Bu akşam (salı) ve çarşamba günü ilk saatlerde yıldız ve poyrazdan batı Karadeniz ve Marmara’da fırtına (70-80 km/s), ege denizinde kuvvetli fırtına ( 80-90 km/s), şeklinde esen rüzgarların,
5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN İÇİN TIKLAYINIZ
Çarşamba günü; Marmara, batı Karadeniz ve kuzey ege’de etkisini kaybederken, güney ege’de etkisini sürdürmesi (kuvvetli fırtına ( 80-90 km/s)), doğu Akdeniz’de ise fırtına ( 70-80 km/s ) şeklinde esmesi beklenmektedir.
Perşembe günü; doğu Karadeniz ve batı Akdeniz açıkları ile doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar ve kısa süreli fırtına (70-80 km/s) şeklinde esecek.
GÜNÜN METEOROLOJİK YORUMU (GENEL DURUM):
Yağışlı hava, Edirne ve Kırklareli çevreleri dışında tüm yurtta devam edecek.
YAĞIŞLAR; Marmara’nın güneyi, batı Karadenizin iç kesimleri, ege, Akdeniz, iç Anadolu’nun batısı, güneydoğu Anadolu ile doğu Anadolu’nun güney ve batısında etkili olacak.
Yurdun güney kesimlerinde lodos kuvvetli, bu akşam ve gece yurdun kuzeybatı kesimlerinde poyraz kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.
HAVA SICAKLIĞI
Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde biraz artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
RÜZGAR
Kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde kuvvetli, kuzeybatı kesimlerinde bugün fırtına şeklinde esecek.
EGE BÖLGESİ:
Çok bulutlu ve yağışlı geçecek.
yağışlar; bütün bölgede etkili olmak üzere, kıyılarında sağanak, iç kesimlerinde kar şeklinde olacak.
RÜZGAR bu akşam ve gece bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (poyraz'dan) kuvvetli, kuzey ege'de fırtına şeklinde esecek. Sabah saatlerinde kuzey ege'nin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.
İZMİR çok bulutlu, kuvvetli poyrazla birlikte bu akşam saatlerinden itibaren etkili yağmur sağanak yağışlı geçecek. 2 8
FIRTINA
EGE'de Kuvvetli fırtına bekleniyor
HAVA
Karla karışık yağmurlu
RÜZGAR
Yıldız ve poyraz 7 ıla 9
DENIZ
3,0 ıla 4,0m., açıkları 5,0m.
GORUS
Orta
ZIRAİ TAHMİN 08 02 2006- 10 02 2006
ÇANAKKALE, BALIKESİR, MANİSA, İZMİR, AYDIN, MUĞLA, DENİZLİ, BURDUR, ISPARTA.
Çarşamba günü güney kıyıları gök gürültülü sağanak yağışlı, doğusu etkili olmak üzere kuzeybatısı hariç diğer kesimleri kar yağışlı, perşembe günü güney kıyıları gök gürültülü sağanak yağışlı, cuma günü etkili olmak üzere güney kıyıları gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimleri yağmurlu, sıcaklıklar mevsim normalleri civarında, rüzgar çarşamba günü kuzey, diğer günler güney ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli olarak eseceği tahmin edildiğinden, yağış almayan kesimlerde; Hububat, baklagil, endüstri bitkilerinde toprak işleme, gübreleme, yazlık ekilişler için toprak hazırlığı ve tohum ekimi, çapalama, çeltik tava ve kanallarının açılması; Tarla faresi, zabrus, pembe kurt ve yabancı ot ile mücadele; Meyve, bağ, zeytin, incir ve narenciyede gübreleme, fidan ve çöğür sökümü, fidan budaması ve dikimi, kışlık budama, aşılama; Şeftalide yaprak kıvırcıklığı, bağlarda çelik marazı ve ölü kol mantarı, elma kara lekesi mücadelesi ve turunçgillerde %2 lik bordo bulamacı uygulaması için meteorolojik şartlar uygundur. Üreticilerimizin ilaçlamada RÜZGARIN etkisini dikkate almaları önerilir. Bu dönemde; Sığırcılıkta suni tohumlama, ahır bakımı ve dezenfekte edilmesi, yem stoklarının kontrolü ve eksiklerinin tamamlanması, suni tohumlama, hayvanların tımar ve tırnak bakımları, buzağılara ağız sütü verilmesi, aşılama (şarbon, şap ve buzağılarda S19); Koyunculukta ağılların bakımı ve temizliği, yeni doğan kuzuların bakımı, yapağı dökülmesi ve bunlara neden olan dış parazitlerle mücadele, doğumu yaklaşan koyunların ayrılması, kuzu septisemisi ve dizanterisi hastalıklarına karşı önlem alınması;
Tavukçulukta kümes temizliği ve havalandırması, yemlere vitamin ve antibiyotik takviyesi, iç ve dış parazitlere karşı mücadele tavuk tifosu taraması; Arıcılıkta arıların kovanların korunması, kovanlarda bal eksilmesi durumunda antibiyotikli teşvik şuruplaması işlemleri yapılmaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.