. Ancak seyyar bir arabada kaliteli kahve satma fikrinden vazgeçmedi. Sonunda bir melek yatırımcının desteğiyle projesini hayata geçirme fırsatını yakaladı. Ayakta kahve formatında üretilen ilk araba, özellikle düzenlenen fuarlarda büyük ilgi gördü. 
 
Son olarak Kültürpark Fuar Alanı'daki Hediyelik Eşya Günleri'ne (SOUVENIR 2015) katılan Yarkent, fuarın ilgi odağı oldu. Bayilik için teklifleri alan genç girişimci, "Bu yolculuk bir girişimcilik örneği. Maddi desteğiniz olmayabilir. Elinizde hiç bir şey olmayabilir. Ama girişimcilikte önemli olan konu, sermaye değil. Fikir ve sıradışı fikri hayata geçirebilecek azim. Hayalinizden asla vazgeçmeyin" dedi. / EGE BASIN GRUBU
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.