Kuş Cenneti Yok Olmasın
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Gediz Deltası- Spil Dağı Milli Parkı- Kula ve Çevresinde Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi projesinin son gününde İzmir Kuş Cenneti ziyaret edildi.
Yaban Hayatı Koruma Statüsü"nün kaldırılması ile son günlerde yeniden gündeme gelen Kuş Cenneti"nde gün boyu incelemelerde bulunan kursiyerler, doğal yaşamın yabaniliğine tanıklık etti. İçlerinde, dünyada soyları tükenmek üzere olan kuşların da bulunduğu 238 kanatlı türünün barındığı Kuş Cenneti"ni ilgiyle gezen 35 kursiyer, teleskoplarla pelikan ve flamingo sürülerini yakından görme fırsatı buldu. E.Ü Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı rehberliğinde incelemeler yapan gezi ekibi, soyu tükenmekte olan ve Türkiye"de yalnızca İzmir Kuş Cenneti"nde üreyebilen kuş türleriyle ilgili bilgi aldı.
DOĞAL YAŞAMI KORUMAK GÖREVİMİZ
Gözlem noktalarından kuşları takip eden kursiyerler, arazi gezisi sırasında soyları tükenmek üzere olan kuşların yuvalarını ve yumurtalarını buldu. Kentleşme olgusunda doğal yaşamın ihmal edildiğini ve diğer canlıların bundan zarar gördüğünü öne süren Prof. Dr. Mehmet Sıkı Yabani hayatı korumak ve geliştirmek hepimizin görevidir diye konuştu.
Ülkemizde var olan doğal güzelliklerin bir bir yok edildiğinin altını çizen Prof. Dr Sıkı, Yabani hayata ve diğer canlıların yaşadığı doğal ortamlara zarar vermemeliyiz şeklinde konuştu
Türkiye"nin en büyük tuz üretim merkezi Tuzla"yı da gezen kursiyerler, Homa Dalyanı"nda bulunan balık çiftliklerinde incelemelerde bulundu. Sandallarla çiftlikleri gezen gezi ekibi üretilen balıkları yakından inceledi. Ege Üniversitesi"ne bağlı balık çiftliklerinde üretim kapasitesinin her geçen gün arttığına dikkat çeken E.Ü Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Önen, çiftliklerde yetiştirilen balıkların piyasa ihtiyaçlarını karşılayabilecek yoğunluğa ulaştığını söyledi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.