SAĞLIK-SEN İZMİR ŞUBE BAŞKANı ATÇI: "TAŞIMALI YEMEK SİSTEMİNDEN PERSONEL VE VATANDAŞ MEMNUNİYETSİZLİĞİ HAT SAFHAYA ULAŞTI. UYGULAMAYA ACİLEN SON VERİLMELİ"
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, İzmir’deki hastanelerde uygulanan taşımalı yemek sistemine son verilmesi çağrısı yaptı.
Atçı, yaptığı açıklamada, İzmir'deki hastanelerde bir süredir uygulanan taşımalı yemek, dağıtım ve sonrası hizmetlerin ciddi sıkıntıları beraberinde getirdiğini ifade etti.
Hastanelerdeki yemek hizmetinden çalışan tüm personelle birlikte hasta ve refakatçılarının da yararlandığını hatırlatan Atçı, hastanelerde hizmet alımı ihalesiyle verilmeye çalışılan taşımalı yemek sistemininden personel ve vatandaş memnuniyetsizliğinin hat safhaya ulaştığını belirtti.
Yemek hizmetinin personel hizmeti olduğu kadar tedavi sürecine katkı da bulunan tıbbi hizmetler niteliğinde olduğunu ifade eden Atçı, taşımalı sistem yemek hizmetinin kalite standartlarının altında olduğunu dile getirdi.
PERSONEL ŞİKÂYETÇİ
Hastanelerde verilen taşımalı yemek hizmetiyle ilgili son günlerde personelden ciddi şikâyetler aldıklarını dile getiren Atçı, Kamu Hastaneleri Birliği yöneticilerine sistemi gözden geçirmeleri çağrısında bulundu.
Hastanelerde yaygınlaşan taşımalı yemek sistemiyle birlikte yemek hizmetinin kalitesizleştiğini belirten Atçı, tüm sağlık çalışanlarının bu konudan ciddi şekilde rahatsızlık duyduğunu kaydetti.
Atçı, şöyle konuştu: “Kalitesiz yemek hizmetleri hastane personelinin çalışma motivasyonu ve performansını da olumsuz yönde etkilemektedir. Taşımalı sistem yemek hizmetlerinde yemekte ısı ve lezzet kayıpları ile birlikte yemeğin şeklinde taşımadan kaynaklı görsel bozukluklar da meydana gelmektedir. Tasarruf edilecek mantığıyla yemeklerin tek elden dağıtımının yapılmaya çalışılması hastanelere gelen yemeklerde kalite ve sunum sorununu ortaya çıkarmıştır. Yemek hizmetleri ile ilgili olumsuzluklar arttıkça, yemeklerin tüketimi de azalmaktadır. Bazı hastanelerden ise işini ancak bitirdikten sonra yemekhaneye giden personele yemek kalmadığı şikâyetleri gelmektedir. Yemekleri beğenmediği için beslenme ihtiyacını dışarıdan sağlayan personel sayısı hiç de azımsanmayacak boyutlara ulaşmıştır. Sağlık çalışanlarının dışarıdan yemek siparişi vermeye itilmesi büyük bir ayıptır.”
“HİZMET KALİTESİ ARTSIN”
Hastanelerdeki yemek hizmetlerinin geçmişten gelen olumsuz bir imajının bulunduğunu hatırlatan Atçı, son yıllarda düzelmeye başlayan bu imajın taşımalı yemek hizmeti sistemi ile birlikte “tekrar eski günlere dönüş mü var?” endişesini beraberinde getirdiğini ifade etti.
Genel olarak neredeyse her hastanenin yemekhane personelinin bulunduğunu ve yemekhanesinin olduğunu belirten Atçı, her hastanenin kendi yemeğini mutfağında pişirmesini, böylece kaliteli yemek hizmeti verilmesini tavsiye etti.
Atçı, “Kimsenin tasarruf adı altında hizmeti birleştirerek sağlık çalışanları ve yatan hastaların yemek hakkını kalitesizleştirmeye hakkı yoktur. Bu konuya duyarlı olmaya davet ettiğimiz ilimizdeki Kamu Hastaneleri Birliği yöneticilerini tasarruf etmek bir yana dinimizce de yasaklanan bu israfın sorumluluğundan bir an önce kurtulmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.