• BIST 9659.96
  • Altın 2924.471
  • Dolar 34.5992
  • Euro 36.2611
  • İzmir 5 °C

Gemisander Konferans Verdi

Gemisander Konferans Verdi
ALİAĞA VİDEO HABER / Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Adem Şimşek Yaşar Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencilerine gemi söküm sektörü ve kumanyacılık sektörü hakkında konferans verdi.

 

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, GEMİ SÖKÜM VE KUMANYACILIK SEKTÖRÜ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ.

ADEM ŞİMŞEK YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE GEMİ SÖKÜM VE KUMANYACILIK SEKTÖRÜ HAKKINDA KONFERANS VERDİ.

ALİAĞA VİDEO HABER / Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Adem Şimşek Yaşar Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencilerine gemi söküm sektörü ve kumanyacılık sektörü hakkında konferans verdi. Yaşar Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü Lojistik Topluluğu tarafından organize edilen konferansı Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Baybars Tek yönetti. Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Atık Yönetim Sorumlusu Kaptan Ersin Çeviker"in de katıldığı konferansta Dernek Başkanı Adem Şimşek Lojistik destek anlamında kumanyacılık sektörünün çalışma alanlarını ve hizmetlerini anlattı. Yaşar Üniversitesi konferans salonunda yapılan programa Lojistik Yönetimi Bölümü 120 öğrenci katılarak konferansı ilgi ile takip etti.

ADEM ŞİMŞEK “ 5000 YIL ÖNCE DE KUMANYACILIK VARDI.”

Şimşekler Grup Şirketleri Genel Müdürü, AD-OS Dış Ticaret ve Pazarlama A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Yönetim Kurulu Başkanı ve I.S.R.A Uluslar arası Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Adem Şimşek insanlık tarihi ile aynı yaşta olan Denizcilik Sektörü"nün ana ihtiyaçlarından biri olan kumanyacılık sektörünün 5000 yıl kadar geriye gittiğini söyledi. 5000 yıllık Finike kazılarında kumanyacılığa ait izler bulunduğunu ifade eden Adem Şimşek “ Kumanyacılık Gemi, uçak veya demiryolu taşımacılığında vasıtalara, gıda maddelerinin yanı sıra yedek parça, tamir hizmetleri, beyaz eşya ve mobilyalara varana kadar ihtiyaç duyulan ürünlerin, stoklamadan teslimine kadar detaylı sunulduğu hizmettir. Dünya kumanyacılık sektörü her geçen gün büyümektedir. Dünya Kumanyacıları I.S.S.A Gıda tedarikçileri ve Servis Sağlayıcıları Derneği çatısı altında toplanmıştır. Bu çatı altında 52 ülkeden 2000 üyesi vardır.” Dedi.

 Türkiye de kumanyacılık ve bu alandaki lojistik destek anlamında sektörü daha ileri, verimli ve rekabet edebilir hale getirmek amacıyla 2003 tarihinde Türkiye Gemi Kumanyacıları Derneği"nin kurulduğunu belirten Şimşek “ Derneğimiz bu gün 27 üyesi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Deniz Ticaret Odasına bağlı olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz ve aynı zamanda ISSA Yönetim Kurulu Üyesiyiz. Dünyanın her yerine müşterilerimizin istediği her şeyi ulaştırabilme kabiliyetimiz var. Gelişen teknoloji ve hizmet ağı lojistik anlamda çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Sadece gıda değil, mobilyadan beyaz eşyaya, yedek parçadan tamir hizmetlerine kadar çok geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Uluslar arası alanda irtibat içinde olduğumuz diğer tedarikçiler vasıtası ile dünyanın neresinde olursa olsun hizmetimizi ulaştırıyoruz.” Diye konuştu.

ADEM ŞİMŞEK “ GEMİ SÖKÜM SEKTÖRÜ ÇEVRECİ BİR SEKTÖRDÜR.”

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Atık Yönetim Sorumlusu Kaptan Ersin Çeviker tarafından gemi söküm faaliyetlerinin anlatıldığı sunumun ardından sektör hakkında bilgiler veren Adem Şimşek, yapılan uygulamalar ve geliştirmeler neticesinde gemi söküm faaliyetlerinin dünya standartlarının üzerine çıkarıldığını anlattı.

Türkiye de gemi söküm sektörünün sadece Aliağa da olduğunu ve bu sektörün ekonomiye kattığı katma değerin yanında çevresel anlamda da çok faydaları bulunduğunu ifade eden Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Adem Şimşek “ Gemi Geri Dönüşüm Sektörü artık Yeşil Sektör olarak adlandırılıyor. Dünya da çeliğin üretimi iki türlü gerçekleştiriliyor. 1. si direk topraktan alınan maden cevheri, 2. si ise hurda malzemelerden. Sektörümüz gemi söküm çalışmaları ile Dünya da ve Türkiye de çelik üretimine doğaya ve toprağa zarar vermeden katkı koyuyoruz. Dünya da çeşitli ülkelerde gemi sökülüyor. Türkiye de ise iddia ediyoruz bir çok ülkeden çok daha ileri seviyede ve standartlarda çalışmalar yapıyoruz. Yönetim olarak gemi söküm faaliyetlerinde ortaya koyduğumuz kriterler ve yaptığımız eğitim uygulamaları ile çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden işimizi yapıyor ve hem ekonomiye hem de istihdama katkı koyuyoruz.”  dedi.

Adem Şimşek yılda ortalama 250 Bin Ton hurda çelik üretildiğini ifade ettiği konuşmasında şu ayrıntılara da yer verdi; “ Aliağa da 27 yıllık faaliyet süremiz içerisinde yaptığımız çalışmalar neticesinde üretim kapasitesi olarak Dünya da 4. Sıraya geldik. Söküm standartları açısından ise diğer ülkelere nazaran çok ileri seviyede olduğumuzu söyleyebilirim. 2800 çalışanımız ve yan sektörlerimiz ile 8000 insanımıza istihdam sağlıyoruz. Bugüne kadar ülkemize 2.5 Milyar Dolar döviz tasarrufu kazandırdık. Sektörümüz Türkiye"nin 100 büyük firması sıralamasında yer almaktadır. 1990 lı yıllardan itibaren iş kazaları, çevresel olumsuzluklar ile birlikte anılan sektörümüz büyük bir ilerleme kaydederek artık Greenpeace gibi büyük çevre kuruluşlarının bile takdirini toplayan bir konuma gelmiştir. TOKİ" ye ait olan 25 adet parsel üzerinde 21 firma ile faaliyet gösteriyoruz.”

ERSİN ÇEVİKER “ DÜNYA DA GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜ OLMAK ZORUNDADIR.”

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Atık Yönetim Sorumlusu Kaptan Ersin Çeviker de Dünya da bu sektörün mutlaka olacağını ifade ederek “ Dünya da gemicilik ve denizcilik sektörü olduğu müddetçe bu sektör olacaktır. Türkiye de üretilen Çeliğin hammaddesinin yüze 70"i hala ithal edilmektedir. Türkiye, 25.8 milyon ton / yıl ile 2007 yılında dünyanın 11.çelik üreticisi olmuştur. Bu üretimin yaklaşık %70"i ark ocaklı tesislerde, yani hurda demir-çelikten üretilmektedir. Dünyadaki gemilerin toplam ticari yük kapasitesi 700 milyon grostondur, ve bunun 30 milyon tonu işlev dışı kalmaları nedeniyle hurdaya ayrılmaktadır. Gemi Geri Dönüşüm, Dünya Denizcilik Örgütü (IMO)' nun da kabul ettiği gibi yeşil bir endüstridir. Hurdanın geri dönüştürülmesi ve yeniden kazanılması faaliyetinin ilk halkasında yer alır. İnsan nüfusunun artışı ile paralel olarak artan tüketim doğal dengeyi bozmaktadır. Bilim adamlarının tespitine göre, İnsanların 2050 ye kadar dünyanın üretebileceğinden 2 kat fazla tüketeceğini varsayarsak, Gemi Geri Dönüşüm Sektörü ve diğer dönüşüm sektörlerinin önemi burada ortaya çıkmaktadır.” Dedi.

Ersin Çeviker şöyle konuştu; “ Her sanayi çevre ve işçi sağlığı için riskler taşır. Riskleri alınan önlemlerle asgariye indirmek mümkündür. Biz de söküm alanlarımızda aldığımız tedbirler ile hem denize hem de toprağa verilecek zararları en aza indirdik. Yıllardır tartışılan asbest ve tehlikeli atıklar konusunda da Çevre ve Orman Bakanlığından aldığımız yetki belgesi ile Türkiye de asbest sökümünü yapan tek yetkili kuruluş olduk. İnsan sağlığı, çevre ve atıklar konusunda yaptığımız eğitim uygulamaları ve aldığımız fiziki tedbirler Türkiye"nin tek gemi geri dönüşüm sektörü olan Aliağa" da ki tesislerimizi bu anlamda yüz akı yapmıştır.”  Kaptan Ersin Çeviker daha sonra asbest adı ile bilinen Amyant maddesi hakkında da bilgiler vererek kullanım alanlarının çokluğundan bahsederek, gemilerde yapılan asbest sökümünden örnekler verdi. Programın sonunda da bir geminin nasıl karaya vurulduğunu bir video ile öğrencilere izlettirdi.

Konferansı yöneten Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Baybars Tek de anlatılanlar karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilerin bu konu hakkında iyi bilgilenmeleri gerektiğini ifade etti. Konferansın soru cevap bölümünde de öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından Yaşar Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Adem Şimşek, Atık Yönetim Sorumlusu Kaptan Ersin Çeviker ve Prof. Dr. Ömer Baybars Tek"e katılımlarından dolayı birer teşekkür belgesi verildi.

1. Sayfa

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894