Aliağa Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Gurubu ( HEM ) 17 Eylül tarihinde bir ilki yaşatarak ünlü Keşanlı Ali Destanı ile sahne alan HEM tiyatro grubu izleyicilerden gelen istek üzerine Cuma akşamı Aliağa’da sevenleri ile tekrar buluştu. İkinci kez oynanan Keşanlı Ali Destanı dakikalarca ayakta alkışlandı.
Türk tarihinin en iyi oyunu olarak kabul edilen Keşanlı Ali Destanı’nı HEM Tiyatro gurubu Metin Güler yönetimin de 36 kişilik dev bir kadro ile ikinci kez sahnelendi.
Oyunda“ Gece kondu muhitinde olan bir cinayetten doğan, ama aslında olmayan bir efsane ile hiç kavuşamadığı aşkı arasında kalan ve bu ikilem içinde 20 bin kondulunun mesuliyetini omuzlarında taşıyan Keşanlı Ali’nin öyküsü” anlatılıyor. HEM Tiyatrosunun yönetmeni Metin GÜLER;“ bu kadar güzel insanla bu oyunu çalışmak zor olmadı, şimdiye kadar sahnelediğimiz bütün oyunlarımızda olduğu gibi, bu oyunda da sizi yüreğimize ve gözlerimize yakın kılmak istedik Halkımızdan gelen yoğun istek bizi bu oyunu ikinci kez Aliağalı sevenlerimizle buluşturdu. Tiyatromuza ve tiyatroya ilgi duyan tüm sanatseverlere teşekkür ederiz ” dedi.
HEM Müdürü Rıza AKDENİZ ise yaptığı açıklamada;“Çalışmalarına başladığı ilk günden beri olumlu ve verimli ürünlere imza atan tiyatro topluluğumuzun Keşanlı Ali Destanı ile ikinci kez sizlerleyiz. Geçen zaman içerisinde çeşitli ilçelerde de adını duyurduğumuz, Aliağa’mızın gençleri ile bir kez daha gurur duyduğumu söyler desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
1993 yılından bu yana Tiyatronun içinde bulunan ve bir sınıf öğretmeni olan Metin GÜLER, şimdiye kadar yaklaşık 50 oyunu değişik guruplarla yönetti. Ankara Birlik Tiyatrosunda da yer alan Güler, şu an HEM Tiyatrosu ile birlikte MEBET’i de çalıştırmakta.
İkinci kez sergilenen Keşanlı Ali Destanı’nda rol alan tiyatroculardan oluşan 36 kişilik dev kadro şöyle: Serkan Özçekiç, Ceren Bayır, Güney Tuncel, Murat Tanrıkulu, Veli Yıldız, Özkan Kapucu, Huriye Erbasan, Emre Güngören, Emre Bilici, Sertaç Çelik, Ayşegül Karpuz, Mustafa Aksoy, Sezer Sönmez, Ozan Güzeller, Nusret Dursun, Anıl Kaynar, Murat Kayatan, Nurhayat Erdinç, Umut Kutlu, Özcan Keskin, İlkan Şengül, Nurgül Erdinç, Kamuran Akkuş, Mevlüt Uygun, Anıl Çakırca, Hanife Yazıcı, Sevda Altındağ, Berker Işık, Onurcan Özenç, Evin Türkmen, Hasan Yıldırım, Mehmet Çelik, Muhammet Yıldırım, Alican Türkmen, Hüseyin Yıldırım, Volkan Şimşek.
2003 Ekiminde Metin GÜLER ile çalışmalarına başlayan topluluk; Ocak, Taziye, Aman Ne Hoş, Yurdumuz Çöl Olmasın, Hayrola Karyola, Söğütlü Köy Öğretmeni, Vah Baba Vah, Sınır, Şeytanca Bir Oyun, Kitap Kurtları, Sessiz Çığlık, Pişti, gibi oyunları sahneleyen ekip Atölye Çalışmalarını da sürdürüp başarılı öğrencilerini sertifika ile ödüllendiren ekip turnelerle bölge halkına sanat ışığı yaymaya devam etmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.