Dünyanın en önemli kuruluşlarının CEO ve yöneticileri, Sabancı Üniversitesi’nin Uluslararası Danışma Kurulu üyesi oldu. 10 dünya devinin yöneticisi, Sabancı Üniversitesi’nin “Eğitimde Kalite” ve genç yeteneklerin dünya ölçeğinde deneyim ve birikim edinmeleri anlayışı doğrultusunda bir araya geldi.Sabancı Üniversitesi tarafından Uluslararası Danışma Kurulu’na yapılan çağrıda, Üniversite’nin amaçlarını gerçekleştirme, uluslararası profilini yükseltme ve yeni fırsatlar yaratma konularında danışmanlık ve kılavuzluk yapmaları istendi.
Sabancı Üniversitesi Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, dünya standartlarında eğitim kalitesi kazanılması yolunda önemli bir adım attı. Dünyanın önde gelen 10 büyük kuruluşunun CEO ve yöneticisi, Sabancı Üniversitesi’nin “Uluslararası Danışma Kurulu” üyesi oldu.Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde gündemin ilk maddeleri arasında yer alan “Eğitimde Kalite” konusunu daha kuruluş yıllarında kendisine kılavuz edinen Sabancı Üniversitesi, bu doğrultuda ileriye doğru bir adım daha atarak, dünyanın en önemli üniversitelerinde uygulaması görülen uluslararası bir “Danışma Kurulu” oluşturdu.
Halen uluslararası etkinlik, tanınma ve öğrencilerini dünya üniversiteleri ile buluşturması ile Türkiye’deki üniversiteler arasında çok farklı bir konum edinen Sabancı Üniversitesi, şimdi bu özelliğini dünya devlerinin tecrübe, birikim ve dinamizmi ile birleştiriyor.
Uluslararası Danışma Kurulu’nun Sabancı Üniversitesi’ne, “Eğitimde Kalite” için öncelik verdiği, araştırma, entellektüel kaynaklar ve farklı alanlardaki gelişmeleri izleme ve önderlik etme konularında, çok önemli katkı sağlayacağı öngörülüyor.
Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi’nin dünyadaki gelişmelerden haberdar olan, aynı anda farklı alanları izleyebilen ve dünyadaki değişim sürecine uyum gösterebilen genç yeteneklerin yetiştirilmesini hedeflediğine dikkati çekerek, “Bunu sağlamak için öncelikle Sabancı Üniversitesi’nin dünyanın gidişine göre kendi aldığı pozisyonu sık sık sorgulaması ve bu değişim sürecine önderlik etmesi gerekir. Uluslararası Danışma Kurulu üniversitemize işte böylesi bir refleks, ilham ve danışmanlık sağlayacak” dedi.Önümüzdeki günlerde ilk toplantısını gerçekleştirecek olan Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor;
Rolf E. Breuer:
Deutsche Bank AG’nin Yönetim Kurulu eski Başkanı ve halen “Denetleme Kurulu Başkanlığı” görevini sürdüren Rolf E. Breuer, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hukuk alanında gerçekleştirdi. Breuer, Almanya’da MBA programlarının yaygınlaşması çalışmaları ile ilgileniyor.
Andrew Buxton:
Bankacılık ile ilgili birçok kuruluşun aktif üyesi olan Andrew Buxton, Barclays Bank PLC’nin “Yönetim Kurulu Eski Başkanı”. Andrew Buxton’in Winchester College ve Oxford Üniversitesi, politika, felsefe, ekonomi alanlarında master dereceleri bulunuyor.
Baron Paul Buysse:
N.V. Bekaert S.A.’da “Yönetim Kurulu Başkanlığı” görevini sürdüren Baron Paul Buysse, aynı zamanda Antwerp Üniversitesi’nde Yüksek Komite üyeliği yapıyor. Baron Buysse, işletme alanında yüksek lisans eğitimi aldı.
Richard Christou:
Richard Christou, Fujitsu Services “İdari Başkan” görevini sürdürüyor. Hukuk lisans ve master derecelerini Cambridge Üniversitesi Trinity College’den alan Christou, özellikle toplumsal duyarlılık çalışmaları ile ilgileniyor.
Barbara Thomas Judge:
Pennsylvania Üniversitesi’nde lisans ve New York Üniversitesi’nde hukuk eğitimi alan Barbara Thomas Judge, United Kingdom Atom Enerjisi Kurumu’nda “Başkanlık” görevini sürdürüyor. Kraliyet Sanat Akademisi ve Wallace Koleksiyonu Mütevelli Heyeti üyesi, ayrıca Afrika ve Doğu Çalışmaları Okulu yöneticisidir.
Charles O. Holliday:
DuPont’da “Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO”luk görevlerini sürdüren Charles O. Holliday, Tennessee Üniversitesi’nde endüstri mühendisliği alanında eğitim gördü. İş dünyasındaki kadınlar için danışma ve araştırma hizmetleri veren Catalyst adlı kurumun yönetim kurulu üyeliğini sürdüren Holliday, aynı zamanda Delawere Winterthur Müzesi Mütevelli Heyeti üyesi.
Candace Johnson:
Time ve Fortune tarafından dünyanın en güçlü 50 kadını arasında gösterilen Candace Johnson, Paradigm Ventures’da “Başkan” olarak görevini sürdürüyor. Vassar College’de (ABD)'den lisans; Sorbonne ve Stanford’dan yüksek lisans dereceleri bulunan Johnson, ünlü bir telekomünikasyon uzmanı ve girişimci.
Lüksemburg Büyükelçisi ve piyano sanatçısı Adrien Meisch ile evli olan Johnson bir soprano.
David Pines:
Institute for Complex Adaptive Matter’da “Eşbaşkan” olarak görevini sürdüren David Pines, astrofizik ve karmaşıklık teorileri alanlarında çalışmalar yapan bir fizik profesörü. Pines, Berkeley Üniversitesi’nden lisans, Princeton Üniversitesi’nde ise doktora eğitimi aldı.
Katsuhiko Yamashita:
Toshiba Corporation’da “Yönetim Kurulu Yönetici Üyesi” olarak görevini sürdüren Katsuhiko Yamashita, Imperial College’de elektrik-elektronik mühendisliğinde lisans, Monash Üniversitesi’nde ise mühendislik yüksek lisans eğitimini tamamladı.
John V. Faraci:
International Paper Company’de “Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO” olarak görev yapan John V. Faraci Denison Üniversitesi’nde Tarih ve Ekonomi lisans eğitimi ve Michigan Üniversitesi’nden MBA derecesi almıştır. Grand Teton Milli Parkı Vakfı üyesi ve Ulusal Hava ve Akarsu İyileştirme Kurulu üyesi olan John V. Faraci ayrıca, Denison University Mütevelli Heyeti üyesidir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.