• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İzmir 9 °C

Engelliye Okuma Yazma

Engelliye Okuma Yazma
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi ve Aliağa Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğinde açılan İşitme Engelli Öğrencilere yönelik Okuma Yazma kursuna devam eden 2 öğrenci okuma yazmayı öğrendi.

TÜPRAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE İŞİTME ENGELLİLERE OKUMA YAZMA KURSU

 

 

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi ve Aliağa Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğinde açılan İşitme Engelli Öğrencilere yönelik Okuma Yazma kursuna devam eden 2 öğrenci okuma yazmayı öğrendi.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde haftanın 5 günü 17:30-19:00 saatleri arasında verilen kurslara 5 öğrenci devam ediyor. Son teknoloji cihazlar yardımıyla verilen kurslarda Öğrencilerin duyma oranlarına göre, Dudak Okuma Yöntemi ve Doğal İşitsel Sözel Yöntem gibi teknikler kullanılarak öğrencilere eğitim veriliyor. 26 Haziran Salı günü başlayan toplam  90 saatlik kurs dönemi, 21 Ağustos Salı günü sona erecek.

Güven Çoban, Güney Çoban, Emre Yoldaş, Nazlıcan Kahriman ve Gökhan Aktaş isimlerindeki 5 işitme engelliye okuma yazma öğreten Tüpraş Halk Eğitim Merkezi İşitme Engelliler Sınıf Öğretmeni ve Aynı zamanda Aliağa Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Hakan Zorlu, İşitme Engellilere yönelik açılan kursun son derece yararlı olarak devam ettiğini söyledi. 2 öğrencinin okumayı öğrendiğini, diğer 3 öğrencinin de okul çağına hazırlama yolunda büyük adımlar atıldığını söyleyen  Zorlu “Aliağa  Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği’den alınan bilgiler doğrultusunda, Okuma Yazma Bilmeyen engelli öğrencileri tespit ederek, bu öğrencileri topluma kazandırarak, daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için yola koyulduk. Aliağa’da işitme engelli olup okuma yazma bilmeyen 7 çocuğu tespit ederek  kaydını yaptık. Bunlardan 5 tanesi kurslara devam etti. Bu öğrencilerimizden 1 tanesi Total seviye dediğimiz işitme seviyesinde olup hemen hemen hiç duymuyor. 2 öğrencimiz yapılan cerrahi operasyonla beyinlerine takılan elektrotlar sayesinde kısmen duyuyor. 2 öğrencimizin de “Kokler İmplant” dediğimiz kulağa takılan işitme cihazı sayesinde kısmen duyması sağlanıyor. Kurslara devam eden öğrencilerimiz olumlu yönde ilerleme kaydediyor.” Dedi.

 

 

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali İmran Dişçi’de göreve geldiği andan itibaren Halk Eğitimin verdiği sorumlulukla çalışmalarını başlattığını söyledi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Engelli vatandaşlara yönelik çeşitli kursların devam ettiğini belirten Dişçi “Açtığımız işitme engellilere yönelik okuma yazma kursu bunlardan bir tanesi ortopedik engellilere ve zihinsel engellilere yönelik de bilgisayar kurslarımız devam etmekte. Halk Eğitim Merkezleri olarak en önemli görevlerimiz arasında gördüğümüz engellilerimizin topluma kazandırılması ve kişisel gelişimlerinin arttırılması konusunda üzerimize düşeni büyük bir gayretle yapıyoruz. Kişi bir başkasına muhtaç olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeli ve toplumda sosyalleşmiş bir birey olma sevincini yaşamalıdır. Gerek velilerimizin gerekse öğrencilerimizin yüzlerindeki mutluluğu gördükçe çalışmalarımız bu yönde artarak devam edecektir.” dedi. 

Okuma yazma kursuna devam eden işitme engelli öğrencilerden Nazlıcan Kahriman’ın annesi Oya Kahriman, çocuğunun Halk Eğitim Merkezin de aldığı kurs sayesinde okuma yazma öğrendiğini söyleyerek sınıf öğretmeni Hakan Zorlu ve Halk eğitim Merkezi Müdürü Ali İmran Dişçi’ye teşekkür ettiğini söyledi. Kahriman şöyle devam etti; “ Akşamları oturup beraber alıştırma yapıyoruz. Çocuğum heceleyerek de olsa harfleri çözebiliyor. Zaman zaman okuduğu yazılardan sonra anne diyerek benimle paylaşıyor bu da beni çok mutlu ediyor.”/  Aliağa Haber Şenol Gök

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894