Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmasına göre, kalp düşmanı olan hava kirliliği, 2020 yılına kadar tüm dünyada 8 milyon insanın ölümüne sebep olacak.
Amerikan ve Kanadalı bilim adamları, hava kirliliğinin kalp rahatsızlığına yol açtığını, bu daralma sebebiyle sağlıklı insanların bile kalp ve dolaşım rahatsızlığı çekip, kriz geçirebileceğini belirtti. Michigan ve Toronto Üniversiteleri'nde görevli araştırmacı Robert ve Jeffrey Brook kardeşlerin yaptığı araştırma, "Circulation" dergisinde yayımlandı. Brook kardeşler, araştırmaya katılan deneklerin damarlarının, havası çok kirli bir odada 2 saat kaldıktan sonra, yüzde 2 ila 4 oranında daraldığını tespit etti.
Diğer bilimsel araştırmalar da hava kirliliğinin, ölümle sonuçlanan çeşitli hastalıkları yol açtığını ortaya koyuyor. Journal Siceence dergisinde yer alan araştırma raporunda, karbondioksit veya ozondan oluşan sera gazının, güneşin sıcaklığını atmosferde alıkoyarak dünyanın ısınmasına yol açtığı, insanların sağlığını etkileyerek ölümlere neden olduğu ifade edildi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmasına göre ise, 2020 yılına kadar bütün dünyada hava kirliliği 8 milyon insanın ölümüne sebep olacak. Birçok bilim adamı, karbondioksit ve diğer gazların uzun dönemde havaların ısınmasına yol açtığını, bu yüzden buzulların eridiğini, denizlerin seviyesinin yükseldiğini ve anormal hava şartlarının geliştiğini ileri sürüyor.
Birleşmiş Milletler'in yayınladığı çevre kirliliği raporuna göre de, her yıl ortalama 11 milyon çocuk hayatını kaybediyor. Raporda sadece 5 yaş ve altı çocukların oluşturduğu yaklaşık 4 milyon insanın, hammadde işleme fırınlarından çıkan duman sebebiyle solunum enfeksiyonundan öldüğü ifade ediliyor. Raporda, en az 1.4 milyar insanın hava kirliliğinden etkilendiği ve bütün ölümlerin yüzde 25'inin çevre kirliliğinden kaynaklandığı, dünyada en yoğun kirliliğin Asya ülkelerinde olduğu kaydedildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.