ÇEŞME ÇARŞISI BÜYÜYECEK, TURİZM SOKAKLARA TAŞACAK…
Çeşme sokaklarına bambaşka bir görüntü kazandıracak olan yayalaştırma projesi; Çeşme Çarşısı’nı genişletecek, turizm faaliyetlerinin sokak aralarına kadar yayılmasını sağlayacak
Çeşme Belediyesi, nitelikli turizm mekanları ve bölge turizmini kentin sokaklarına yaymak adına radikal bir değişikliğe gitme kararı aldı. ‘Çeşme Çarşısı’ olarak anılan İnkilap Caddesi ile dikey ve paralelinde uzanan sokakları ‘yayalaştırmak’ için proje geliştiren Belediye ekipleri, kentin fiziki yapısını da dikkate alarak ulaşımı sekteye uğratmadan, bölgedeki motorlu taşıt trafiğini mümkün olduğu kadar azaltmak için kolları sıvadı.
ARAÇ TRAFİĞİ AZALACAK
“Çeşme Çarşısı Yayalaştırma Projesi” kapsamında; Atatürk Bulvarı ve 3011 sokağın kesişim noktasından İnkılap Caddesi’ne, ‘Uzun Sokak’ olarak bilinen 1005 sokaktaki tarihi Maraş Çeşmesi’nden 3001 sokak boyunca, İnkilap Caddesi paralelindeki sokaklar da dahil olmak üzere araç ve yaya trafiği tamamen baştan düzenlenecek. Atatürk Bulvarı’ndan İnkilap Caddesi kadar olan bölümde iki şeritli yol, araç park alanları da ortadan kaldırılarak tek şerite indirilirken, 1005, 3001 ve bağlantılı sokaklara araç girişi de kontrollü olarak gerçekleşecek.
190 BİN METREKARE ALAN
Yaklaşık 190 bin metrekare inşaat alanına sahip Çeşme Çarşısı Yayalaştırma Projesi kapsamında, Mehmetçik Parkı ve Vakıflar İşhanı karşısındaki küçük parkta da düzenlemeye gidilecek. Mehmetçik Parkı’ndaki ağaçlar korunarak meydan özelliği kazandırılırken, Vakıflar karşısındaki park da meydana dönüşecek ve yenilikçi bir çalışmaya ev sahibi olacak. Buradaki 320 metrekarelik bir alana, sanatçılar tarafından Çeşme’yi yansıtan dev bir mozaik uygulaması gerçekleştirilecek. Çeşme’nin alametifarikalarına bir yenisi daha eklenecek.
HAREKETLİ VE YAŞAYAN SOKAKLAR
Mayıs ayında ihaleye çıkılması planlanan Çeşme Yayalaştırma Projesi kapsamında, bölgedeki yer kaplama uyguları da değiştirilecek. Mevcut hali parke-kilit taşı olan alanda tüm taşlar granit ve bazalt olarak düzenlenecek. 19 bin metrekare yer kaplaması yapılmasının planlandığı projede, 14 farklı boyut ve özellikte granit taşı, 2 farklı boyutta da bazalt taşı olmak üzere, periyodik ve sistematik bir düzene bağlı kalmaksızın 16 farklı yapı ve boyuttaki yer döşemesiyle, hareketli, özgür ve yaşayan bir taban alanı elde edilmiş olacak.
ALTI AYDA TAMAMLANACAK
Çeşme’nin sokaklarına bambaşka bir görünüm kazandıracak projenin başlama tarihinden itibaren 6 ay içerinde tamamlanmasını planladıklarını açıklayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Çeşme sokaklarının yeni ve özgür görüntüsü 2016 yaz sezonuna kadar tamamlanmış olacak. Burada yaratılacak nitelikli mekanlar ve kesintisiz yürüyüş yolu özellikleriyle Çeşme Çarşısı’nın hem genişliği hem de niteliği artacak. Böylelikle kentin turizm potansiyeli, küçük büyük demeden kentin tüm sokaklara yayılmış olacak” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.