• BIST 9659.96
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • İzmir 6 °C

Bahçe Bitkileri Üretim Derneği

Bahçe Bitkileri Üretim Derneği
“Bu düşünce ile Bahçe Bitkileri Derneği Tahtalı Barajı Koruma Havzasında Bahçe Bitkileri Tarımının Çevre Dostu Üretim Teknikleri ile Sürdürülmesi konulu bir eğitim projesi başlatmıştır.

Bahçe Bitkileri Derneği ve Bölgesel Çevre Merkezi işbirliğiyle 07 Ekim Cuma günü Menderes Belediyesi 75.Yıl Düğün Salonu’nda saat 14.30’da  “Bahçe Bitkileri Tarımında Çevre Dostu Üretim Teknikleri” konulu bir toplantı gerçekleştirilecek.
1960-70’lerde tarım politikalarının birim alandan alınan verimi arttırmaya öncelik vererek, kimyasal ilaçlar ve gübrelerin yoğun bir şekilde kullanıldığını açıklayan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ayşe Gül, “Ancak aradan 20 yıl geçtiğinde, bu uygulamanın çevre kirliliğine ve sağlık sorunlarına yol açtığı, doğal dengeyi bozduğu fark edilerek girdi kullanımının yoğun olduğu tarımsal üretim tekniklerine alternatif olabilecek çevre dostu üretim tekniklerinin arayışı başlamıştır” dedi. Prof. Dr. Gül, şöyle devam etti:
“Çevre dostu üretim tekniklerinde; tarımsal üretimin çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması, doğal kaynakların etkin biçimde kullanımının sağlanması, tüketici sağlığı açısından risk taşımayan yeterli ve satış şansı yüksek ürün üretimi, çiftliğin ekonomik devamlılığının sağlanması ve kırsal kesimin yaşam kalitesinin arttırılması ile sürdürülebilirliğin sağlanması hedeflenmektedir.”
Ülkemizde çevre dostu üretim tekniklerinin, dış Pazar isteklerine bağlı olarak gelişim gösterdiğini belirten Prof. Dr. Gül, “Bir tarım ülkesi olduğu vurgulanan ülkemizde, sağlıklı ürünler tüketebilmek hepimizin en tabii hakkıdır. Ayrıca çevre dostu üretim tekniklerinin gelecek nesiller açısından da önemi göz ardı edilmemelidir. Ülkemizde çevre dostu üretim tekniklerinin gelişimi tüketicilerin de bu ürünleri talep etmesine dayalıdır. Bu nedenle gerek üreticiler, gerekse tüketicilerin bu konuda bilinçlendirilmesi gereklidir” dedi.
Su havzalarının çevre dostu üretim tekniklerinin yaygınlaştırılmasında önceliğe sahip olduğuna değinen Prof. Dr. Gül, şöyle konuştu:
“Bu düşünce ile Bahçe Bitkileri Derneği Tahtalı Barajı Koruma Havzasında Bahçe Bitkileri Tarımının Çevre Dostu Üretim Teknikleri ile Sürdürülmesi konulu bir eğitim projesi başlatmıştır. Merkezi ve Doğu Avrupa için Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından desteklenen bu projenin amacı; halkın çevre dostu üretim teknikleri konusundaki bilinç düzeyini arttırmak, pilot bölge olarak seçilen Tahtalı Barajı Koruma Havzası’nda çevre dostu üretim tekniklerinin yaygınlaştırılmasını sağlamaktır. Bu proje çerçevesinde gerçekleştirilecek olan ilk toplantıda üreticilere; çevre dostu üretim tekniklerinin genel ilkeleri, dünyada ve ülkemizde çevre dostu üretim tekniklerinin gelişimi anlatılarak, seracılıkta çevre dostu üretim teknikleri konusunda bilgi verilecektir. Ayrıca bu teknikleri uygulamak isteyen üreticilerin bağcılık, meyvecilik ve sebzecilik konusundaki soruları yanıtlanacaktır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894