GSÜ’de Mezuniyet Günü
Galatasaray Üniversitesi’nin (GSÜ) 11. dönem mezunları, üniversitenin Ortaköy kampüsünde düzenlenen törenle diplomalarını aldılar. 354 öğrencinin diplomalarını aldığı törende konuşan Rektör Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, “ Biz Galatasaray Üniversitesi olarak size yola çıkmak için yeterli olan bilgiyi ve merakı verdik. Edindiğiniz bilgilerin üzerine bir kariyer inşa etmek artık size kalıyor. Böyle bir eğitim kurumundan mezun olduktan sonra sizi kimse tutamaz, yeter ki başarmayı isteyin” dedi.
Rektör Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, törende yaptığı konuşmada bugüne kadar korunaklı bir ortamda yetişen öğrencilerin GSÜ’de, yola çıkmak için yeterli olan bilgiyi ve merakı aldıklarını belirtti ve “Artık kendi ayaklarınız üzerinde durup kendi adımlarınızı atmaya başlamanın zamanıdır. Ama bu sizi korkutmasın, yaşama coşkunuzu kaybetmediğiniz, hayata karşı merakınız yitirmediğiniz sürece, böyle bir eğitim kurumundan da mezun olduktan sonra sizi kimse tutamaz. Siz yeter ki başarmayı isteyin” dedi.
Mezun olan öğrenciler adına söz alan Melis Çevik, GSÜ’nün “özgür düşünebilen, eşitlikçi, insan haklarına saygılı ve özgüven sahibi” bir kimlik verdiği öğrencilerin, “ezberlemek ile öğrenmek, inanmak ile bilmek, kabullenmek ile sorgulamak arasındaki farkların bilincinde” olduklarını söyledi.
GSÜ Mezunlar Derneği Başkanı Bayram Kaymak ise konuşmasında, mezunlar arasındaki ilişkilere, özellikle de kariyer konusundaki bilgi alışverişinin arttırılmasına önem verdiklerini belirtti ve bu konuda yürütülen çalışmaları anlattı. Galatasaraylılığın temel ilkelerinden olan yardımlaşma prensibine vurgu yapan Kaymak, GSÜ öğrencilerine burs sağlamak amacıyla Galatasaray Eğitim Vakfı (GEV) tarafından oluşturulan “Üniversiteli Fonu”nu yeni mezun olan öğrencilere tanıttı.
Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı Başkanı İnan Kıraç, üniversitenin kısa sayılabilecek on beş yıllık geçmişine karşın güçlü temeller üzerinde yükseldiğini ifade etti. Kıraç, mezun olan öğrencilere hedef ve ilkelerinden asla ödün vermemelerini gerektiğini belirtti.. İnan Kıraç, öğrencilere “Atatürk ilkeleri ve Türk geleneklerine her zaman sahip çıkın. Laik ve üniter devlet yapımızı muhafaza etmek için asla taviz vermeyin. 22 Temmuz günü sandık başına giderek Atatürk’ün çizdiği yoldan yürüyen, laik, demokratik bir Türkiye için oyunuzu muhakkak kullanın” dedi.
Rektör yardımcılığı görevinden kısa bir süre sonra ayrılacak olan Pierre le Mire, mezun olan öğrencilere iyi birer vatandaş olma sorumluğunu taşıdıklarını hatırlatarak, “Sizler bu ülkenin iyi eğitim almış bireyleri olarak, toplumdaki eşitsizliklere, haksızlıklara karşı durmak sorumluluğuna sahipsiniz. Bu görev sadece siyasilerin sorumluluğunda değildir. Dolayısıyla toplumdaki elit kimseler sosyal adaleti sağlama sorumluluğunu taşımaktadır. Demokratik tartışmalardan yana olmak, toplumcu düşünceyi geliştirmek, barış ve uluslararası eşitlikten yana olmak, bilgiyi ve kültürü kitlelere yaymak sorumluluğu sizlerin de omuzlarındadır” dedi.
Galatasaray Üniversitesi, 2006-2007 akademik yılı sonunda beş fakültenin on bölümünden toplam 354 öğrenciyi mezun etti. İletişim Fakültesi'nden Gözdenur Kirişçioğlu, Hukuk Fakültesi'nden Başar Yılmaz, İ.İ.B.F Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Pınar Ceylan, İşletme Bölümü'nden Melis Çevik, İktisat Bölümü'nden Miray Çam, Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden Elis Simson, Sosyoloji Bölümü'nden Özge Bilgili, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden İhsan Altundağ, Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden Funda Erol birincilikle mezun olarak plaketlerini aldılar. Törene Galatasaray İşbirliği Kurulu Üyeleri, Galatasaray protokolü, öğrenciler, veliler ve öğretim üyeleri katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.