ALİAĞA BELEDİYESİ KONSERVATUAR KURS KAYITLARI BAŞLADI
Aliağa Belediyesi Konservatuar kayıtları 1 Eylül 2006’da başladı. Konservatuar müdürü Cengiz Savaş gazetemize yaptığı açıklamada yeni kış sezon çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Geçen yıla göre değişiklikler yapılan kurs programlarında bale kursu kaldırıldı, ritimsel terapi kursu ve folklor kursları eklendi. Yeni açılan 2 kurs ile beraber yeni dönem toplam kursiyer sayısı 500 civarında olduğunu belirten Savaş “Yeni dönem diyorum çünkü her yıl 1 Eylülde yaz ayının bitmesi ile yeni bir konservatuarda yeni bir dönem başlatıyoruz. Her sezonda olduğu gibi bu sezonda kurslarımız 31 Mayıs’a kadar sürecektir.” Dedi.
Kurs kayıtları için gerekli belgelerin kimlik fotokopisi, TC kimlik no, öğrenim belgesi belgelerinin olduğunu belirten Cengiz Savaş “Bu kış sezonu Konservatuarımıza Ritimsel terapi kursu ve folklor kursu eklendi. Bu sene normalden farklı olarak ritimsel terapi kursunu açmamızın nedeni Aliağa’da ağır sanayide çalışan insanların çok olmasıdır. Burada insanlar stres atmak için ya da eğlenmek için 60 km yol kat edip İzmir’e gitmek zorunda kalıyor. Bir nebzede olsa bu açığı kapatmak istiyoruz. Okay Temiz bu konuda iyi işler yaptı. Deprem sonrası İzmit’te terapi merkezleri açtı. Okay Temiz’in önderliğinde Türkiye’nin bir çok yerinde şu anda ritimsel terapi kursları var. Bizim terapi öğretmenimiz Hüseyin Özdoğan. Kendisi Konservatuar Ritim bölümü mezunu. Yirmi üç yaş üzeride bilerek yaptık. Gençlerin bu anlamda terapiye bakış açısı biraz farklı. Tecrübelerime dayanarak bunu söylüyorum. Bunun için yirmi üç yaş ve üzeri kişilerin kayıtlarını alıyoruz.”
Her yıl kurslarımızda verdiğimiz derslerin başarısını görüyoruz. Geçen yıl kursiyerlerimizin yüzde doksanı sertifika aldı, yüzde sekizlik kısmı devamsızlıktan geri kalan yüzde ikilik kısmı da başarısızlıktan sertifika alamadı. Şu anda kurslarımızın bazılarında ki öğrenci sayıları gitar seksen beş, kemanda elli iki, bağlamada kırk bir, piyanoda on altı, satrançta sekiz, resim kursunda yedi, çocuk korosunda altmış durumunda. Kayıtlarımız hızla ve sürekli devam ediyor.
Bizim amacımız ‘ biz konservatuar açtık. Beşyüz kişiye keman öğretiyoruz’ bu değil. Daha önceki belediye kurslarını siyasallaştırmak istedikleri için biraz abartmışlar. Amaç iyi eğitimi alabilecek öğrencileri seçmek ve onları yetiştirmek. Beşyüz öğrenci yetiştirmişiz ama hiç biri keman çalamıyor. Bu çok yanlış. Elli öğrenci yetiştiririz ama bunlar ilerde devlet konservatuarlarında çalabilecek kapasitede olurlar. Bizim öğretmenlerimizin hepsi konservatuar mezunu ve ismi olan insanlar ve hedefleri hiç bitmiyor.
Bu kadar çok kursun bulunmasının nedeni Aliağa’daki potansiyeldir. Bergama’da da kurslar var ama bu kadar çok değil. Çünkü Aliağa üst düzey bürokratların, teknisyenlerin ve en azından bir okul bitirmiş kültür seviyesi yüksek olan insanların yaşadığı bir yer. Bu yüzden burada ki insanlar kurslara sahip çıkıyorlar. Aliağa’nın dışına çıktığım zaman oradaki belediyelerin konservatuarlarına gidip bakıyorum. Kaç kursları var ve kursların adları ne. Bizim yarımız bile değiller. Abartmak için söylemiyorum. Dışarı çıktığınız zaman gidip bakın. Cidden bunu göreceksiniz. Bu sene yaptığımız yeniliklerden bir tanesi de folklor kursu. Uzun zamandır üstüne düşmek istediğimiz bir konuydu bu. Bu kadar geç olmasının nedeni yer sorunu ve isim yapmış öğretmen bulunamaması idi. Ama bu sorunları hallettik. Artık yeni sezonda Aliağalılara folklor kursu ile de hizmet vereceğiz.” Dedi.
KURS ÖĞRETMENLERİ
Aliağa Belediyesi Konservatuar kurs öğretmenleri
Türk Sanat Müziği Korosu Tolga Akşit,
Türk Halk Müziği Korosu Ali Hikmet Gökçen,
Çocuk ve Gençlik Korosu Ayten Baysal,
Ritimsel Terapi Hüseyin Özdoğan,
Halk Oyunları Kursu Şefika Kutas,
Bağlama Kursu Ali Hikmet Gökçen,
Gitar Kursu Murat Kosacı,
Satranç Kursu Emin Yasa Altun,
Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) Bora Girgin,
Albet Çocuk Tiyatrosu Ulaş Bayam,
Keman Kursu Ali Yıldırım,
Piyano Kursu Tuna Yıldırım,
Resim Kursu (Kara Kalem ve Yağlı Boya) Yücel Gümüş
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.