DP MİLLETVEKİLİ ADAYI EMİN DİNLETEN ALİAĞA TİCARET ODASI’NDA KONUŞTU: “TÜRKİYE’NİN FİNANSMAN KAYNAKLARI YABANCI SERMAYEYE EMANET EDİLEMEZ”
22 Temmuz’da yapılacak olan genel seçimler öncesi Milletvekili adaylarının Aliağa Ticaret Odası’na yaptığı ziyaretler sürüyor. Demokrat Parti İzmir 2. Bölge 2. sıra Milletvekili Adayı Emin Dinleten Aliağa Ticaret odası’nı ziyaret ederek Oda Meclis üyeleri ile bir araya geldi.
Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve Yönetim Kurulu başkan vekili M.Ender Özer tarafından karşılanan Dinleten, Oda Seminer Salonunda vatandaşlar ve Meclis üyeleriyle buluştu. Sinevizyon sunum eşliğinde yapacağı çalışmaları ve projeleri anlatan DP Milletvekili adayı Dinleten, Türk tarımı, jeotermal enerji, Sanayi ve Özelleştirmeler konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.
EGE’DE TARIM OSB’LER KURACAĞIZ-
Milletvekili seçilmesi halinde takipçisi olacağı projeleri Aliağa Ticaret odası meclis üyelerine anlatan Emin Dinleten, özellikle Tarımda reform için Tarım organize Sanayi bölgelerinin kurulmasına imkan sağlayacaklarını ifade etti.
Batıda tarım havzaları projeleriyle en az yerden en çok verimin alındığını kaydeden Dinleten, “Manisa’dan başlayarak Alaşehir’i de içine alan tüm Gediz havzasını ve bölgeyi kuru üzüm üretim havzası olarak, Denizliden Söke’ye kadar olan sahayı pamuk, Menemen’de de ihtisas pamukçuluğu denilen uzun elyaflı organik renkli pamuk üretimini planlıyoruz. Kuzey Ege bölgesinde de zeytin ve zeytincilikle tarımsal etkinlik projelendireceğiz. Bu bölgede bunun için bilgi birikim ve güç var. Meclis’e girdiğimizde bu konuların öncelikli olarak gerçekleşmesi için tüm çabamızı harcayacağız” dedi.
EGE’DE SERACILIKTA JEOTERMAL ENERJİDEN FAYDALANILMALI-
Ege bölgesinde Tarımsal üretimde jeotermal enerjiden faydalanılacağını ifade eden Dinleten, Tarımın endüstrileşmesi için tarıma dayalı OSB’lerin kurulması gerektiğini kaydetti. Dinleten; “Bu bölgelerde tarımsal ürün en üst fiyatla değerlendirilirken, istihdam da sağladığından hem ekonomik hem sosyal faydaları var. Tarıma Dayalı OSB’ler sayesinde Ege bölgesinde çok şeyi değiştirebiliriz. Ege’de altın değerinde bir jeotermal enerji var. Bugün Antalya’da seracılık yapılıyor. Ancak Bu seracılığı Ege bölgesine yaysanız jeotermal potansiyelden faydalanarak maliyetleri yüzde 30 azaltmak mümkün oluyor. Bu yüzden iktidara geldiğimizde jeotermal enerjiden tarımda, tarımsal OSB’lerde kullanılmasını sağlayacağız.” Dedi.
TARIM SEKTÖRÜNDEKİ GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ -
DP Milletvekili Adayı Emin Dinleten, Türkiye’de tarımsal maliyetlerin çok yüksek olduğunu savunarak, “Girdi maliyetlerinin dünyada rekabete imkan sağlayacak şekilde düşürülmesi lazım. Bu da KDV, ÖTV gibi vergilerin düşürülmesiyle mümkün olur. Sadece mazot değil; Zirai Üretim aşamasındaki tüm girdi maliyetlerinin düşürülmesini biz parti olarak taahhüt ediyoruz. Günümüzde çiftçilerimiz ekonomik olarak çok zor durumda. Üretim maliyetleri çok yüksek. Ayakta kalmakta büyük güçlük çekiliyor. Özellikle çiftçimizin ve tarım sektörümüzün Yunanistan çiftçisiyle rekabet edebilmesi için bu desteklerin verilmesi lazım” dedi.
Damlama sulama ve kanal projeleriyle büyük sahaların sulanabileceğini kaydeden Dinleten, “Hükümetin bu konulara ilgi duyması lazım. Ancak son 5 yılda büyük duyarsızlık var. 22 Temmuz’dan itibaren yeni bir anlayışla çiftçimize destek olacak bir anlayış iktidar olacak” dedi.
YABANCILARIN BANKA SATIN ALMASI-
DP Adayı Dinleten Bankacılık sektörüyle ilgili de çarpısı ifadeler kullanarak; “Türkiye’nin Bankacılık sektörünün yüzde 40’ı yabancı sermayenin eline geçti. Türkiye’nin finansman kaynakları yabancı sermayeye emanet edilemez. Çünkü Türkiye çok stratejik bölgede bulunuyor. Biz DP olarak finans kuruluşlarının yabancı sermayeye bırakılmasını büyük tehlike olarak görüyoruz.” Dedi.
ALİAĞA’DA GEMİ İNŞAA PROJESİ
İskenderun’dan başlayarak Doğu Akdeniz ve Ege’de tersane bulunmadığını hatırlatan Emin Dinleten; “Doğu Akdeniz’de ve Ege’de tersane yok. Aliağa’daki gemi söküm sektörü, gemi İnşa sektörüne dönüştürülmeli. Böyle bir dönüşümle yan sanayii ile birlikte en az 50 bin kişiye istihdam imkanı sağlanabilir. Tuzla’da yüzde yüz doluluk var. Aliağa Gemi Söküm sektörü, bölgesel ve küresel ihtiyaçları da dikkate alarak gemi ve yat inşa sanayiiye dönüşmelidir. Aliağa’da bu potansiyel var. İzmir, 1925 yılından bu yana tersanecilik deneyimi ve kültürü var.” Dedi.
Aliağa’nın İzmir ve Türkiye için stratejik önemi olduğunu söyleyen Dinleten, “İzmir’in 24 milletvekili, Aliağa’daki sanayi sektörlerinin durumu, gemi sökümler, Nemrut Bölgesinin sorunları ve bölgedeki iskeleler gibi konularla ilgilenmesi lazım.Biz eğer halkımız teveccüh gösterirse Aliağa’nın tüm sorunlarının yakın takipçisi olacağız” diye konuştu
PETKİM’İN ÖZELLEŞTİRİLMESİ
Dinleten, Aliağa Ticaret Odası’nda yaptığı açıklamada, Petkim’in 2 milyar Dolara özelleştirilmesini hazmedemediğini söyleyerek“Biz özelleştirmeleri hep savunduk ama 2 Milyar dolara yapılan satışı bir türlü hazmedemiyorum. Bugün yapmaya kalksanız 6-7 milyar dolara mal edemezsiniz. Niye bunu blok satış yerine halka arz etmedik. Niye seçime 15 gün kala satılıyor? 4 yılda Petkim gibi bir kuruluş yapılmadığı gibi elimizdekiler de kaçırılıyor” dedi. Toplantının sonunda Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz, DP Milletvekili Adayı Dinleten’e bölgesel sorunları içeren bir dosya verdi…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.