ALİAĞA'DA DÜZENLENEN GELENEKSEL HALK OZANLARI ŞÖLENİ BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ
BİRİNCİ BÖLÜM
AŞIKLIK GELENEĞİ ALİAĞA"DA YAŞATILIYOR
Sazı ve sözü ile Türk aşıklık geleneğini yaşatan Halk ozanları, İzmir"in Aliağa İlçesinde düzenlenen 4. Halk Ozanları Şöleninde hünerlerini sergiledi. Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi"nde düzenlenen etkinliğe Türkiye"nin değişik yörelerinden gelen 8 aşık katıldı. Aliağa Belediyesi"nin Mart ayı Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında sahne alan Aşıklar, salonu dolduran 500 Aliağalı tarafından ilgi ile izlendi.
İKİNCİ BÖLÜM
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
AŞIKLARIN ATIŞMASI GÜLDÜRDÜ
Aliağa Belediyesi 4. Halk Ozanları Şölenine Gümüşhane yöresinden Aşık Kul Nuri ve Aşık Yaşar Demiroğlu, Kars yöresinden Aşık Murat Uzunoğlu, Aşık Şeref Taşlıova, Aşık Emrah Nar, Erzurum yöresinden Aşık Çerkezoğlu, Aşık Nuri Çırağı ve Sivas yöresinden Aşık Kaptani katıldı. Halk ozanlarının aşıklık geleneğinin simgesi atışma ve solo performansları büyük beğeni topladı. Aşık Kul Nuri ile Aşık Yaşar Demiroğlu"nun dakikalar süren atışmasını izleyenler kahkahalar içinde izledi.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
BEŞİNCİ BÖLÜM
KÜLTÜRÜMÜZÜN PARÇASI
Anadolu topraklarında yetişen Karacaoğlan, Köroğlu, Dadaloğlu, Pir sultan Abdal, Aşık Veysel, Murat Çobanoğlu, Aşık Mahzuni Şerif gibi Halk ozanlarının saygı ve rahmetle anıldığı gecede, yurt ve vatan sevgisi, milli ve manevi değerlerimizi ön plana çıkaran söz ve değişleri doğaçlama söyleyen Halk ozanları, aşıklık geleneğinin en güzel örneklerini sergiledi. İlçe Protokolünün de büyük ilgi gösterdiği gecede Aşıkların Leb (Dudak) Değmez gösterisi nefesleri kesti.
Gece sonunda aşıklara plaket ve çiçek vererek teşekkür eden Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Türk kültürünün bir parçası olan Aşıklık geleneğini yaşatmak adına düzenledikleri Halk ozanları şöleninin bundan sonra de devam edeceğini söyledi.
Haber : Şenol GÖK Görüntüler : Serkan ŞEN
FOTO GALERİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.